Scudo Sports

Bursa'da hangi bisiklet tamircisine gidiyorsunuz?

Harun ÇEVİK

Forum Bağımlısı
Tepki
955
İsim
harun çevik
Bisiklet
Diğer
Arkadaşlar 3 yıldır Bursa'da yaşıyorum ve bisiklet tamircisi konusunda yardım bekliyorum.
Bursada yaşayan arkadaşlar hangi bisiklet tamircisine gidiyorsunuz? Teknik bilgisi olan, özellikle amortisör bakımını yaptırabileceğim, müşterisini üzmeyen bisikletçi tavsiyesi verir Misiniz? (Adres bilgisi de verirseniz mutlu olurum)

Scudo
@katran Merhaba.
Mudanya yolu üzerinde İhsaniye ve Karaman metro istasyonlarının ortasında kalan "Dr Bisiklet" diye bir bakım onarım yeri var.Fiyatlarıda mahalle bisikletçisi ayarında.Teknik bilgi ve tecrübesi olan bir arkadaş.
Birde Koğukçınar mahallesinin altında kala gazi caddesi üzerinde "Yavuz bike shop" diye bakım onarım üzerine bir yer daha var.Bunun ücret tarifesini bilemiyorum.
Bu iki yerde işinin ehlidir.Genellikle bisiklet gruplarının genel bakımlarını yapıyorlar.

@Candan Biberci tamam abi dursun bunlar hemen bu köşede. Esat usta diye birinden de bahsettiler bilgin var mı? Duydun mu?

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Kent meydanı civarında bildiğiniz var mı peki? Gemlikte yaşıyorum malum biraz uzak. Tabi çaresiz kalınca pek de önemi olmayacak mesafelerin

@katran Esat ustanın yeri beşyol lambalarından sağa 500 mt kadar ilerleyince sağda kalıyor..Zaten orada kime sorsan gösterirler.Sanada bir nebze daha yakın olur hem.

Tamam abi. Ben yakın zamanda bir gideyim . Hiçbir yerde adresi yok. Beğenirsem açık adresini de buraya yazarım :)

Esat ustaya gidiiyorum ben
Besyol lambalarindan ciftehavuzlar yonune doneceksin bikacyuzmetre sonra solda kucuk bi dukkan ama isinin erbabidir

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Arkadaşlar Bursa'dan merhaba. 26″ BIANCHI TOURING 313 ERKEK 21-V VB ile aranızdayım. Başlangıç için yeterli olur diye düşünüyorum, umarım pişman olmam. İlk bisikletim ve yeni başlayacağım. Bu arada bisikleti satın aldığım H. Özlü'ye ve kurulum için de Bursa DR. Bisiklet'e ilgilerinden dolayı ayrıca teşekkürler...

Dosyalar

• IMG_20161014_120614.jpg
    IMG_20161014_120614.jpg
    146,4 KB · Okunma: 34
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Aydin Bisiklet var. Mudan yolu ustunde, Sedona Merida Giant gibi markaların bayilik ve servisliğini yapiyorlar. Iki tekerlek icin 50 lira akort parasi aldilar. 1 aylik bisikletti, hafif bir yalpalama vardi tekerleklerde. Sonuç; tamam iyi iscilik cikarmislar ama cok pahali değil mi? Sebebini sorunca da bizde boyle dediler. (Makineye sokmuşlar tekerlekleri, ne makinaymış (!) jantın maliyeti zaten 50 lira) Üstüne esnafliklari berbat, müşteri ile ilgilenmeleri yetersiz. Insan ayrımı yapiyorlar. Kesinlikle tavsiye etmiyorum orayi. Uzak durun. Ben servis mecburiyetiyle gittim. 10 tane bisikletim birden arıza yapsa, bir şey lazım olsa oraya gitmem. Esnaf diye gecinen, havali tipler. Kavga etmeme ramak kalmıştı. Bisikletimi 13 günde teslime hazır ettiler. Sanki kamyon motoru indirmişler. Sebep ustalari bir taneymiş, yıllık izine ayrılmış kendileri. Müşteri senin ustanın keyfini beklemek zorunda mı? Son sözüm müşteri her zaman haklıdır. Ancak suç bunlarda değil bunlara servislik hizmeti veren firmalarda.

Merhaba ben Bursa ya yeni taşındım. Eskiden İstanbul Maltepe de yaşıyordum. Orada ritim istanbul Decathlon da bütün bisiklet departmanını tanıyordum. Hepsi yol bisikletçi sporculardı. Ve gerçekten her istediğimi yapabiliyorlardı. Güzel de muhabbetimiz oluyordu. Bursa ya gelince de aynı şey olur diye hayal etmiştim. Değilmiş. Bisikletim KTM Revelator 3300. Arka aktarıcının ayarı bozulmuştu. Ben de yapmayı bilmiyordum. Hiç kimseyi tanımadığım için kendim yapayım dedim youtube den izleyerek. Ama maalesef 105 arka aktarıcımın ayar vidasının dişlerini kırdım. Evime yakın bir bisikletçi buldum. Gittim. Adam anlamadı. Bilmiyomuş bunları yapmayı . Eskisinden daha kötü oldu ayarı. Ertesi gün metroyla korupark Decathlon a gittim. Eskiden olduğu gibi bir ilgi bekledim. Onlarda bişey bilmiyor. İş olduğu için çalışıyorlar sadece. Bende aktarıcıyı ne yapacağımı bilmiyorum. Yenisini mi almam gerekiyor acaba yoksa parça değişebilir mi? Burada hiç tanıdığım yok. Gerçekten “İYİ” bir bisiklet mekanikeri biliyor musunuz Bursa’da. Doktor bisiklete gitmiştim daha önce gezmek için ama çok kaliteli özenli bir yer gibi gelmedi.

• Beğen
Tepkiler: slckats
Kent meydanında Yavuz bisiklet iyidir birde Esad usta

Yolunuz Mudanya üzerinde ise Güzelyalı Mahallesinde cadde üzerindeki Bim'in karşı sokak arasında Dr. Bisiklet var. İşin cidden ehli ve yaşı biraz olan abimiz. Yıllardır yapıyor bu işi ve keyif alıyor. Ücret olarak da vites ayarlarını yaptırdım at bir şeyler dedi. Gerisi size kalmış. Bu arada yazın haziran temmuz ağustos aylarında Mudanya gidişi yada dönüşü ve Mudanya - Güzelyalı içerisinde bir sorun olursa lastik patlasın, parasız kalın mutlaka mesaj atınız yardımcı olurum.

@JokerJems Rica etsem google maps'te konum olarak atar mısınız tam yerini.Yeni mi açıldı yoksa ben mi bir haberdim :koptum:

Aslında yeni açılmadı. Zannetmiyorum yani ? Güzelyalı'da başka hiç bir bisiklet tamircisine gitmeyin çok fazla ücret istiyorlar ve mekanik anlamda pek yetkin değiller ?
@Ceyhun Özkan

Aydın Bisiklet'ten ben de hiç memnun kalmadım. Rutin yazlık bakım yaptırmıştım hafif bakım, vites ve fren ayarı yapılacaktı sadece buna rağmen vites ayarını yapmayı unutmuşlar. 1'inci viteste janta değiyordu zincir vs. Çeşit olarak zengin stokları var ama servisleri ne yazık ki aynı zenginlikte değil...

Yakın zamanda Yavuz Bisiklet'e uğradım, işini bilen pratik bir arkadaş.

Özlüce tarafına yakın önerebileceğiniz bir yer var mı?

Aydın Bisiklet'ten ben de memnun kalmadim. Müşteri ile ilişkileri ve müşteriye yaklaşım tarzları hiç hoşuma gitmedi.

Geri