Scudo Sports

Büyükçekmece

@semih59

Abi merhaba, pazar günü demek tur yapıyorsunuz. Vallah söz vermeyim başka bir programım olabilir. Birde o gün için hava durumu önemli bu hafta sürekli yağmurlu gösteriyor. Havalar şaştı iyice. Katılmazsam size şimdiden güzel turlar dilerim.

• Beğen
Tepkiler: semih59
Scudo
@Uğur ŞENCAN

Kartepe turu kulağa güzel geliyor. Ama rampalar bizi zorlamasın. Haramidereye benzemez abi o rampalar araba zor çıkıyor. Neyse görüşürüz bir ara detayları. Hava müsade ederse bu cumartesi turu yapalım derim. Barandan ses çıkmıyor. Çatalca falan diyordu yalan oldu galiba.

@Uğur ŞENCAN

Önceki kartepe turunda 22 km yokuş çıkıldığını yazmışlardı, bu turdada 21 km yazmışlar. Viraj tırmanması daha farklı birşey mi ?

Arkadaşlar şimdi meteoroloji sayfasını inceledim. 26 Haziran Cumartesi için silivri ve çatalca ya parçalı bulutlu tahmininde bulunuyor... Pazar ise yağışlı... Bu cumartesi Silivri yapalım derim...

:rolleyes: @Deniz Taş

Toplam 21 km imiş, ve bunun 14 km'si asfalt düz yol 7 km'si tırmanılan viraj son bölümler ise taşlık kayalık stabilize yol imiş anladığım kadarıyla

Arkadaşlar Kartepe turu için detayları yapıştırıyorum buraya, inceleyelim ve düşünelim...

yeni katılacak dostlarımız için , yolu bilmediklerinden onlara ilk 14 km boyunca eşlik edeceğim
kuzu yaylasında toplanılacak isteyen daha doğrusu yolu bilenler devam ederek zirveye ulaşabilir ben yolu bilmeyen arkadaşları kuzu yaylasından zirveye çıkaracağım
iş derbentten daha kolay olmaktadır bir km sonra kartepe rampaları başlamaktadır bunun 14 km si düz asfalttır
geriye kalan son 7 km ise yer yer stabilize ve zirveye doğru en çetin eğimi 9 olan kayalıklı offroad yoldur çok su kaybedeceğimizden emin olabilirsiniz yol boyunca karbonhidrat ağırlıklı yiyecekleri yememiz gerekecek
yorulanlar için beklenecektir amaç herkesin zirveyi görebilmesidir bir günümüzü heba edebiliriz kartepe için
dönüş geç saatlere kalınabilinir bu turu eğer genel istek olursa cumartesiye kaydırabiliriz yani 3 tenmuza bu forumda çalışanlar çok olduğu için pazartesi işlerine gidememe durumları söz konusu olabilir
evet son tahlilde kartepe her vakit alınacaktır farklı pedalşörlerle
kartepe bisiklet forumun kemikleşmiş turlarından sadece biridir
rampa çıkışlarında su yerleri mevcuttur kuzu yaylasından sonra çeşme vardır orada son sularımızı alarak zirveye kadar gideceğiz
idareli gitme durumundayız aşırı su içmeden zirveyi alacağız
ilk 14 km boyunca yol kenarlarında çeşmeler vardır

9.tur herkese hayırlı olsun herkes davetlidir performansı yüksek düşük herkes davetlidir kontenjan yoktur

gidiş programı
saat 07.30 da haydarpaşada toplanarak 08.15
adapazarı trenine binerek 09.45 de büyük derbentte ineceğiz bir km sonra 21 km lik rampa başlıyor

bu turda sıcağa dayanıklı olmamız gerekmekte o gün yağmurda yağsa
tur iptal olmayacaktır evet cehennemin sıcağında cehennem rampalarında azrail ile randevumuz olacak bu randevu ile kontrat imzalayacaklar mesaj yoluyla beni haberdar edebilirler

iş zordur zoru sevenler zordan hoşlananlar evet o vakit alalım kartepeyi 9 uncu kez

dönüş

adapazarı treni ile olacaktır en geç 19.30 trenini yakalarsak döneriz
geç kalmak gibi sorunu olmayanlar dönüşü arifiyeden yaparak doğu ekspresi ile dönebilirler şahsen ben arifiyeye topuklayarak doğu treni ile dönmek taraftarıyım

hava durumu ilerki tarihlerde verilecektir

adapazarı tren ücretleri
tam bilet 7 ytl bisiklet 5 ytl
doğu ekspreside aynı fiattır

--------------------------------------------------------------------------------

• Beğen
Tepkiler: Deniz Taş
@Caner HOCAOĞLU

Caner bahçeşehirde bisiklet tamircisi göremedim yakın çevrede nerede benim mtb fuş amorsitorden biraz ses geliyor çukurlara girdiğim zaman Yol bisikletimde herhangi bir şey yok

@semih59

BU çevrede adamakilli bir bisikletçi yok. Büyükçekmecede bildiğim bir yer var bianchi servis olarakta geçiyor. Onun dışında en iyi bildiğim metin bisiklet bakırköy olduğu. Civarda varsa bende bilmiyorum.

• Beğen
Büyükçekmece palmiye meydanında bir bisiklet motorsiklet tamircisi var, Bianchi servisi aynı zamanda, oradaki arkadaş inatla Sedona'ları Bianchi'nin ürettiği ve İtalyan malı olduğunu savunuyor.
Bir tanede Atatürk Mah. Marmara caddesinde var bianchi servisi olan onun hakkında fazla bir bilgim yok ama bilgisayar tamiri felanda yapıyor pek iç açıcı görünmüyor.

Ben korktum götürmeye ikinci bakım için bakırköy yolu gözüktü herhalde.

• Beğen
Arkadaşlar merhaba,
Uğur abinin dediği gibi bu cumartesi tur yapıyormuyuz. Bvernikten de ses yok. Yiğit bu hafta tatile gidiyormuş. Benim tur olarak bir önerim var. Silivri bisiklet derneğinden 4 arkadaş cumartesi yalıköy turu yapıcaklarmış. Bana isterseniz sizin gruptandanda katılabilirsiniz dediler. Yalıköy gidiş dönüş 150km imiş bu turu yapabilirmiyiz acaba :) Birde bizim silivriye ulaşım mesafemiz var. Ben silivriye otobüsle veya araçla gidelim derim. saat : 08:00 de tura başlıyacaklarmış. Bu tura sıcak bakan olursa katılabiliriz.
Ayrıca cumartesi hava durumu trakya için parçalı bulutlu diyor. Yağış ihtimali düşük gözüküyor.

zaten silivri gidişe geliş büyükçekmeceden 60 km oluyor..
birde orda 150 km sürersek 210 ediyor ki zaten hesaplamışsınızdır.. birde beylikdüzünden gelen birçok insan oluyor..tamamlayabiliriz diyen varsa gidelim derim güzel bir tur olur açıkçası:)

dönemezsekte ordan atlarız otobüse bisikletlerle silivri ana duraktan geliriz :)

@mcqueen93

Baran Zaten tura 08:00 gibi başlanacakmış. Bizim oraya bisikletle gitmemiz için çok erken çıkmamız gerek hem kendimizide yırmuş oluruz. bence silivri mavi otobüslerle binip oraya gitmek daha mantıklı. Yani bizde 150km yapmalıyız. Daha fazlası bencede ağır olur. Bvernikten haber varmı o buralardamı.

bvernik burda değilmiş.. bence o tur bize çok ağır gelecek ve pazar günü her zamanki gibi saat 08.00da kervansaray önünde buluşalım diyorum..

@mcqueen93

Baran yarın buluşalım biz çatalca falan yaparız. Pazar günü hava yağışlı gösteriyor. Yarın için yağış ihtimali bu bölge için daha düşük sanada uyarsa yarın 08:30 gibi kervansarayda buluşalım. Ordan çatalca silivri yaparız. Belki başka gelmek isteyenlerde olur.
Yalıköy turundan bende vaz geçtim. Kendimi yeteri kadar hazır hissetmiyorum :)

bencede caner abi... ama 110 km yaparım diyorsan çatalca yapalım biz katılmak isteyenlere duyuralım şimdiden 8.00da buluşalım daha iyi olur.. köylere belki gitmeyiz ama olsun yinede güzel bir tur yaparız:)

caner abi sen yinede beni sabah çıkarken arayabilirmisin? biraz belim ağrıyo sabah kötü olursa gelemeyebilirim hava biraz soğuk daha kötü olmasın..

Tamam Baran 110 km yaparız benimde bir rota var kafamda 95 km ediyor. Büyükçekmeceden gidiş dönüş olarak. O zaman yarın sabah 08:00 de kervansarayda buluşalım. Başka kim gelir. Yiğit yok, bvernik yok, uğur abi gelir mi ? tolgadan da ses yok kim kaldı başka bizim ekipten :)

bilmiyorum ya:Dben bi uğur abiyi arıyım umarım geç aramıyorumdur...

yarım saat sonra uğur abiden haber gelicek yada 1 saat içinde.. bu arada çatalcaya doğru yola çıkarız ama orda bizi gezdircek olan kişi(benim öğretmenim) haber veremedim sabah yola çıktığımızda çatalcaya gittiğimizde çağırırız gelebilirse eğer.. olmadı ordan dolaşırız yine başka şekilde.. uyar dimi caner abi

Uyar Baran problem yok benim açımdan. Senin öğretmen çatalcalı galiba gelirse onunla gezeriz. Olmadı biz kendi rotamızı belirleriz. Ben sabah her durumda artık geliyorum. Kervansarayda 08:00 de buluşuruz. Uğur abide gelir büyük bir ihtimal.

Geri