Scudo Sports

Çadırda Uyumak ?

Emre Gözütok

Forum Bağımlısı
Tepki
199
Bisiklet
Salcano
Arkadaşlar yazın Akçay-İzmir turu yapmayı planlıyoruz 6 kişiyiz ve arkadaşlarım nöbetleşe uyumalıyız diyorlar bu gerçekten gerekli mi ?

Scudo
aslında normal çadır kampında öyle bir duruma gerek olduğunu hiç sanmıyorum(özellikle erkek erkeğe olunan durumlarda)

fakat çadır 6 kişiyi aynı anda almayabilir bu durumda gerçekten nöbetleşmeye ihtiyaç vardır :) veya 6 tane bisikleti dışarda öylece bırakmak pek insana güven vermeyebilir o yüzden de nöbetleşmeye gerek olabilir. yoksa tek başına olunduğunda al bisikleti çadıra sarıl uyu mis gibi. Sabah güneşiyle çadırdan tertemiz havaya ormana denize dağa fırlamanın verdiği tadı hiçbir şeye değişmem.

• Beğen
Tepkiler: Ersin Duman
@Batuhan İŞBİLİR
Seni bayıltıp bisikleti çadırdan yürütürlerse?

avrupalı bir gezginin blogunda okumuştum. misina götürün yanınızda, misinanın bir ucunu janta, diğer ucunu çadır ipine sıkıca bağlayın. biri alıp götürmeye kalkarsa önce çadırınızı üzerinizden söküp alması lazım :D uyanmamanız mümkün değil :)

@Harun Salcı
Böyle düşünerek yola çıkarsan ilk gün geri dönmek zorunda kalırsın :)
Sonuçta bisikleti almasalar da seni bayıltıp bir sürü şey yapabilirler :)
O yüzden çadırlar yerleşim yerlerine ne çok yakın ne çok uzak yerlere kurulmalıdır turlarda. Bisiklet için bir kaç çözüm var. Kilit ile bisikletinizi çadırın yanına kilitlerseniz sorun olmaz. Zaten çadırın yanına kadar gelip bisikleti çalmak için uğraşacaklarını sanmıyorum. Ama kilide rağmen çalınacağını düşünüyorsanız,sağlam bir ip veya misina ile bisikletinizi çadırınıza ya da kendinize bağlayabilirsiniz. Bu sayede siz uyurken birisi bisikletinizi alırsa hemen uyanmış olursunuz.. Bunların dışında ufak alarmlar var. Alıcı ve bir mıknatıs ile çalışıyorlar. Gayet küçük ve uygun fiyatlılar. Mınkatıs ile alıcı birbirinden uzaklaştığı anda ötmeye başlıyor. Pilli ve minikler. Bunlarda pratik ancak bisikletiniz rüzgar veya herhangi bir başka sebepten hareket ederse kamp alanındaki herkesi uyandırırsınız :)

@d.berkay
Bunları hiç düşünmemiştim. :(

@Harun Salcı

beni bayıltıyolarsa zaten eyvahlar olsun bana bisikleti takan kim adam beni alır götürür. bu baya fantastik bir yaklaşım olmuş bence.

Yıllardır dağda bayırda deniz kenarında ıssız koylarda ormanda tek başıma da 2 kişi de oldukça kalabalık grupla da kamp yaptım ama ne öyle bir şey yaşadım ne de duydum. Ha bu demek değil ki çok rahat olun. yeterli miktarda kendinizi emniyete alın. yanınızda kendinizi savunabileceğiniz bir şeyler olsun. yakınlarınızla veya yardım alacağınız gruplarla iletişim için telefonunuz olsun yeter. çok paranoyak düşünceler insanı iç huzursuzluktan başka bir noktaya taşımaz. keyfini çıkarın.

• Beğen
Tepkiler: Harun.
Bence de bir problem olcagını zan etmiyorum. Zaten geç yatılır. Birazda dikkat edilirse bir şey olmayacaktır.

Çadırda uyuduğum hiçbir günüm evde uyuduğum kadar tedirgin geçmemiştir.
Eşimle beraber , pakistanda, İran da çadır kurdum yattım yol kenarında, aklıma bile gelmedi.

Tek başıma günlerce çadırda Uludağ maden ( zirvenin altında ) bölgesinde kaldım hayatımın en güzel uykularıdır.

Problemler şehirde olur.

Doğada insana birşey olmaz. Kimler sokuyor o genç ve maceralara doğru yelken açmaya can atan aklınıza bunları.

Hele dağda kurt , ayı geldi muhabbetleri ise tamamen yalandır. Sibiryada kutupta, hiç insan gitmeyen bir yerde belki olabilir o da çok düşük bir ihtimal .

Bunları düşünüyorsanız hiç eve girmeyin, dünyadaki en önemli ölüm sebeplerinin baş sıralarında ev kazaları ( elektirik çarpması - düşme vs ) geliyor.

Rahat olun lütfen arkadaşlar. Bu yaz 2 yaşındaki oğlumla defalarca çadırda kalacağım adını bile bilmediğim yerlerde, şehirlerde.

Nepal de dedikleri gibi.

"Think pozitif be pozitif."

Arkadaşlar hepinize teşekkürler cevapladığınız için. 6 kişi aynı çadırda kalmayacak haliyle :) Peki bisikletin çalınmaması için ortalama bir kilit yeterli mi ? misina fikri iyiymiş tabi nöbetleşe uyursak buna gerek kalmaz.
Ve biber gazına ihtiyaç var mı :)

@Soner Sarihan

Teşekkürler çok açıklayıcı olmuş ve rahatlattınız beni :)
Ayrıca sizin cesaretinize hayran kaldım ben 2 yaşımdaki çocuğumu 2 tekere emanet edemezdim :)

Yavaş yavaş ölürler
Yavaş yavaş ölürler
Seyahat etmeyenler.
Yavaş yavaş ölürler
Okumayanlar, müzik dinlemeyenler,
Vicdanlarında hoşgörüyü barındıramayanlar.

Yavaş yavaş ölürler
Alışkanlıklarına esir olanlar,
Her gün aynı yolları yürüyenler,
Ufuklarını genişletmeyen ve değiştirmeyenler,
Elbiselerinin rengini değiştirme riskine bile
girmeyenler,
Bir yabancı ile konuşmayanlar.

Yavaş yavaş ölürler
Heyecanlardan kaçınanlar,
Tamir edilen kırık kalplerin gözlerindeki pırıltıyı
görmek istemekten kaçınanlar.

Yavaş yavaş ölürler
Aşkta veya işte bedbaht olup yön değiştirmeyenler,
Rüyalarını gerçekleştirmek için risk almayanlar,
Hayatlarında bir kez dahi mantıklı tavsiyelerin dışına
çıkmamış olanlar

Pablo Neruda

Üstada saygılarımla.

@Soner Sarihan

Dedikleriniz doğru ama insanlar iyice sapkın olmaya başladılar.

@Harun Salcı

Evet bu devirde böyle oluyo. Bir de ben ege taraflarında orman içlerinde ,afferdesiniz, fuhuş yapıldığını duydum inşallah denk gelmeyiz.

Öncelikle gittiğiniz yerlerin jandarmasına danışın nerede kalabilirim diye onlar size emniyetli yerleri söylerle zaten.eğer çok pipirikli biriyseniz çadırın etrafına proximity sensorlerinden koyun birisi geçerse titreşim yapar ve uyanırsınız ondan sonra napıcaksanız yaparsınız.Ben proximity ve silahımı yanımı alıyorum ve aynı zamandada jandarmaya haber veriyorum.Silahsız evden bile çıkmam tabi bu benim seçimim.pippa pakka gibi olmakda var

• Beğen
Tepkiler: Emre Gözütok
@Emre Gözütok

Teşekkür ederim,

Arabanın fren yağı bir tıpa ile yerinde duruyor, fren pompası birkaç mm kalınlığındaki elektirik kablosu ile çalışıyor, direksiyonu 2-3 tane vida yerinde tutuyor, her köşe başından kamyon- tır çıkabilir.

Hele deprem ülkesi memleketimde evler kağıttan yapılırken bisiklet ile ilgili kabus görmenin manası yok.

Bu fikirleriniz alınmayın ama hala çevrenizin etkisi ile bisikleti "marjinal" bir araç olarak görmenizden kaynaklanıyor.

İçselleştirdiğinizde göreceksiniz ki, araçlar ,şehirler, insanlar bisikletten, doğadan , hayvanlardan daha tehlikelidir.

Sevgili ve nur içinde yatsın arkadaşımız Çağatay'dan başka bisikletli kaza ile hayatını kaybeden daha kaç kişi var. ( Allah korusun )

Peki ülke olarak kaç can kaybettik araç kazalarında. İstanbul depremi olursa kaç kişinin ( maalesef ) ölme riski var.

Lütfen içselleştirmeye ve kafanızdan bunları atmaya çalışın .

Umarım çok güzel bir tur yaparsınız ve mışıl mışıl uyursunuz.

@Soner Sarihan

Yok kesinlikle alınmıyorum. Söyledikleriniz gayet mantıklı ve açıklayıcı. O kadar pimpirikli değilim. Daha ilk olucağı için tecrübesiziz neler olabiliceğini kestirmek ve sizlerden yardım istedik ki bir sorun çıkmasın.
İyi dilekleriniz ve cevaplarınız için teşekkürler :)

@derşan sezer

Önerileriniz için teşekkürler. Biz 18 yaşındayız ve silah fazla bize o kadar ağır tedbir düşünmüyoruz. Biber gazı kafi sanırım :)

bence almalısın biber gazı. Sonuçta kimlerle karşılaşacağın belli değil ve bence en etkili korunma biber gazı sık adama istediğin kadar döv :p

''Arkadaşlar hepinize teşekkürler cevapladığınız için. 6 kişi aynı çadırda kalmayacak haliyle Peki bisikletin çalınmaması için ortalama bir kilit yeterli mi ? misina fikri iyiymiş tabi nöbetleşe uyursak buna gerek kalmaz.
Ve biber gazına ihtiyaç var mı ''

• Beğen
Aslında biber gazına da gerek yok. sonuçta 6 kişisiniz. kimse 10 20 kişi gelip de size bir şey yapmaya kalkmaz sanırım. ancak amerikan vahşet filmlerinde olur o. ama gönlünüz rahat olucaksa biber gazı alabilrsiniz çok uygun fiyatlarda. ortalama bir kilit ile bisikletleri çadıra bağlayabilirsiniz. ya da normal bir yere kilitleyip misina ile çadıra bağlayabilirsiniz. böylece herhangi bir hırsızlık durumunda direk alarm görevi görmüş olur.

Fakat kafaya fazla takılcak konu değil bu arkadaşlar. hele hele doğadaysanız keyfini çıkarın. doğaya saygı duyun yeter. Emin olun şehirler çok çok daha tehlikeli.

• Beğen
Geri