Scudo Sports

Büyükçekmece Belediyesi bisiklet kullanımını sınırlandırıyor.

geçen günlerde gündüz o taraflara gitmiştim. insanlar hiç umursamadan bisiklet yolundan yürüyorlar, işin garip yanı bisiklet yolunda traktör bile gördüm. zaten iş olsun diye yapılmış.. tamamen numara.

yazık, ne diyelim. adamlar resmen dalga geçiyorlar.

Scudo
MURAT EKMEKÇİ KARDEŞİME Aynen katiliyorum...ben de o yolda gİderken yÜrÜyenlerden tİp tİp bakip kÜfÜr edenlerden rahatsizim. Rİca etsem onlara da yasak saatler diŞinda yayalarin salakÇa hareketlerİnden dolayi ceza kesİlmesİ...ayrica koskoca yolda oranin Öyle olduĞunu (bİsİklet yolu) bİlİp Özellİkle gİren lamalar var...onlara da ceza verİlsİn

• Beğen
Tepkiler: Murat Ekmekçi
Sİz hİÇ tramvay yolunun "akŞam trafİĞİ oluyor burdan arabalar geÇİyor" dİye kapatildiĞini duydunuz mu...bİsİklet yolunun kapatilmasindan Önce ordakİ abuk sabuk tezgahlari kaldirsinlar

Alçak bunlar, başka da bir şey değil...

Saçmalık başka birşey değil !

Kanunda bisiklet ve bisiklet yolu ile ilgili madde yer alırken belediye kanun değişmediği sürece bisiklet yolunun kullanılmasını yasaklayamaz, kullanana ceza kesemez. Belediye kanun koyucu değildir. Bir ceza kessinler ya da bisiklete el koysunlar bakalım... Belediye en fazla bisiklet yolunu kaldırabilir kendi inisiyatifi ile. O zaman da bisikletliler yoldan gider. Kanun bisiklet sürücüleri akşam 20:00 ile 00:00 arası sokağa çıkamaz demediği sürece belediye hiçbirşey yapamaz. Bu ilçede ikamet eden sayın arkadaşlarım; bu hususta ceza yerseniz veya bisikletinize el koyulursa olayın tutanak altına alınmasını isteyin sonrasında görürüz ne olacağını. Güzel ülkemde gün geçmiyor ki yeni bir bomba patlamasın. Hukukçu arkadaşlarımız da bilgilerini paylaşırsa bu başlık altında çok iyi olur.

Bağnaz kafalı hödükler bisiklete düşmanlar ,kafamıza taktığımız kaska düşmanlar,giydiğimiz tayta düşmanlar edep yerlerimiz ortadaymış ailece yerlerde çimerken bizi gördüklerinde günaha giriyorlamış..Alayını uzayın derin boşluklarına ışınlamak istiyorum...

bu yollar hangi paralarla yapılıyor? bizim vergilerimizle değil mi? araba kullananlar vergi veriyor, yayalar vergi veriyor da bi tek biz bisikletliler mi vergi vermiyoruz? :confused:
madem bisikletlilerin yaşam hakkı yok, o halde bisiklet sahiplerini vergiden muaf tutsunlar. hem benden vergi al hem de benim yol hakkımı bana verme. yok yaaa ! :evil:

Sürekli olarak o bölgede bisiklet kullanan biriyim.

Yasağın asıl gerekçesi şu şekilde;
Sahilde yürüyenlerin hemen hemen hepsi bisiklet yolundan habersiz. Her seferinde üstlerine süre süre gidiyorum bu insanların ben. Yazın da kalabalık arttığı için, insanlara "bisiklet yolunu boşaltın" diyemiyorlar. Bazı zamanlar İstiklal Caddesi kadar kalabalık oluyor sahil. Mecburen de biz bisikletlilerin sürmesini yasaklıyorlar.

Saçmaligin daniskasi. Ancak bizim ulkemizde olur boyle birsey. Ya sinir olmamak elde degil. 21.yydayiz, ulkemiz gelisiyor diyoruz ama boyle sacmaliklar yuzunden sinirleniyorum. Avrupanin hangi ulkesinde veya Amerikanin hangi eyaletinde gorulmustur varolan bisiklet yolunun, bisikletcinin kullanimina yasaklanmasi...! Hadi NY belediye baskani kapasin bakayim Brooklyn Koprusunu bisiklet kullanimina, adamlar neden kapatmiyor. 3. dunya ulkesimiyiz biz yahu. Aslinda basta bizim insanlarimizin egitilmesi lazim, bisiklet yolundan yaya yururse orayi kendisinin zanneder ve gider bisiklet yolundan bisiklet geciyor diye sikayet eder. Hadi cok kalabalik diye yuruyorsun bisiklet yolundan tamam da bisikletciyle ne alip veremedigin var anlamis degilim.

Buyukcekmece belediyesini siddetle kiniyorum.

Mangalcıarın topunun sahil yolundan uzaklaştırılmasını istiyorum bende..Su aygırları gibi göletlerinde,yerlere yayıla yayıla mangal yapmalarından,öbek öbek naylon torbalar içerisinde homurdana homurdana tıkınmalarını artık görmek istemiyorum.Yağlı tavuk parçalarını mangala koyarak duman içerisinde bıraktıkları havayı istemiyorum artık..Sahil yolunda cemaat olarak namaz kılan,transporter'ın arkasına jeneratör koyup televizyon seyreden mahlukatları istemiyorum artık..Denize sırtını vererek sahil yolunda arabalara bakarak mangal yapan insanları anlıyamıyorum.Bu güruhun bu kültürün bisikletliyi anlayabilme şansı olabilirmi.Bu kitle köylü değil bu kitle şehirli değil..Kimsiniz siz yahu ?

demekki bu vatandaşlar bisiklet topluluğunu orada görmek istiyorlar. ondan bu şikayetler oraya bir toplu tur düzenlemek lazım hemde birergün arayla yaz boyunca düşünsenize 100 yada 150 bisiklet o vatandaşları yara yara gidiyor hadi konuşsunlar yiyosa.

• Beğen
Tepkiler: suatgecer
@meseduzu
Evet evet, bence bu " Dönemsel kısıtlama " bize yönelik açık bir davet. Davete icabet etmek gerek en kısa zamanda :cool:

Magandalık gittikçe topluma hakim oluyor.Artık ayılık sıradan ve normal karşılanan bir durum oldu.

Kültürü geriye giden toplumlar tarihte hep olmuş.Sonrası malum, yok olup gidiyorlar.

• Beğen
Tepkiler: Onur Emre
Yaya yoğunluğu bahane, bisiklet yolundan rant sağlamak şahane!!!
Resimler facebooktaki BYSÇ grubu üyesi Ozan Beyin paylaşımından alıntıdır.
http://img838.imageshack.us/img838/4232/ylhr.jpg
http://img854.imageshack.us/img854/9320/l5jl.jpg
http://img41.imageshack.us/img41/1452/21wi.jpg

Şu resimlere baktıkça "yazık" diyorum.

belediyeleri anlamak için beynimizi kullanmayıp başka yerlerimizle düşünmemiz gerekiyor.

Utanç verici. Hukuk tanımamazlığı geçtim, özürleri kabahatlerinden büyük. Yayaların rahatsız olması ne demek yahu?

Konu ile ilgili olarak ekşisözlük'te birisi ile uzun bir süre boyunca bayağı bir dalaştım da adam şunları yazdıktan sonra ben artık laf anlatmaktan vaz geçtim.

büyükçekmece ilk kurulduğunda bu kadar nüfusa göre kurulmadı.
istanbul bile buna göre kurulmadı.
hangi sahilde bisiklet yolu var istanbul'da?
prime time vaktinde bir yasağa siz karşı çıkıyorsunuz, burada yaşamadan.
ben yaşayan gören bilen birisi olarak mevzuyu bildiğimden mantıklı görüyorum.

bisikletliler şikayette bulunsa da yine de o sahil yolunu dolduramazlar. şov amaçlı bir grup hareketi olarak görürüm.

ama şu da var ki, keşke ilçe dışından gelmeseler de, biz yine eskisi gibi kendi sessiz halimizle sahilimizde kalabilsek.

Adama sorduğum soru da basitti, "Hak verdiğiniz bu yasak, günün birinde size dönse ve yayaların sahili belli saatlerde kullanması yasaklansa ne yaparsınız?" ama adamın zihniyeti sadece şov yapan aktivistlere endeksli olduğundan, hakkı olanı talep edenin bu faaliyetini bile idrak etmekte zorlanıyor.

kordon boyunun nufusu 1 milyonu buluyormus.ahahaha çok guldum buna.o zaman şey yapalım.istanbul çok yoğun tem-e5 kapatalım.yaya yapalım komple.geçen araç olursa el koyalım...boyle saçma bir uygulama dünyada başka ülkede varmı acaba.yazın yoğun oluyor diyor.kışın kar yağıncamı cıkıcamzkordon boyuna.şimdi ağzımı bozucam admin banliyacak.belediye başkanı kesin akp mantar kafa familyasındandır.

Geri