Scudo Sports

Bursa hakkinda sorularim (bursali arkadaslara :)

hsnbykkls

Forum Demirbaşı
Tepki
268
İsim
Hasan Büyükkeleş
Selamlar. 3 sene once gelip, hayran kalarak hasretle yeniden gelmeyi bekledigim sehir Bursa :)
Bursada neredeyse gitmedigim yer yoktur. (İş dolayisiyla)
Ama sorum var. Baba nedir? Kime adres sorsam "baba dan dön, düz git" veya "kavsaktan sonra baba yı goreceksin ordan" vb vb. Nedir bu baba [emoji1]

Scudo
(link)
ortada duran yuvarlak baba dır. ayrıca ben heryerde bu sekilde kullanıldıgını sanıyordum demek bizim buralara özgü ve herkes öle söylediginden deişik gelmiomus ben dogustan buna baba diyorum :D

@Uğur Recep AKGÜL

istanbulda göbek dendiğini çok duydum, ben de öyle diyorum.

Alt gecite , bat cik denildiginide ben ilk kez bursada duymustum.

Dayi nereye batip cikiyim anlamiyorum ki seni diye tepki vermistim :)

Bir bursalı olarak ben de "baba" denildiğine çok şahit oldum ancak hiç sevmem. "Döner kavşak" olarak söylerim.

Aha "bat-çık" da mı öyleymiş? Bak onu kullanırım işte :D

Alt gecit = Battı çıktı duydum [emoji1]

Yeri gelmişken bende Bursalı arkadaşlara bi soru soruyum, bu seneki festivalde sponsor kim ? :)

Bu arada bursa beni yine sevindirdi. Bisiklet yollari gordugum kadariyla bolca var. Yanilmiyorum umarim [emoji4]

@hasan büyükkeleş

Maalesef sadece nilufer de var biliyorum.Onlarin coguda kaldirimin yanindan geciyor.O yuzden yayalar bisiklet yolu oldugunu bilmiyor.Osmangazi de ise hic yok .Bu yuzden belediyeye basvurdum ama kucuk proje gordukleri icn pek sicakk bakmiyorlar bisiklet yoluna.Yanlisim varsa bursali arkadaşlar duzeltebilir.Bu yil Uni. ye bisikletle gitmeye niyetim var .Osmangazi de bisiklet yolu olmadigi icin maalesef % 90 anayolda tircilarla beraber gidicem.

@ebubekir sözbir
Haklisiniz genelde nilufer de durdugum icin öyle bir zanna sahip oldum :)

@ebubekir sözbir
Bisikletle gelmeyi cok isterim 600 km [emoji1][emoji1]

Geri