Scudo Sports

BURSA / Hürriyet-Narlı (Gemlik)

İlker_Yılmaz

Daimi Üye
Tepki
451
Bisiklet
Canyon
Merhaba arkadaşlar;
Yolunuz gözlediğim Canyon geldiğinde test etmek için sabırsızlanıyordum.Hemen 1 gün sonrasında arkadaşımla hazır izindeyken fırsat bu fırsat deyip ne zamandır planladığımız Narlı turunu gerçekleştirelim dedik.
Sağolsun forumdan tanıştığım Tuncay arkadaşımda bize eşlik etmek istediğini belirtti ve bismillah deyip yola koyulduk.
Tempolu şekilde Gemliğe giderken Dürdane rampasının iniş başlangıcında Tuncay arkadaşımızın lastiği patladı ve hemen gerekli müdahaleyi yapıp hız kesmeden yola devam ettik.

1.jpg
Gemlik girişinde bi selfie yapmadan olmazdı :)
2.jpg

Sıcaktan bunaldığımız anda rampanın bitişinde kaynak suyu imdadımıza yetişti :)
3.jpg

Yolların çilesini çeken bsikletlerimizide fotoğraflamadan olmazdı (Canyon - Giant - Canyon)
4.jpg
Sonunda Narlı'ya vardık ve muhteşem deniz manzarası karşısında çay bahçesine otorup dinlenme ve yemek molası verdik (Dönğş için güç depolamak gerek :))
5.jpg

6.jpg
Karnımız doyunca yüzümüzde gülmeye başladı :):):)
7.jpg

8.jpg

9.jpg

Mola sonrası Narlı'ya elveda dönüş yolu başladı :)
10.jpg

Bol rampalı güzergahta eğimler azımsanacak gibi değildi bu tabeladan baya gördük :)
11.jpg

At bile bu yolda susuzluğa dayanamamış bizde gelirken uğradığımız bu çeşmeye dönüştede sıramızı bekleyip sağlam bi dalış yaptık :):):)
12.jpg

Bundan sonrası yaklaşık 30-35 derece sıcakta ünlü %7-8 ortalamasıyla dürdane rampasını çıktık ama inişi görene kadar baya bi bittik :) hararet yapıp kenarda duran arabaları görünce de kendimizle daha bi gurur duyduk :):)
100 km'lik zorlu ve bol rampalı bu güzergahın sonunda eve geldiğimde soğuk bir duş ve Tour de France yarışını izlemek daha bi keyif verdi :):):)

Tuncay Uslu ve Taner arkadaşlarıma bu güzel tur için teşekkür ederim :):):)

Scudo
@mustafa genç, dürdane rampası evet daha uzun ama virajlı olması güzel o uzunluğu hisettirmiyor tek sıkıntı yol kalabalığı ve yanından ağır şekilde geçerken seni egsoz dumanı içinde bırakan kamyonlar bide kesinlikle sıcağa kalmamak gerekir :) ... Gayet güzel bir tur tavsiye ederim

Merhaba @Asmeransa %10'luk çok eğim vardı ama hep tepelik olduğundan çok fazla sıkıntı olmadı en uzunu 700-800 metre kadar, tabi uzun bir rampa olsa inan bernimde gözüm korkardı :)

Merhaba @ATALAY16 bisiklet kalitesi tabiki performansı çok etkiliyor fakat kendi bisikletinle de anın zevkini yaşamaya bak umarım en kısa zamanda hayalindeki bisiklete kavuşursun iyi pedallamalar :)

• Beğen
Tepkiler: ATALAY16
@İlker_Yılmaz hocam bi kron mtb yolda ama biraz daha zaman para ve araştırma yapıyorum şuanda 2. el alıcam :)

Hayırlısı olsun inşallah en kisa zamanda kendine ve bütçene uygun iyi bir bisiklet bulursun ☺

konuyu görmüşken sorayım dedim bursada 18 yaş altı olanların katılabileceği bisiklet grupları var mı?

@big bike bir çok var neredeyse her gün turlar oluyor. Çok samimi ortamı olan gruplar var alta bir kaç örnek yazdım.

Yıldırım Bisiklet Grubu
Perşembe Akşamı Bisikletçileri
Osmangazi Bisiklet Grubu
BursaAcilPedal Bisiklet Grubu
Uludağ Bisiklet Grubu

Bu grupları facebookta aratarak rahatça erişebilirsin.

@Asmeransa teşekkürler birkaç gündür girmediğim için cevap veremedim zaten yol bisikletine yeni başladım hatta ilk yol bisikletim triban 500 bu sabah geldi bundan önce bindiğim en iyi bisiklet salcano efes olunca farkı baya hissettim:)

Kamyonların futursuzluğu ve bisikletlilere yaptığı umursamaz tavırlardan dolayı açıkçası tırsıyorum uzun yola çıkmaya. . .Sizler ne dersiniz bu konuda ?

Grup sürüşlerinden bahsediyorsanız eğer kesinlikle çok çok güvenli öncü artçı ve araç desteği vesayre gibi önlemler alınıyor.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Asmeransa peki güzel kardeşim teşekkürler

Geri