Güncelleme için yazayım dedim. Pedal kolu şu durumda. 35 nm ile sıkmam gerekirken max 10-15 nm sıkabiliyorum.
317091 dosyayı görüntüle
Satın aldığım House of Bike firması garantinin sadece kadroda olduğunu söyledi. Bu pedalın sıyrılma durumunun garantiye girmeyebileceğinin farkındayım fakat sadece kadro garantili diye bir ibare satılırken hiçbir yerde yazmıyor. Yürür aksamında problem olursa garantisi olmaz, genelde bütün bisiklet firmalarında da durum böyledir dediler. Sıfır aldığım Peugeot marka bisikletin hidrolik fren kaliperinin ve diğer fren parçalarının arızalandıktan sonra yenisi ile değiştirildiğini söyleyince yine de bir şansınızı deneyin diyerek Alatin firmasına yönlendirdiler.
Bunun üzerine Caddebostan Trek mağazası ile iletişime geçtim. Sağolsun Oğuzhan bey bayağı ilgili davrandı. Detaylı fotoğraflar istedi. Biz bir Trek'e gönderelim fotoğraf ve evrakları deyince belki değişim çıkar diye bir şansımızı deneyeceğiz.
Sıkıntı aslında şu, 46/30 Prowheel marka aynakol kullanmışlar bisiklette ve bu aynakol Türkiye'de yok. Yedek parça da yok. Muadili de yok. Bu dişli oranlarını seviyorum. Benzer dişli oranlarında aynakolu Peugeot markada hollowtech shimano olarak kullanmıştım. Fakat üretimi durmuş satılmıyor. 2x9 vitese uygun 46/30 kare mil veya hollowtech shimano bulamıyorum. Varsa ya 7-8 vites uyumlu olanları var. Ya da daha küçük dişli olan versiyonları mevcut.
Bakalım ne yanıt gelecek. Umarım olumlu sonuçlanır garanti süreci de masrafa gerek kalmaz. Hayır ya dişli oranlarından vazgeçmem gerekecek. Ya da komple grup set değişecek. Bu da ciddi para.