Scudo Sports

Burada yamulma var mı?

Tepki
18
İsim
E.Y.
Bisiklet
Carraro
DSC_0446.JPG DSC_0445.JPG DSC_0444.JPG DSC_0443.JPG DSC_0441.JPG Arkadaşlar taşlı bir yolda bir sürüş yaptım zincir attı filan sonradan burası gözüme takıldı acaba yamulma olmuşmu? Bisiklet carraro big 629.
Aklıma takılan yer üstteki kavis daha cok. Diğer içe dogru olan kavis sanırsam tüm bisikletlerde var.

Yardım lütfen :)

Yukarı :)

Dosyalar

• DSC_0446.JPG
    DSC_0446.JPG
    148,1 KB · Okunma: 20
Scudo
Yanlış görmediysem üstteki kavis tam da vitesin altındaymış gibi duruyor. Bu sebepten dolayı vites yüksekliğini değiştirmek istediğinizde o kavis payı yardımcı olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: silenceforme
arkadaşlardan aynı markanın,aynı açıdan bir resminin gelmesi lazım..

• Beğen
@Fatih Çetin
Cevap için teşekkürler. Evet tam üstüne geliyor o kavis. Vites yüksekliği derken neyi kastediyorsunuz?

@soner kalaycıoğlu
Cevap için teşekkürler. Dediğiniz doğru bugünlerde bayiyede gidecem inşallah bu modelden olur ellerinde.

@silenceforme

Aynakoldaki dişlileri daha büyük veya daha küçük oranlarla değiştirmek istediğinizde orta aktarıcıyı da yeni aynakola uygun şekilde konumlandırmanız gerekecektir.

• Beğen
Bisikletin o bölgesini temizleyip resim yüklersen daha iyi anlaşılır. Bir sıkıntı yokmus gibi gözüküyor, kolay kolay yamulmaz çünkü.

• Beğen
bence tasarımı öyle o kısmın yamulması ön aynakoldaki dişlininde yamulması yada geometrik olarak bisiklette bir bozukluk olamsı gerekir ki resimde gördüğüm kadarıyla ön aktarıcının pozisyonuna göre şekil verilmiş genel olarak aynakol dişlisi için o kısıma şekil verilir çoğu bisiklette var zaten bu durum.

• Beğen
@serkan akta
Teşekkürler cevap için. İçim rahatlıyor gitgide. Diğer tarafa baktım orda bişey yok olsa iki taraflı olurdu herhalde dedim ya da kendimi öyle rahatlattım :) Çocukluktakileri saymazsam ilk bisikletim olunca bilgimde az neresi nasıldır hala tam öğrenemedim :)

Firma sitesindeki resimleri yaklaştırıp bakmaya çalıştım. Yandan çekildiği ve resim boyutu yeterince büyük olmadığı için tam net anlaşılmıyor ama sanki orijinali öyle gibi. Kolay kolay o noktadan yamulmaz çünkü. Yamulsa bile sağlam bir darbe gerekir ki o zaman kendini çok net belli ederdi zaten.

• Beğen
@Serden Us
Teşekkürler hem cevabınız hem çabanız için. İçim her gelen cevapla dahada rahatlıyor :) Servise gidecem gibi ancak sorun varsa servisin anlamamasından korkuyorum. İnşallah üretimi böyledir :)

Arkadaşlar bugün gittim aldığım yere şansa ellerinde bir tane daha vardı ve o kavis,eğrilik normalmiş :) Sizlerede çok teşekkürler :)
İyi ve güzel pedallamalar :)

Bence bir yamukluk yok, onu o şekilde yamultmak için ısıtmak gerekli diye düşünüyorum.

Geri