Scudo Sports

Bursa - Balıkesir Maraton 317 Km

C.Biberci

Tulpar
Tepki
5.284
İsim
Alp Tigin
Başlangıç
1991—92
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Triathlon
Merhaba değerli arkadaşlar

Bir süredir planladığım fakat iş güç derken bir türlü gerçekleştiremediğim 300+ km maratonumu yıllık izninin erken verilmesiyle Bursa - Balıkesir arası tamamlamış bulunmaktayım.

Asıl planım Kapıdağ turuydu fakat sezonun henüz açılmaması ve adanın batı kısmının ıssız olması güvenlik gerekçesiyle Balıkesir merkezi tercih etmemde etken oldu.

Zamandan kazanmak anlamında gece 00:03 te yola çıktım.
Foto864.jpg
İlk 15 kmden sonra ön far arıza yaptı.Yedek pilleri taksamda bir sonuç alamadım.Yaklaşık 35 km karanlıkta yol almak gibi bir durumum oldu.Geçen araçların farkarından ara ara aydınlansamda yerleşim dışı olduğu için yol aydınlatmasının olmaması kötü oldu.
Telefonunun arızalı oluşundan dolayı yedek telefonla çıktım,mesafe ve hız verilerini ovi üzerinden takip ettim bu yüzden strava yerine bol bol tabela görüntüledim:)
Gölyazına vardığımda fotoğrafı araç farı sayesinde çekebildim
Foto870.jpg
Şafak atana kadar karambole 60 km yol aldım.İzmir - Çanakkale yol ayrımına geldiğimde artık biraz rahatladım.
Foto871.jpg
İlk enerji takviyemi 70. kmde havuç bar ile yaptım:)
Foto876.jpg
Havanın iyice aydınlanması ve enerji takviyesi ile yüzüm gülmeye başladı:)
Foto882.jpg Foto881.jpg
M.Kemalpaşa - Balıkesir yol ayrımı.İstikamet Susurluk.
Foto884.jpg
Sabah erken saat olmasına rağmen sıcak şimdiden etkisini göstermeye başlıyor.100 km de bir tabela daha alıyorum.
Foto885.jpg
Foto893.jpg
Taşköprüde Balıkesir sınırlarına giriyorum.Susurluğa 10 km kaldı.
Foto898.jpg
Susurluk yolunda devamlı erik ağaçları vardı.1-2 10 derken en son birine göz hakkı daldım:)Zaten toplanmamış ve çoğu ağacın dibine dökülmüştü.Doğal şeker takviyesi:)
Foto899.jpg
Yolda devamlı ayran ve tost tabelalarını görmekten açlığım dahada katlanmıştı.Susurluğa vardığımda ödülümü duble olarak aldım:)
Foto901.jpg
Tostla ayranı mideye indirdikten sonra Susurluk köprüsünde bir tabela daha alıyorum.
Foto902.jpg
Yolda intihar girişiminde bulunan bu arkadaşı ikna etmeye çalışsamda ısrarla karşıya geçmeye çalışıyordu bende kendisini alıp karşıdaki ormana bıraktım:)
Foto907.jpgDaha Susurluğa girmeden sert lodos ve günbatısı ile mücadelem başladı.Abartısız 50 km rüzgara karşı devamlı %3-4 yerine göre %7-8 eğim çıkarak dönüşte rüzgarı arkama alacağım umuduyla Balıkesir merkeze devam ettim.
Rüzgar alternatörleri güneybatıya yani benim gittiğim yöne lodosa dönüktü.
Foto908.jpg
Tırmanış ve tabelalar..
Foto909.jpg Foto911.jpg
Foto912.jpg
Nihayet Balıkesir tabelası ve rüzgar ve güneşten yanmış kendini bilmez bir bisikletli:)
Foto914.jpg

Balıkesir merkezden daha evvel araçla çok kez geçtim fakat genellikle tatil beldelerine gittim bu yüzden merkezini gezme fırsatım olmamıştı.Kısmet bu güneymiş:)
Foto915.jpg

Foto918.jpg

Merkezde aç karnımı doyurup turladıktan sonra Balıkesir'e elvada diyorum ve Bursa'ya dönüşe geçiyorum.Foto919.jpg
Merkezden çıkış.
Foto921.jpg
İstikamet Susurluk
Foto922.jpg

Foto923.jpg

Susrluğa kadar bir kaç kısa tırmanış hariç lodosuda arkama alarak devamlı yaklaşık 40 km iniş yapıyorum fakat kavurucu güneş ve sırtımı yaşayan zalım rüzgar inişin keyfini çıkarmama biraz engel oluyor.
Susurluğa 3 km kala telefonun şarjı iyice azalıyor ve A101 sen aldığım powerbankı tanıyorum ama sıcaktan ve adilikten olsa gerek çalışmıyor!
Fotoğraf ve kayıt almaya müsade etmeyen zalım telefon Sadece ovi uygulamasıyla mesafe ve hızı çalıştırmaya devam edebiliyor.
Dönüşte Karacabey'den sonra daha rahatlıyorum enerjim az ama Allah'ın izni ile başarmanın mutluğu bitirmeye vesile oluyor.

Maraton boyunca tükettiklerim :
11 lt su
4 ayran
1 tost
3 paket bisküvi
2 dondurma :)

Toplam süre 15.26 saat
Toplam pedal 13.32 saat
Toplam mesafe. 316.9 km

Allah'ın izniyle yanıksız bir başka maratonda buluşmak temennisiyle:)

Scudo
@Candan Biberci
Hocam harika cidden :D tebrikler helal olsun adamsınız:D
Bende de Trek Fx 7.0 var bi alt modeli :)
Baya iyi ben de heveslendim şimdi alsam gitsem bisikleti diye :D
Canı gönülden tebrik ediyorum
Hocam bu arada bisikletiniz 24 vites olması lazım. Arka göbek modellerimiz aynı ben de 8li sisteme yükseltebilir miyim başka bir şeye gerek oluyor mu

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Bende hemen bir maliyet çıkarıyorum.

11 lt su=5.5 TL
4 ayran=6 TL
1 tost=5 TL
3 paket bisküvi=4.5 TL
2 dondurma=6 TL
TOPLAM=27 TL yuvarla 30 TL

Km ye 0.094 TL yakmışsın. Oldukça ekonomik bir araç. Yürü candan biberci kim tutar seni...

Tebrikler diğer turlarını bekliyoruz...

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
(link)

şöyle bir rota çıkardım,177 km ,sen bayağı dolanmışsın candan dostum valla bu rota çok kısa .

Metro turizmden aradilar simdi bisikleti susurlukta unutmusun :D hahaha otobusle gitmek iyi fikir toprammmm :D

@Candan Biberci Tebrikler, diğer turlarınızın arasına böyle bir marathon eklemek gayet güzel olmuş. Oldukça iyi performans, zor bir iş yapmışsınız ayaklarınıza sağlık. Yalnız kafama takılan bir şey var; bu tür performanslar öncesinde/sonrasında çok dikkatli olmak lazım galiba, böyle müthiş bir tempoyla vücudun bütün organlarını belirli sürelerde neredeyse tam kapasiteyle çalıştırıyorsunuz (bakınız 11lt su ve böbrekler). Bu durumun yani bu tür sürüşlerin ne kadar sağlıklı olduğundan emin değilim, öncesinde/sonrasında neler yapılması gerektiği, nasıl hazırlanılması veya noktalanması gerektiği konusunda neler yapıyorsunuz merak ediyorum? Bir havuç barla düşmemişsinizdir herhalde yollara :harika:

candan dostum forumda değil herhalde yalnız tam rotayı çözemedim ,177 km e-881 yoldan, peki nasıl 317 oldu kafam karıştı şimdi.....

(link)

@Kudret Kurtcebe
Abi teşekkür ederim.Bursa'dan Balıkesir merkez 153 km.Git gel zati 306 km yapıyor.Ben mekezin gerisinde başladım ve Balıkesir merkezdede turladım.11 km civarıda onlar olunca 316,9 km oldu.
İnişe geçtiğimde lodosunda etkisiylr 67 km hızı gördüm.

Candan kardeşim, geçmiş olsun, tebrikler. Çok gezesin, çok bilesin inşallah.

Zalım iş hayatından memleketine gidemeyen bir Balıkesirli.....

@Hastateker
Teşekkür ederim.Bendeki Fx 7.1 2012 model ve 21 vites 48/38/28 tourney.
Kondüsyonu uzun mrsafeye yeterliyse bile sıcak havada bunu tavsiye etmem.Bisikletten soğuman olası bir durum:)

@mehmetsunu
Teşekkür ederim abi.Yalnız hesabı fazla çıkartmışsın:)19.90 harcadım ayranlar dondurmalar a101 den.Suların yarısıda memba suyu:)

@Uçan Tospa
Sağolasın hayvanlarında bizim kadar yeryüzünde yaşam hakkı var.Bu konuda hassasım biraz:)

@M.Ozkul
@sadcav
Teşekkür ederim arkadaşlar:)

@mariokaldato
:DYolda bol bol bol metro yolcularına el salladım abi:)

@ÖmerMurat
Özel bir beslenme durumum yok.Gece çıkarken evde olanlarla treyağ ve ballı ekmek arası yedim.Yanıma 8-10 tane papaz eriği ve bir havuç aldım.Kahvaltı planım Susurluktaydı o yüzden hauç erik ve su bana 4 saat civarı yeterli olsu.Susurlukta ayran ve tost faslından sonra balıkesrire kadar yıoldan aşırdığım 15 civarı erik ve bolmiktar su ile idare ettim.Balıkesirde ekmek arası tavuk döner yedim 2 ayran içerek dönüşe başladım.Susurluğa 28 km kala Kay tesislerinde 2 ayran 1 lt su ve 2 paket bisküvi yedim e 1 paketide yola yedim.
İnişe geçtiğimde sağ böbrekte hafif ağrı oldu ve sag göğüste sıkışma.
Ben geçmiş yıllara kadar hipertandiyonluydum artık biraz aşağı çektim.Yorulma durumu biraz geç oluyor yada ben farkedemiyorum diyeyim:)

@Murat Semiz
Sağolasın inşAllah en kısa sürede memleketine gidersin:)
Çarşı içinde ve merkezde o kadar turladım fakat el yüz yıkama bir çeşme bile göremedim:)
Yeni yapılaşmalarla merkezin etrafı bayağı gelişmiş.

Geri