Bursa-uludağ yine uyku tutmadı :) (para bonuslu)

Barış TURAN

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Ağustos 2011
Mesaj
2.677
Tepki
1.990
Yaş
43
Şehir
Bursa
Bisiklet
Kron
Ufak ufak alacahırka tarafından tırmanmaya başlıyorum.Hacı hacıyı tekke'de deli deliyi dakkada bulurmuş.Bir an bir adamın ben geçerken köpekler bağırınca köpeklerle kavga etmeye başlıyor.Dur lan şununla iki konuşayım deli selfie alıyım diyorum,iniyorum bisikletten.Hey baksana der demez yokuşun alt kısmına yeşilliklerden aşşağı kaçıp kayboluyor.Neyse yapacak birşey yok dedikten biraz sonra dikkatimi yerdeki hareketli çizgiler çekiyor.Ulan dyorum sabaha kadar forumda sörf mörf o kadar kahve,kafayı mı yedim anüsünasyon mu görüyorum derken gözlükleri çıkardım.Bir baktım uzun uzun tırtıl kafileleri.Şerit şeklinde ölmüş bir ton da cabası malesef.

http://s14.postimg.org/z8avyww59/image.jpg
http://s13.postimg.org/oir6irqn7/image.jpg

Tırtıl kardeşlere eski bir kargo şarkısı patlattıktan sonra devam ettim.Yanıma yemek ve su almadım.Nasılsa yolda çeşmeler var.Sadece 2 tane maximus aldım.Yolda giderken zaman çok insan düşünüyor.Forumdan iyi fiyata aynakol aldım.Sabah karşı acaba iptal mi etsem,şimdilik biraz gereksiz bir harcama olacak galiba diye içiden geçirirken,yaw forum yöneticisi bir de adam ayıp olur boşver dedim.Arada vakit geçirmek için yoldaki boş meşrubat şişelerini saymaya,25 kuruştan kaç lira eder lan bunlar diye kendi kendime şakalaşıyordum.Bir an yerde bir 20 tl görür gibi oldum,döndüm.Doğruydu ama 20 değil katlanmış halde 60 tl.Biraz ileride ilk mola yerinde,çeşmede fotoğrafladım.Yükseldikçe yol kenarındaki buzul karlar zaten bütün gece uyumamış gözlerime kılıç gibi saplanmaya başladı,durdum gözlüklerimi taktım.Devam...

http://s9.postimg.org/hx59rqe23/image.jpg
http://s4.postimg.org/z5yl7pc61/image.jpg
http://s15.postimg.org/g58hndu3b/image.jpg
http://s11.postimg.org/m071kmj4v/image.jpg

Yolda mola çok mola verdiğim zaman konsantrasyonum bozuluyor ve kadansım düşüyor gib i oluyorum.Oyüzden otellere kadar durma sürem toplasanız 3 dakka değildir.O da totoya kan gitsin diye.Belki jandarmanın oradan ya da milli parktan dönerim dedim soğuk olursa diye.İşe giderken bisiklet tepesinde giydiğim likralı yapıya benzer bir dokusu olan kot pantolonu çamaşırsız giydim çıktım.Çok da iyi oldu.Soluğu Uludağ PTT'nin önünde aldım.Yukarı çıkarsanız yolda sağlı sollu onlarca yüzlerce kesilmiş ağaç görürseniz şaşırmayın.Orman böge temizlik yapıyor heryere tabela dikmiş.Ama gördüğüm kadarı ile arada koca koca ağaçları da haydamışlar,günahları boyunlarına.Hızlı bir yokuş inişi öncesi MY mountain perspektifi.İnmeden önce de uzun eldivenleri giydim.Artık inişerde soğuk oluyor.Kısa sürede bakacak bölgesine geldim aliağa önünden geçerek.Bakacak'a1 km kadar kala artık kar geçmeme izin vermedi ben de zorlamadım.

http://s16.postimg.org/qkl6qmok1/image.jpg
http://s3.postimg.org/72anfd2of/image.jpg
http://s21.postimg.org/ugpdch2wj/image.jpg



Karlı bölgeden hemen geri vites.Ayı çeşmesi önüne yeniden geldim.Üstümü downhill'e göre polar,buff,eldiven ve gözlükle kalınlaştırarak hazır hale getiriyorum.Çıkarken buraya uğramıştım fakat sinirim bozulduğu için ilk seferde fotograf almamıştım.Karı koca dayamışlar 19'luk erikli damacanalarını hunharca arabanın arkasına istifliyorlar dolduğunda.En solda da yeni bir asker olduğu besbelli bir oğlan komutanının gözlerinin içine baka baka doldurdu bir damacana,arkadaşını çağırdı aldılar gittiler.Ulan insan bi der gel kardeşim sen yoldan geliyorsun o kadar yokuşu tırmandın,sen iç biz doldururuz.Bunlar ben yukarı tırmanırken yanımdan araçları ile geçenler bir de.Neyse iki yudum içtim ablanın gözünün içine bir bakış attım,birşey diyecektim dedim neyse yaw...

http://s13.postimg.org/s2mb0284j/image.jpg
http://s1.postimg.org/rt1ja6awr/image.jpg

Sabah çıkarken bir ileti yazmıştım,kimsenin pazartes pazartesi birşey getiremeyeceğini bildiğim için hazırlıklı gittim. smile ifade simgesi Ilık ılık boğazımdan inerken ben de son sürat bursaya yol aldım.Yolda ne kadar zaman harcadım diye düşündüm hesap yaptım bir ara.Saat 7:30'u geçiyordu ben inceden ilk kalın yokuşun kabasını almıştım alacahırkadan.Karlı bölgeyi görüp geri dönerken de ağaoğlunun otelinin önünde baktığımda saat 11'e 5 vardı.Sanırım kalpiye pedal işe yarıyor gerçekten.Çünkü arada pedala basarken kullandığım kaslar yorulduğunda,çekme ve ileri it me tekniklerini kullanarak çok rahatladım.SPD dostum diyen sesleri duyar gibiyim ama malesef.Kalpiye kayışlıyken çuval gibi serildikten sonra SPD ye geçmem,kusur kalsın.

http://s7.postimg.org/cvuzpjv9j/image.jpg
http://s4.postimg.org/uier0pknt/image.jpg
 
Scudo

Barış TURAN

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Ağustos 2011
Mesaj
2.677
Tepki
1.990
Yaş
43
Şehir
Bursa
Bisiklet
Kron
Dayanamadım,işe gitmeden önce düzelteyim dedim.

@Edip Dinçer

Yolu İpek yolu otobanı gibi yapmışlar.Bunlar kadar ezilmiş,yakılmış,üzerinde patinaj yapılmışları da var,fotoğraflamadım.
 

Yalnız Pedal

Forum Bağımlısı
Kayıt
8 Haziran 2013
Mesaj
1.642
Tepki
1.057
Şehir
Doğu Senegal
Bisiklet
Diğer
bu tırtıl kaç metre yoksa konvoy mu yapmış tırtıl sürüsü
 

Osman Yener

Forum Demirbaşı
Kayıt
20 Temmuz 2013
Mesaj
428
Tepki
643
Şehir
Bilecik
Bisiklet
Scott
@Barış TURAN anlatımınız harika çok beğendim. Bu arada o tırtıllar çok şirin görünürler ama bu tür ormanlar için çok büyük hastalıktır. Üzerlerindeki koruyucu tüyleri dokunursanız feci kaşındırır, bu nedenle kuşlar bile bu tırtılları yemez.
 
  • Beğen
Tepkiler: Barış TURAN

Barış TURAN

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Ağustos 2011
Mesaj
2.677
Tepki
1.990
Yaş
43
Şehir
Bursa
Bisiklet
Kron
Orman Müdürlüğü'nün yaptığı düzenlemeden kaçan/göçen tırtıllardı büyük ihtimalle.
 

Edip D.

HTFU!
Kayıt
12 Haziran 2011
Mesaj
3.625
Tepki
5.376
Şehir
Sarıyer, İstanbul
Başlangıç
2000—01
Bisiklet
Diğer
Başlığı tırtıl olarak değiştirmemi ister misin ? :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Barış TURAN

Tugay Sonsuz Sert

Daimi Üye
Kayıt
6 Nisan 2014
Mesaj
245
Tepki
174
Yaş
30
Şehir
Erzincan
Bisiklet
Sedona
Okurken çok güldüm. Güzel bir sürüş keyfi olmuş ve bir Bursalı olarak ve Bursa'dan uzakta yaşamak zorunda olduğumdan dolayı Bursa özlemim çok az bir nebze giderildi. Tebrik ederim oradaki damacana mevzusu Erzincan'da da ekşisu konusunda var. Adamlar çuval çuval pet şişeler getirerek doldurup götürüyor :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Barış TURAN

Barış TURAN

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Ağustos 2011
Mesaj
2.677
Tepki
1.990
Yaş
43
Şehir
Bursa
Bisiklet
Kron
Bundan sonra Uludağ turlarında ya uzun parmak eldiven giyeceğim ya da eldivensiz gideceğim.Ellerimin üstünde elips şeklide güneş yanıkları oluştu.Şehir içi gezileriinin de katkısı var buna.Düzelsin diye birkaç gündür işe eldivensiz gidiyorum.Kısa kollu forma yüzünden de inceden amele yanıgı olmaya başladık.