Scudo Sports

Buradan iniş yapılabilir mi?(Benim yemedi)

heyecan yapmadan cesaretli bir şekilde toto selenin arkasında olsun elin her iki frende olsun arkayı sık bisikleti sal kontrollü bir şekilde arka teker kayar baktın hızlanıyor önüde hafif sık olay budur seleyi falan indirmene gerek yok en önemli şey senin inanmış olman ve cesaretindir resimlerde inişler basit gözüküyor canlı görünce işler değişiyor :)
örnek :
11138150_920518301321317_142940617303618456_n.jpg
15460_920518901321257_1859042593560444320_n.jpg

@M. Mert Babayiğit şunu izleyin kesin

• Beğen
Tepkiler: Uçmakdereli
Scudo
@Melih Çolak
melih koyduğun fotolar galiba bu pazar günkü Kızılcahamam yarışından o gösterdiğin yerden değil ama başka bir inişten 100 bsikletçinin 50 den fazlası elinde indi sebebi sadece dik olması değil toprak çok yumuşaktı birde inişin bittiği yerde sola dönüş ve tam ortada ağaç vardı toparlamayıp ağaca bindiren çok oldu ve dediğin gibi fotoğrafta çok rahat gözüküyor gps verisine göre yüzde 40 eğim var orada :) bisiklet üstünde inen fotoğraftaki genç ikinci olan rus sporcu o kısım başka iniş oradan bende indim Allahın bir lutfu ile nasl becerdim bilemiyom ama asıl sebep sonunun açık olması ve ağaç olmaması idi. ilk anlattıgım yerden ayakta inerken düşenlerin sayısı da oldukça fazla yürüyerek bile inerken kayıp düşülüyor.Başka bir yerde benzer tırmanış vardı sende tanırsın Kocaelinden Mehmet hocam çıkışın sonunda düştü ayağa kalkamadan aşağı kadar yuvarlandı bana çarpmasa kaymaya devam edecekti :) Allahtan zemin yumuşak birşey olmuyor ağaca çarpmadıkça problem yok mtb yarışları da ayrı heyecanmış tatmış olduk :)

ekleme anlattıgım yerin videosunu koymuşsun zaten :) ama videoda da gerçekte yaşanıldığı gibi değil

videodaki ikinci bölüm kısaydı çok zor değildi :)

@Ferhat Köse 15 dklık videoyu izledim abi izlerken keyif aldım ve heyecanlandım keşke bende orda olsaydım diye senide gördüm kayarak düştün :) baya zor yer hem dik hem kaygan hem virajlı müthiş bir teknik istiyor ve cesaret mtb sürekli iniş ve çıkış antremanı gerektiriyor abi düşmeyi göze alıcaksın sende bilirsin :)
mehmet hoca'nın yüzünden gelmedim ben ankaraya bundan sonra gelicem inşallah ferdi olarak kendi çabalarım ile destek yerine köstek olmayı tercih ediyorlar ..

bi sponsor bulsaydım iyi olacaktı :)

• Beğen
@Melih Çolak
hayırlısı olsun melih Mehmet hoca brissa takımını getirmiş böyle durumlarda takım arabasına başka sporcu almazlar hocayı suçlama bence kesin emir yukarıdan gelmiştir dur bende izleyeyim videoyu düştüğüm yeri izleyememiştim :) yumuşak iniş oldu zaten bir defa düştüm :) ama bacaklarda bir sürü çizik var nerde nasıl oldu bende bilmiyrum

• Beğen
@Ferhat Köse abi şimdi burdan bi ton şey yazarım ama yeri değil roman olur yazdıklarım sadece şunu söliyim arabayı kocaeli il gençlik spor müdürlüğünden alıyor.

abi mtb işini bilirsin cesaret ister zeka ister çizikler tuzu biberidir çok zevkli iştir :) yol yarışları mı yoksa mtb mi abi ? :)

• Beğen
@Melih Çolak
Bursaya gelirsen konuşuruz dediğim gibi takılma insanlara keyif aldığın şey yapmaya çalış. bana sorarsan o soruyu her zaman yol derim :) mtb gerçek anlamda ilk yarışımdı çok acemiyim o yüzden birşey diyemiyorum ve çok da zevk alamıyorum daha. ha rezil olmadık 6 ncı olduk ama güç olarak asfalt yol olsa ilk 3 olacağıma eminim teknik olmadığından kaybediyoruz. yavaş yavaş onuda öğrenecez mecbur. aldık artık bir mtb bisiklet hakkını verelim .Bursada bakalım ne olacak.Birde bu tip parkur eskişehirde hiç yok mecbur yarışlara gide gele öğrenmeye çalışacağım mtb yarışında güç geri planda kalıyor yolda tutunmayı öğrenmek şart bu tip parkur olmadıgından ya kendi parkurumu yapacağım yada yarışlara gide gele biraz geç de olsa alışacağım

@M. Mert Babayiğit

Yan giderken bile kayacak gibiyse zaten o yola kesinlikle girmeyin. Hiç bir koruma sizin güvenliğinizi akıl ve mantıktan daha fazla koruyamaz. Aydosta buna benzer ama eğimi daha az olan bir yerden inen arkadaşın düşüş videosu vardı forumda. Youtube'danda aratabilirsiniz. Bir izlemenizi tavsiye ederim.

• Beğen
İlginiz için teşekkürler arkadaşlar maalesef daha yeni kendime gelebildim sınavların bitmesiyle:)

@yavuz öztürk

Güzellik ne kelime benim evim buraları:)Tekirdağ Kumbağ dan Uçmakdere ye doğru giden dağ:)
Eskiden yolu topraktı ama artık kaymak asfalt yaptılar...Mükemmel bir yer eğer olur da bir gün İstanbul dan Saros a doğru gitmek isterseniz sahil kenarından gitmenizi tavsiye ederim, yalnız ilk deneyim biraz heyecanlandırır çünkü yolun kenarı baya uçurumdur:)Hava güzel olunca aşağıda sudayım baktım dalga fazla yukarıda bisikletteyim:)

@Melih Çolak
Vayyy işte iniş budur, çok güzel ayarlamışlar yeri güzel organizasyon olmuş.En sonunda böyle 2-3 gün keşif gezisi ile ayarlamak gerekecek yerleri galiba.Yalnız şimdi aklıma geldi işin kötüsü gezdiğim yerlerde sürekli çoban sürüleri var özellikle de keçi, bunları koruyan bir kangallar var normalde köpekten hiç korkmam ama yanlarından hızlı geçmeye onları tedirgin etmeye gelmez, bir bakış attı mı bisikletten indirirler:) Düşme olması normal, toprak çalı çırpı oldu mu en kötü sıyrık olur herhalde...Tabi sivri kayaya gelmemek gerekir benim çekincem hızımı alamayıp ağaca toslarken olası bir kırık dal ile karşılaşmam oluyor bu yüzden yerin önceden düzenlenmesi keşfedilmesi gerekiyor herhalde:)
Umarım bir gün ben de katılırım bu tarz bir organizasyona , teşekkürler.

@Osman Yener
Açıkçası yan giderken bile kayacak gibi hatta yürüyerek zor iniliyor o derece yani ama bisiklete atladı mı aşağıya kadar gider mi gider...Ondan sonrası ne olur bilemem:)
Yanlış bilgi olmasın burası yol gibi duruyor ama birisi söylemişti eğer yangın vs olursa diye gerekli yerleri böyle aralıyorlarmış yangın her yere yayılmasın diye..Ne kadar doğru bilemem tabi yoksa normalde insanın geçtiği bir yer değil, ara bir yerde ...

En iyisi kamerayla bir gün güzel bir yürüyüş yapacağım orada ondan sonra durumlar netleşir herhalde, herkese teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: çağan1907
Geri