Scudo Sports

ByPass ve karın fıtığı vs..

Cem Tunç

@bike33travel
Tepki
369
İsim
Cem Tunç
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Triathlon
Merhabalar, 4 yıl kadar önce bypass ameliyatı oldum, göbeğimde fıtık oluştu, 2 yıl önce fıtık ameliyatı oldum, tekrar nüksetti, pek dikkat de etmemiştim, 2gün önce tekrar fıtık ameliyatı oldum, ki kaburganın hemen altında olduğundan tutması zor bir yermiş, tabi çok daha dikkatli olacağım, herkes bisikletten vazgeçmemi söylüyor, ki vazgeçmem. Sedona 345 tur bisikletim var, daha hafif bir bisikletle takas da yapabilirim, satıp başka hafif bir bisiklet de alabilirim, bisikletimi seviyorum, gözüm gibi korudum ama sanırım yol bisikleti almam daha uygun olur. (( .
Farklı fikirleri, önerileri , varsa tecrübelerini paylaşacak arkadaşlar sevinirim.
Hele baharın başladığı şu günlerde bisiklet sürmemek daha kötü Mersin gibi bir yerde. ((.

Scudo
Kilonuz ne kadar acaba? Benim teyzem beyin cerrahıdır ve hastalarına en çok verdiği tavsiye kilo vermeleridir, fazla kilo varsa daha az yük bindirdiği için.

Eğer çekinceniz eforsa elektrikli bisikletleri de düşünebilirsiniz, hem bisiklete binmiş olursunuz, yol yaparsınız, hem de hafif bir spor olmuş olur.

En iyisi doktorunuza danışmak ama :)

• Beğen
Tepkiler: Cem Tunç
75 kiloyum, 8 yıldır sürüyorum, tabi ameliyat olduğum dönemler hariç, sürmekle ilgili bir sorunum yok, sadece bisikleti apartmanın dışına, dönünce de eve taşımak sorun, hele çanta filan olunca.. Şarjlı bisiklete karşıyım, amaç gezmek değil sadece, bisikleti sürmek. Doktorlarıma yakın zamanda 140 km yol yaptığımı söylüyorum, bilgileri var, zaten eforda 15 dakika koşuyorum.
Kalp krizi geçirmedim bu arada bypass öncesinde.

En güzel çözüm bence bisiklete binen bir doktor bulmak ve onunla çok yakın dost olmak, hep beraber sürmek. Şaka bir yana azı karar çoğu zarar diyerek vücudunuzu da dinleyerek, daha hafif bir bisikletle vücudunuza fazla yük bindirmeden sürmek heralde en mantıklısı. Bir sorun olursa da ilk sizin haberiniz olur zaten ağrılardan sızılardan...

Bisikleti de evinize kadar çıkartacak birini bulup ona arada bir yemek ısmarlayarak veya harçlık vererek işin ucundan sıyırabilirsiniz belki :)

• Beğen
@engin kızılcan güzel fikirler.. teşekkürler.
Bi doktor abiyle tur dönüşü 3-5 km sürmüştük, daha doğrusu o uçmuştu, yetişemediydim , doğum doktoruymuş, 55 yaşlarındaydı ))..

@Cem Tunç 345 biraz gaddar bisiklet . Agir sahibini cok guzel tasir . Ama sahibini yolda yormasa bile asansörde merdivende güreş yaptırır. Eh zaten çantası matarasi şusu busu falan derken 20 kg lik bir tosun oluyor. Maddi imkan varsa dediğiniz mantıklı. Düz masa, ince teker 10 kg altı bir narin bir bisiklet sizin için gayet yerinde olur düşüncesindeyim. Sağlıcakla pedallayın

• Beğen
Bir spor hekimiyle görüşmeyi denediniz mi acaba? Diğer branşlardaki hekimler genelde risk almamak için her türlü şeyi yasaklamayı tercih ediyorlar. Fizik tedavi uzmanıma koşmak istediğimi bir türlü anlatamamıştım mesela. Kadın koşmamamın tek çözüm olduğu konusunda ısrar etmişti. :) O da kendince haklıydı ama, bu tip durumlarda halimizden anlayan tek hekim grubu bence spor hekimleri.

Yol bisikletindeki sürüş pozisyonu, karın ici basıncı arttırıp fıtığın nüks etmesine sebep olabileceğinden daha dik sürüş pozisyonuna imkan veren hafif bir bisiklet almanızı bir stajyer hekim olarak nacizane tavsiye ederim.

• Beğen
Öncelikle çok geçmiş olsun, sağlık durumun hakkında bir yorum yapamam ama, hafiflik ve kolay taşınabilirlik açısından katlanır bisiklet öneririm.. Ağırlıkları tam ne kadar bilmiyorum ama 11-12 kiloyu geçmiyor sanırım.

@Sinan Koç hocam, bisiklet sürmesem de bu fıtık kapanmaz diye korkuyorum.

Evden çıkarken ve eve girerken taşımazsam, sadece sürmekle zaten sorun olmaz sanırım.??

Geçmiş olsun..9 kg civarı bir bisiklet lazım size..Mesela Btwin 540 FB şu an kampanyada..9 kg..

@Cem Tunç pek kıymetli arkadaşım @Sinan Koç 'un tıp bilgisi burdan sonrasına yetmediği için konuyu ben devralıyorum. :) Tekrarlayan fıtıkların yeniden tekrarlama ihtimali var maalesef . Erken yaşta damar tıkanıklığı yaşamışsnz bisiklet sürmek gibi güzel bir sporu aktif yapıyorken hem de . Bu nedenle en azından 2 ay bisiklet surmemenizi fakat sonrasında spor adına hafif bir bisikletle devam etmenizi öneririm kalp sağlığınız açısından , geçmiş olsun .

@Melisa Özbörü teşekkürler. Tıkanıklık değil de, damar büzüşmesi, en azından bana öyle dendi, damar yapımız zayıfmış, naapalım malzeme bu. Zaten pek yağlı,tuzlu,abuk şeyler de yemezdim hep. 3 - 5 ay da sürmem, sorun değil, fekat bisikleti kaldırmadan (5 ay sonra) sürsem sorun olmaz sanırım. Tekrar teşekkürler.

Sürülmez mi yaa..

IMG_20180311_230729_909.jpg
IMG_20180311_210351_267.jpg
IMG_20180311_230240_872.jpg
IMG_20180311_205627_924.jpg

@Cem Tunç

Allah uzun ömür versin hocam. Maşallah 9 canlısınız :)

• Beğen
@mehmetburhan kardeş sağolasın )) İstanbul'da hangi semtte oturuyorsunuz?

Geri