Scudo Sports

Bütün bağışlar kabul :)

Tepki
125
Arkadaşlar selamlar.
Uzun yıllardır bisiklet kullanan, ama hiçbir zaman "bisikletçi" olamayan ben, bu forum sayesinde bisiklete hak ettiği değeri şimdiye kadar vermemiş olduğumun farkına varmış bulunmaktayım.
Yapılan paylaşımların teknik detayları o kadar harikulade ki insan uzun zamandır uzak kaldığı bu alana haksızlık yaptığı duygusuna kapılıp suçluluk hissediyor.
20 senelik geçmişi olan bisiklet kullanım tarihim boyunca sizlerin burada gururla resimlerini paylaştığınız tarzda yarı/tam profesyonel bisikletim hiç olmadı.
BACINI markalı full shimano altus setli ilk bisikletim hala babamın kullanımında memlekette.
http://baciniframe.w148.bizcn.com/07SH/mtb/WARRIOR-01.jpg Bunun gibi birşey (sabit maşa ve renk farkıyla) (marka piyasadan silinmiş neredeyse, ne zor oldu görsel bulmak)
Sonrasında değişik marka ve modeller geçti tabi ki elimizden ama kıymet bilir bir kullanım yapamadık :mlk:.
Yeni bir yol bisikleti istiyorum şimdi ama öyle mağazaya gidip hadi ben bunu aldım gibi olsun istemiyorum. Bir hikayesi, bir tarihi, bir geçmişi ve hatıraları olan bir bisiklet olsun.
Forumu takip eden siz değerli arkadaşların ellerinde bulunan (özellikle değiştirdikten sonra ihtiyaç duymayacakları) parçaları bir araya getirerek, bir bisiklet ortaya çıkarmak istiyorum.
Bu eski işine yaramaz, yada bu hurdayı ne yapsın demeyin. Unutmayın "kiminin çöpü kiminin lüksü olabilir". Bir araya getirilen her parça üzerine parçayı donate yapan arkadaşın ismini yazacağım. Projenin son halini de bu sayfadan sizlerle paylaşacağım.
Yardımı dokunacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
Güzel ve anlamlı bir proje, gönderilen parçaların üzerine (görünen bir yerine) bisikletçi arkadaşlar adını ve bir bisiklet anısını yazsa çok daha iyi olur. Bisiklete de forumca bir isim koyarız gayet anlamlı olur.

• Beğen
İlginç, elimde parça olsa gönderirdim.

konu edit : Bisikletin toplanması bittikten sonra açılacak konuda isim önerileri toplanacak sonrasında önerilen isimlerden en çok oyu alan iki isim için oylama yapılacak ve kazanan isim bisikletin ismi olacak. (Ertuğrul Bey'in önerisi çok hoşuma gitti)

• Beğen
Slovakya'da koprunun ismi icin yapilan oylamada sonuc Chuck Norris cikmisti.
Oyle bir sey olmasin forumda da :D

Bulent Ersoy falan :D

• Beğen
İnci'cilerin haberi olursa neler çıkar neler... :)

BACINI kalsin dicem ama :)

ANANTA olsun katana celiginden el montaji yapilan bir saatin model adi ayni zamanda :)

Bisiklete benim adımı koymanızda hiç bir sakınca görmüyorum arkadaşlar..[emoji2][emoji2]

• Beğen
Değişik bir proje ve tamamlanırsa iyi olur ama BACINI ne yaa :D :D

BACINI nın oraya direk büyük harflerle yazıldığını görünce ilk olarak konuyu okumadan, ana bacı küfür ettiler sandım :D

Herkesten isim için tavsiyeler espriler gelir ama malesef sadece isim gelir.Parça gelmiyor gördüğünüz üzre.

Toplamaya başlayacaksanız eğer,varsa öyle bir girişim 1 adet siyah renk 31.6 mm çaplı alüminyum sele borusu var elimde.Gönderebilirim.

• Beğen
Tepkiler: Alprdnc10
Elimde fazla olan malzeme kalmadı en sonuncusunu yine forumda öğrenci birisine hediye göndermiştim. Toplanmaya başlayınca bisikletin eksikler listesini yayınlarsanız elimden gelini yapmaya çalışırım..[emoji4]

Ama markası gercekten de BACINI olmasın lütfen. [emoji2]

Abi BACINI diye marka mı olur :D Valla güldüm gece gece ya.

Markanın niye tutunamadığı çok belli değil mi?

Proje güzel, elimde donanım malzemesi yok ama gerekirse kadro çantası yollayabilirim (üçgen çanta). Başka fazladan malzeme yok elimde, maalesef.

Teşekkürler destek için. sizin mesajınızı okuyana kadar bende konunun tek faydasının isim önerileri olacağını zannetmiştim :p

İlk mesajımda da söylediğim gibi hiçbir parça yok elimde. tezgahın üstü tertemiz şu anda. özellikle İstanbul içi elden teslim alabileceğim parçaların projeye katkısı büyük olur.

eksikler listesi :

1-kadro
2-maşa
3-gidon ve gidon boğazı
4-aynakol
5-jantlar
6-lastikler
7-ön-arka değiştirici
8-fren ve vites kolları
9-sele borusu
10-sele
11-forumdaş arkadaşların bağışları :)

Malzeme yok ama bunları toplayacak iyi bir usta tanıyorum, onu gönderebilirim kargoyla. (bizden uzak olsun da nereye giderse gitsin) :D

Ortaya nasıl birşey çıkacak merak etmeye başladım. :p Bu arada elimde parça olsa gönderirdim. :(

@Raşit S
Süperr :D:D:D:D

@Mehmet Tuğrul CANBAŞ

Tarihleri yeni farkettim , ne o olmadı mı . Yuh abi ya ne olcak bir bisiklet toplayamadınız mı . Mezara mı götüreceksiniz köşedekileri

"BACINI" guzel bi bisiklet ismiymis tam benim tarzim. Trafikte pislik yapan mnibuscuye kamyoncuya flan agzini yormaya gerek yok. Direk elinle markayi isaret etcen

• Beğen
Tepkiler: SOZUAK
Geri