Scudo Sports

BUP Trafikte - Sağ Şerit Yasal Hakkım

@Hayrettin
Merhaba,
Facebook etkinliği var, (link)

@clubber aslında trafik panoları ve tabela çalışmaları yapıyor İBB. Bir kaç örnek verelim.
GUZEL_GELISMELER.jpg

Bir yandan da tabela kirliliği oluşmaya başlıyor ve hangisi ne kadar dikkat çekiyor diye ister istemez düşünüyoruz.
(link)

@TuTKuN e5 için benzer bir planımız yok ama planı burada belki hep birlikte yapabiliriz.
@Kuzey Ege çok aşina değiliz, ancak şu an burada gelen yorumlar ve oluşan ortamdan aşina olmamızın çok faydası olacak gibi görünüyor.

Scudo
e-5 ile ilgili bir çalışma yapılsın daha iyi olur . Arkadaşlar haklı zaten o taraflar genellikle bisiklete aşina .
Ve ne kadar tabelada olsa şu İETT'ler bisikletin dibinden gitmekte ısrarcı...

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Elbette ki bu cabalari destekleme ve etkinliklere katilmak cok onemli lakin bisiklet yolunda otomobil, motorsiklet, at suren, belediyeye sikayet ettiginizde bizim ceza kesme yetkimiz yok, trafik polisine sikayet ettiginizde o alan bizim yetkmizi disinda diyen bir sistemde zaten 3 serit olan ve sag seridi -bazen de orta seridi- sari dolmuslar ve taksiler tarafindan bloke edilmis sol seridi de bankaya, cafeye vsye gitmek icin duran hususi araclarla veya mal indiren kamyonlarla bloke edilmis bagdat caddesinde pazar gunu 2'serli sekilde sag seridi kullanarak seyretmek neredeyse imkansiz.

Yaklasik 30 senedir bagdat caddesinde yasayan ve senelerdir gunluk olarak bisiklet kullanan biri olarak etkinlige katilacak tum arkadaslara kesinlikle kask takmalarini, on arka cakarlarini calistirmalarini, kaldirimdan firlayan pizzaci motorlarina, -bu trafige ve kilometrede bir yapilan kasislere ragmen- caddeye gazlamaya gelen apacilere (2 hafta once caddebostanda kaldirima cikip elektrik diregini yikti bitanesi), sinyal verdigi milisaniyede seridi kendinin sanan ticarilere, yolda gecis onceliginin bisikletten ustun oldugunu sanan yayalara cok dikkat etmelerini rica ediyorum.

Bu arada bir oz elestiri yapmak gerekirse de bazen caddede orta seritten giden bisiletli arkadaslar goruyorum, hava kararmak uzere, adamda ne on ne de arka cakar yok, reflektif bir kiyafet yok, kask yok. Sanarsin bisiklet yolunda gidiyor ki o bile tehlikeli. Bu sekilde guvenliksiz sekilde seyredip araclardan guvenligimize dikkat etmelerini beklemenin de cok dogru oldugunu dusunmuyorum.

Herkese kazasiz surusler diliyorum.

Geri