Scudo Sports

Çadır önerisi

mesut emin yarıcı

Daimi Üye
Tepki
112
Bisiklet
Kron
Merhaba arkadaşlar kamp yapmak için bir çadır aramaktayım. Ama kampa bisikletle gitmeyeceğim yani alacağım çadırı sırtımda taşımam gerekecek bu yüzden hafif, kullanışlı, hafif soğukta ve yağmurda beni koruyacak, sıcakta darlatmayacak, mümkün olduğunda geniş ve yüksek 3-4 kişilik bir çadır aramaktayım. Benim için önemli olan ağırlıktan ziyade çadırın toplanmış halinin boyutlarının mümkün mertebe minimum seviyeye yakın olması. Biraz araştırdım ve şöyle bir çadır buldum bütçem max 100 tl. Ekşi sözlükte yazıldığına göre bu marka çadırları atlaskamp, husky ye ürettiriyormuş kalite olarak husky ile aynı seviyede olduğu tek farkının markası olduğu söyleniyor. Ayrıca atlaskamp ömür boyu garanti veriyor diye duydum ama neyse benim ihtiyacım böyle bir çadır ama 700 gram daha hafif olsa süper olur açıkçası...

Biliyorum çok şey istiyorsun diyeceksiniz ama illaki bana uygun bir çadır vardır dünyada :D

(link)

Scudo
çadır alırken önemi olan ne zaman kullanıcağın yaz kış her zaman dersen 4 mevsim alman gerekiyor kışın kullanmayacaksan 3 mevsim al çadır çift katmanlı olursa cok iyi olur .
okadar hafif çadır plaj çadırı felan olur heralde

Cadir sizi soguktan korumaz sadece disaridaki yagmur ve ruzgardan korur. Cadir icinde sicak kalmak sizin giyiminize ve uyku tulumunuza baglidir. Husky outdoor sektorunun orta halli markalarindan biridir. Fakat bu cadirin husky ile alakasi yok. Makalu markasi yurdum tuccari atlas'in huskyden çakma yaptigi modelleri urettirdigi bir marka. Omur boyu garanti konusuna gelince zaten adama maliyeti 30 lira olan cadiri dusunmeden degistirse pek zarar etcegini dusunmuyorum. 100tl bandinda 3mevsim cadirlara yonelin. Decathlon iyi bir secenek.

aman sakın uzakdurun,su geçermez diye nefes alabilme özelliği en duşuk seviyededir,bu yüzden içten terleme yapar..iç tentenın nefes alabilir demesine bakmayın,sineklikten farkı yoktur.Dış tentede en ufak sert bi yagmurda su geçirir ,çünkü su geçirmeme özelliği diye mum katmanı olan dış tenteler üretmekteler,bikaç kullanım sonunda su geçirdiğini görebilirsiniz bu fiyata çadırlarda...husy alın rahat edin 100 liranızda cebinizde kalsın..

Sırtında taşıyacaksan kesinlikle tek kisilik çadır almanı öneririm. Sadece yaz aylarında kullanacaksanız tek katmanlı çadır işinizi görür ama bahar aylarında kullanacaksanız 3 mevsim çadır almanız şart.
Tekkişilik çadırların en ucuz fiyatlısı 250tl den başlıyor. ağırlıklarına göre de değişiyor 1kg lık çadır 350 tl (Ferrino Sintesi 1 çadır) civarında bulunabilir. 250tl ye 1,7kg lık mevcut (vango soul 100 çadır).
Bu fiyatlar pahalı geliyorsa en azından 400-600mm ye kadar su geçirmez tek katmanlı çadır işinizi görebilir. Ağırlık olarakta 2kg geçmezler. Remixon 1004 2 Kişilik Çadır, Savage 10103- 2 P Dome Çadır, Pavillo 68042 Woodlands 2 Kişilik Çadır önerebileceğim çadırlar.
Bu çadırların hiçbirisini kullanmadım, sadece özelliklerine göre önerdim.

• Beğen
Tepkiler: Barış TURAN
Sırtta taşınacak çok kaliteli olucak hafif olucak hmm.. Biraz sıkıntı

Husky dahil.olmak uzere o tip.markalar hep.uzak.doguda uretim yaptiriyor. Makalu bizam ile husky bizam ayni urun ikisini de inceledim. Diger makalu.urunleri.icin birsey diyemem ama bizamda fark.yok ayni ürün.

çadırlar, burada TRye göre daha ucuz demişlerdi.

Söylediğiniz markalara baktım benim için önemli olan bir nokta da paket boyutlarının küçük olması anladığım kadarıyla remixon savage ve pavillon un paket ebatları hem büyük hem de kalite olarak makaludan düşük. bizamın ise fiyatları çok yüksek ayrıca makalu bizam diye bir ürün de var ben epey araştırdım makalunun en güzel yanı paket ebatlarının ufak olması. ufak tefek yağmurda korusun bi de börtü böcekten korusun yeter eğer çadırın içi soğuk olursa tulum falan da alırız genelde yazın kullanacağım ama en fazla mayıstan ekime kadar kullanırım. makaluyu tekrar inceleminizi istiyorum bir de decatlon çadırlarına baktım pek hoşuma gitmedi makalu fiyat performan açısından nasıl onu merak ediyorum sadece...

• Beğen
Tepkiler: omergozubuyuk
Bugün dechatlondan "forcalaz 2" çadır aldım 146 tl aynısının 3 kişiliğide var oda 189 tl çadır çift katli ve 200mm yağmura dayanıklı, hemen kurdum baktım inceledim her detayı süper gerçekten tabanı gerektiği kadar kalın bu gerçekten çok önemli bir detay aynı zamanda içinden yedek parçalarıda çıktı gerçekten çok hoşuma gitti bu arada 3,5 kg ama çantası çok ufak, sonuçta tura gidiyoruz iyi bir çadırda kalmak lazım 1 kg'nin hesabı bana kalırsa pekte yapılmamalı...
Alacak olan varsa kesinlkle tavsiye ederim F/P açısında harikulade:harika:

Decathlon arpenaz 2 xl çadırı tercih etmeyi düşünüyorum bende. Nedeni önde boşluğu olan çadırlar bana daha rahat geliyor ve çantalarını ve kamp malzemelerini ve tek kişi kaliyorsan bisikletini bile içeri alabiliyorsun. Birçok yönü çok iyi ama tek dezavantaj 3.8 kg olması ve sineklik yok. Sineklik dert bence ama kg fazla. Ama kaliteli ve rahat bir çadır. Deneyenler var ise yorum yazabilirler. Ben pek inceleme bulamadım.

• Beğen
Tepkiler: mirohingi
@Yiğit Kirazpınar Biraz gçmiş üstünden ama, 200mm ne kadar yağışa tekabül diyor? Karadeniz yağmurunu kaldırabilirmi? :D

Edit: Şöyle bir video buldum,ciddi bir fırtınaya yakalanmadığım sürece kaldırır gibi duruyor.

@Safa Arslaner Yağmur performansı nasıl? Kolay kuruluyormu çadır?

@Eren D. aynı videoya bende bakmıştım almadan araştırma aşamasında;)

2 saniyede açılan çadırları taşıması bence zor oluyor bisiklette çantada olsun yuvarlak olduğundan biryerlere sıkıştırması zor ki doğa yürüyüşü çantalarına imkansız bisiklette de fazladan hava direnci yağmur yağsa nasıl neyle kapatıcaksın üzerini falan, polleri kırılsa değişme imkanı yok oy üzden klasik kurulumlu olanları tercih etmekte fayda var.

Quechua arpenaz 2 çadırını bende kullanıyorum.Tek kişiyseniz bisiklet ve malzemeler için yeterli. Taşıması kurulumu oldukça kolay.
Daha öncede paylaşdığım bir fotoğrafıda ekledim

10986479_576408902501274_1684246853921968958_n.jpg

Ekren, son koyduğun fotoğraf bence gayet yararlı oldu. Düşünüp duruyordum. Acaba tek başıma gitsem bisikleti ve esyalarıda muhafaza eder mi bu çadır diye. Harika görünüyor :) Sizce quechua arpenaz 2 xl değer mi almaya? Kg. 2.4 ten 3.8e çıkıyor böylelikle.

çağdaş BEY daha fazla malzemeniz varsa 1-2 günden daha fazla kalıcaksanız olabilir. Ama ben Quechua arpenaz 2 yeterli olacağını düşünüyorum.

@cagdascaneroglu

(link)

bu linkteki çadır değişik geldi bana 1.5 kg miş ne dersiniz ?
fikri olan var mı ?

@ziinal Hızlı kuruluma sahip çadırlar bunlar. Decathlon'da 2sn'de kurulum dedikleri çadırlardan. Bir çok artı yönü var. Ama tepsi şeklinde olması bisikletin üstünde ki konumlandırmadan dolayı benim tercih sebebim olmadı. Ama kullanan ve konumlandırmakta sıkıntı yaşamayan bir çok yazı okumuştum.

• Beğen
Tepkiler: ziyainal
Geri