Scudo Sports

büyük amortisör takma

JusTiMe

Siyah Bisiklet Delisi
Tepki
1.079
İsim
emre
Bisiklet
Mosso
Selamun aleyküm kısa kesip direk sormak istiyorum. 27.5" jantlı bisikletime 28" amortisör takmak olursa almak istiyorum

Scudo
Hiç bir sorun olmaz. Ama bir fotoğraf yüklerseniz dağa rahat cevap verilir. Hem bisiklet, hem de maşanın olursa daha iyi olur.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@JusTiMe

Galiba maşadan bahsediyorsunuz. Eğer v–fren ise sıkıntı olabilir diye düşünüyorum. Kolay gelsin.

28 maşanın bacakları dardır. İnce lastik için. Senin bisikletine uymayabilir.

@Süleyman Özgün

@JusTiMe 29er maşa kullanabilirsiniz. Kadroda da herhangi bir sıkıntı olmaz. 27,5 ile 29 er arasında bir boy fark var. 29er ı 29er yapan şey lastik yüksekliği farkıdır. Jant ebatları 28" ile aynıdır. Zaten bisikletiniz de mtb olduğu için disk uyumlu bir maşa alabilirsiniz.

• Beğen
@Süleyman Özgün @SerkanH noktayı da bu amortisörle koyuyorum(link) ve şu soruyu yöneltiyorum benim bisikletimin amortisörü bildiğini üzere ortasındaki vida gibi boğazdan döndürülüp falan takılıyor bu amortisör uymayabileceğini söylüyor ki bende ektradan şu resimdeki parçaların full takımı var gidon bu yer ve amortisöre giden parça
IMG_8447-600x600.jpg

• Beğen
@JusTiMe
Yine olmaz lastigin kalın ince lastik takarsan olur o maşa

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@JusTiMe
Kalın olduğu icin olmaz.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Neden (link) 27,5 uyumlu değilde 28 almak istiyorsunuz?

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
@BerkEvren onu almadım zaten 29 aldım ve berk bey o linkteki olsa seve seve onu alacaktım ama olmadığı için bunu aldım 52-584 lastik en düşük alabilirim sonuçta bu ondan 1 kalını o kadar fark eder mi ya :S @Süleyman Özgün

Ben daha almadınız sandım. Ölçü farkları ile risk almaktansa, henüz takmadığınıza göre iade edebilirsiniz.

Birincisi konik maşa bisikletinize uymaz. İkincisi çok çok uygun bir fiyat değil hatta modeline göre çok pahalı bir fiyat olduğu halde niye bisikletinizin geometrisini bozmak istiyorsunuz? Bence iade edin, iyice araştırıp bilgi edinin ve bir daha alın.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
@OnurÖzdağ İade değilde siteyi araştırdım baktım 1 tane çılgın ile 1 tane normal çözüm buldum. Başta çılgını anlatmak gerekirse kişinin uyguladığı yöntem ondaki şaft borusunu çekiçle alta vurup çıkartmaktı ve yerine tornacıda oksijen kaynağıyla ona uygun modeli takmak, normal çözüme gelirsek furç kapağı alarak bu sorunu çözebiliyorsun bunu zaten satın aldığım yerdeki kişi de söylemişti ama kapağının en uygun modelleri bile 80tlden başlıyor gittikçe yukarılara tırmanıyor. Ben ise sabah olduğunda gideceğim maşam 1-1/8 midir onu kontrol edeceğim sonra maşayı çıkartıp şaft borusuna bakacağım 167tlye alma imkanım vardı ama o zaman param yoktu şimdi param vardı bunların fiyatı 44lira çoğaldı :S

@JusTiMe

Ilk sorum size 27,5 yerine neden 28 yada 29 masa takmak istiyorsunuz?

Cilgin fikrinize gelince o is okadar basit deil, saft borusunu yerinden cikatinca düz saft borusunu oraya takamazsiniz cünkü yuvasi cok genis. Hadi takdiginiz varsayarak masaya kaynak deydigi an o masa sicaktan deforme olma olasiligi cok yüksek ve masanin icindeki contalar falada deforme olacaktir.

Narmal cözümünüz ise oda yanlis islem olacaktir, satici size bir defa 27,5 kadroya 29 satmakla hata etmis. 29 masa ile kadronuzun geometrisi yükseklikten dolayi bozulacaktir, arti üzerine (furj kapagi degilde furj adaptör yatagi dogrusu) kadroyu dahada yükseltecektir.

28" masaya gelince, 1. lastik yönünden uymayacak ve arti MTB ye hangi bacak boyundaki 28" masa oluyor onuda merak ettim dogrusu. (Bacak boyu derken 2-3 cesit bacak boylarina sahip sabit masalar.

Bu delme takma isleri birakin ve uygunu neyse onu takin bisikletinize, ha ben kesin sabit masa takmak istiyorum diyorsaniz 27,5 sabit masa alin takin.

@Murat Cömez Uygun olsa alacaktım ama yok denemeyip pişman olacağıma deneyip pişman olayım diyorum diye almak istiyorum. Fikirler bana ait değildir bilginize en son benim dediğime gelirsek kumar oynuyorum. Sonuçta adamın 29" maşa 27.5"e taktığından bahsetmesi 27.5"lik maşayı 26"e takması falan bunlardan bahsetti furçtan dolayı sorun çıkartacağından bahsetti gerçi ama bakacağım.
Avrupa modeli o şey mevcut işte bende belki olur diye kısacası bende çılgın insanım şu konumda bisikletime bakın ne demek istediğimi çok net anlayacaksınızdır Kron xc150 Versiyon 2 gerçi şuan alışveriş sepeti taktım gidona :D

@JusTiMe
Neyse siz zaten asmissiniz bu konulari, bisikletinizin halini görünce diyecek kelime bulamadim inanin. Biz bisikletleri bisiklet olarak kullaniyoruz Cilgin cözümler üretmek icin degil ve sizin yaptiginizda zaten cilginlik degil.
Basarilar dilerim, bu yolda devam ederseniz size kesin @mariokaldato arkadasimizin konusu yardimci olacaktir.
10 adımda apaçi bisikleti nasıl yapılır?

@Murat Cömez Yaptıklarım tmm kabul ediyorum normal şeylerde kendime özgü ihtiyacım olduğunu hissettiğim şeyler yapıyorum bisikletime yoksa yapacak olduğum iş değil. Amortisör konusuna gelirsek zaten başka alternatif bulamadığım için bunu alma alıyorum. Umarım 1 çözümünü bulup sağ salim takmak istiyorum, yaptıklarımın tamamı ihtiyaç bazında yapılmış şeylerdir resimlere dikkat ettiyseniz zaten görmüşsünüzdür dekoratif, aksesuar niyetiyle takılmış tek parça yok.

Geri