Scudo Sports

Caddebostan sahilinde gasp girişimine uğradım

Boks. Tak tak tak. Hemide zevkli. Pro boks öğreneceksin. Ani müdahale. Üstelik meşru müdaafa. İrlandalı boksör gibi geleni indireceksin geleni indireceksin. Ama ilkin oğlum bak git diyeceksin. Uyarı gerekli. Sonra seri döveceksin. Dinlene dinlene döveceksin. Şiddete karşıyım ama boksa değil.

Bunlara dayak atmak şart orası kesin ama bisikletten inmek demek bisikletten olmakta demek, en güzeli biber gazı sıkıp uzaklasıcan...

Scudo
Kas yapın arkadaşlar, başınıza geldiğinde değil, başınıza gelmemesi konusunda işe yarar. Kaslı ve uzun boyluysanız her zaman sizden daha zayıf bir hedef vardır merak etmeyin. Yakın teması ise kesinlikle tavsiye etmiyorum, istisnasız hepsinin bir yerinde bıçak var. En kral dövüşçü de olsanız birden fazla bıçaklı kişiyle baş edemezsiniz. Hiç bir dövüş sporu bilmediğiniz hâlde kaslı iseniz kurtulma ihtimaliniz daha yüksek bunu unutmayın. Belki aranızda bunları dövmüş olanlar da var. Evet tekse döversiniz ama yarın bir gün aynı tiple yanında 5 kişiyle rastlarsanız emin olun sizi hatırlar :D Baktınız kavga kaçınılmaz. Biber gazı hayat kurtarır.

Başka iki çözüm daha var;
- Caddebostan dan taşınmak, orada sürmemek,
- İstanbul dan taşınmak ve sahil kasabasına yerleşmek...
🙂

Geçmiş olsun arkadaşım ucuz atlatmışsın. Bu gibi durumlarda en akıllıca hareket topuklamak. Pusuya yatmış iri başlarda vardır oralarda çünkü. :krktm:

Başka iki çözüm daha var;
- Caddebostan dan taşınmak, orada sürmemek,
- İstanbul dan taşınmak ve sahil kasabasına yerleşmek...
🙂
Boyle dusunerek sahil kasabasina yerlesen ama buyuksehirdeki kuralsizlik, arsizlik, firsatcilik ve cok bilmisligini getiren burnu havadalar ile peslerinden surukledikleri dusuk gelir/egitim seviyeli işçi/fırsatçi siniflari sayesinde sahil kasabalarida eskisi gibi degil merak etmeyin.
Hele buraya gelince ceplerindeki para ve buyuksehirde yasamis olduklari icin kendilerini birsey sanma meraklari ile artan seviyesizlik dozlari kesinlikle insanı deli edecek seviyede.

Bu arada herkesin artik kanunlardan, polisten, yurdum insanindan ve egitimden umudunu kesip ''Texas Usulu'' tabir edilen kendi isini cozme ve siddete egilimi gidisatin daha korkunc olacaginin net gostergesi...

Gerci bende basim derde girerse kendimi korumaktan veya basimin caresine bakmaktan baska sansim kalmadigini dusunenlerden oluyorum gittikce.
Sadece karsimdaki insanlarin bir sekilde kazanilmasi gerektigi ve hala ''insan'' olabilecekleri konusunda umudumu kaybetmemeye calisiyorum.

Son düzenleme:
Yukarıda bir arkadaş bahsetmiş, biber gazına falan hiç gerek yok, boks öğrenin, hatta muai tai diye bir spor var, onu öğrenin.

Boks vs öğrenmek sahte bir cesarete sebebiyet vererek daha ölümcül olabilir..Bu ülkede dağ gibi SAS komandosu öldürüldü 3-5 tinerci tarafından, yaşı yetip hatırlayan vardır...Bıçakla saldırana, ki çoğu taşıyordur, boksla ne yapacaksınız..Gazeteye haber olursunuz..Bir ihtimal tutar belki kaçarlar..Ya kaçmazlarsa?
Bence üç beş tl ya da telefon vs hayattan önemli değil..

• Beğen
Tepkiler: suat akman
3 sayfa yazıdan anladığım insanlar devletten tamamen umudu kesmiş. Oysa canımızı, namusumuzu emanet edebilmemiz gereken yegane kurum devlet... Bunun için eşek yüküyle vergi veriyoruz.

İnsanlar haksız da değil maalesef! Devlet, devletlikten çıkmış...

Hepimizde hata var. Özellikle kendimize bisikletçi diyen bizler de dahil. Özellikle kask takmayan birine veya bisiklet yolunun dışından giden başka bir bisikletliye bisiklet gruplarından hatta bazen tek bir bisikletliden bile sözlü olarak kaba bir şekilde uyarı geldiğine veya laf atıldığına çokça şahit oldum. Tabi gücümüz birbirimize yetiyor ondan dolayı sıkıyoruz birbirmize vay kaskın mı yok ışığın da yok vay sağdan mı gitmiyorsun şeklinde. Bisikletliler arasında dayanışma yok. Sahil yolunda kask ışık ruhsat kontrolü yapıp trafik polisliği oynayacağımıza birbirmize azıcık daha destek olsak bence bu tarz olaylar yavaşta olsa azalmaya başlar, bu çakallığı yapanların en kafası basmayanında bile biraz farkındalık oluşur, vay bunlar demek ki yardımlaşmaya başlamış derler. Biliyorlar çünkü millet birbirine gıcık bakıyorlar yardıma gelen de yok hemen yanaşıyorlar. Ben arkadaşın yazdığından kendime epey pay çıkardım dilerim ki hepimiz bisikletliler olarak pay çıkarırız 🙏

Herkese geçmiş olsun.
Belli ki hep aynı kişiler yapıyor bu işi.
Ya birlik olup bir gün "sobee" yapmak lazım.
Ya da herkes yanında ufak ve taşınabilir olması bakımından göz yaşartıcı gaz taşısın.
Dünyasını şaşırsın .bneler.

• Beğen
Tepkiler: Ali Ozan
Az önce haberlerde seyrettim, istanbulda bir araç sürücüsü trafikte 5 kurşunla öldürülüyor..Kamera kaydıda verildi haberde, bir motosikletli arabanın önüne kırıp durduruyor, ve silahını çekip kurşun yağdırıyor..Sürücünün kızkardeşi araçta olay anında..Motosikletliyle muhtemelen yaşanan bir polemik ve devamında sürücünün el kol hareketi...Videoda sürücü önüne kıran motosikleti düşürüp üstüne de çıkıyor, nasıl bir sinirse artık..Ve devamında "kendini korumak adına taşınan silah" a geliyor sıra..motosikletli 13 kurşunun 5 ini koltuğundaki adama sıkıyor..Sürücü maalesef ölüyor, motosikletli cezaevinde..

Silah vs taşımak çözüm değil belanın başlangıcıdır arkadaşlar..

Az önce haberlerde seyrettim, istanbulda bir araç sürücüsü trafikte 5 kurşunla öldürülüyor..Kamera kaydıda verildi haberde, bir motosikletli arabanın önüne kırıp durduruyor, ve silahını çekip kurşun yağdırıyor..Sürücünün kızkardeşi araçta olay anında..Motosikletliyle muhtemelen yaşanan bir polemik ve devamında sürücünün el kol hareketi...Videoda sürücü önüne kıran motosikleti düşürüp üstüne de çıkıyor, nasıl bir sinirse artık..Ve devamında "kendini korumak adına taşınan silah" a geliyor sıra..motosikletli 13 kurşunun 5 ini koltuğundaki adama sıkıyor..Sürücü maalesef ölüyor, motosikletli cezaevinde..

Silah vs taşımak çözüm değil belanın başlangıcıdır arkadaşlar..
Ben bu yüzden çantamdaki çakıyı eve bıraktım yoksa olmayacaktı...

Hayatımda hiç alıp kullanmamış olmama rağmen,sanırım bir tane açılır kapanır jop alıp bir yere koyacağım. En azından ite kopuğa karşı kendimi korumam da lazım olur.
Arkadaşımda varmış,sağ olsun getirdi.
Şimdilik çantanın bir kenarına iliştirdim. Daha sonra uygun bir yer ayarlarım.
IMG_20200709_101827.jpg

Arkadaşlar yanınıza böyle şeyler alıp kendinizi daha fazla tehlikeye atmayın. Biz kaybedecek şeyleri olan insanlarız. O gaspçının kafasına o jopu sağlam bir şekilde vuramayız. Vicdanımız elvermez. Ama o cebindeki çakıyı anında saplar. Kaybedecek bir şeyi yok çünkü. Kendimizi korumak için bu suçluları karakola gidip şikayet edeceğiz. Ayrıca sosyal medya üzerinden twitter gibi etkili kanalları kullanarak yetkililere bildireceğiz. Ayrıca birlik olacağız. Motorcular gibi mesela. Başka yapacak bir şey yok. Bekçi alıp duruyorlar. Hepsi akşamları toplu halde muhabbet ediyor. Güzel kızları durdurma peşinde. Polis çağırıyorsun yarım saat sonra geliyor. Bu durumda çok sıkışırsak en kötü ihtimalle biber gazı taşınabilir. Ama bıçak, jop, haydar gibi şeyleri önermem.

Bu durumda çok sıkışırsak en kötü ihtimalle biber gazı taşınabilir. Ama bıçak, jop, haydar gibi şeyleri önermem.
Karakol,polis vs bunlardan hiç bir şey olmaz. Ben ,iş yerimde yakaladığım hırsızı dövdüğüm ve polisin suç üstü yapmasına rağmen nezarette yatmış adamın. Hırsız benim kadar içeride yatmadı,savcı telefonla karakoldan saldı adamı.
Bu jop kendimi korumak amaçlı,adam çekti bıçağı "ver bisikleti" dedi,ne yapacaksın? Bisikleti verip karakola mı gideceksin? Hadi gittin diyelim. Sonuç ne mi olur,sen o bisikletin üstüne bir bardak soğuk su içersin.
Ayrıca biber gazı kullanımı çok riski.Rüzgarlı havada falan sıkarsan o gazı,kendi kendini kör edip aslanlar gibi dayak yersin.

@Burak Altaç Ben kendi fikrimi yazdım Burak Bey. Bu olaydaki gibi iki tane gaspçı bıçak çekip bisikleti istese, o jopu çıkartana kadar bıçağı sokar bir de bisikleti alır kaçarlar. 10 Saniye içinde iki kişiyi paket edebilecek bir tecrübeniz varsa saygı duyarım :)

Geri