Scudo Sports

BUP Trafikte - Sağ Şerit Yasal Hakkım

Tepki
47
Sevgili Bisiklet Forum üyeleri,

Bisikletli Ulaşıma dikkat çekmek ve sağ şeridin bisikletlilerin yasal hakkı olduğunu vurgulamak için, Anadolu yakasında motorlu araçların yoğun olduğu Bostancı – Kızıltoprak hattında sürüş gerçekleştireceğiz.

PROGRAM ve GÜZERGAH:

• Başlangıç yerimiz Bostancı Beltur’dan (hemen yakınında halı sahalar var) Kadıköy yönüne doğru bisiklet yolundan tek sıra halinde ilerliyoruz.
  • Suadiye Otelinin orada ışıklardan önce ana yola çıkıyoruz ve otelin yanındaki dar sokaktan tek sıra halinde Bağdat Caddesi’ne ilerliyoruz.
  • Bağdat Caddesi Suadiye ışıklardan itibaren 2şerli şekilde sağ şeridi kullanarak devam ediyoruz.
  • Bisiklet zillerimizle sloganlarımızla bisikletin de bir ulaşım aracı olduğunu herkese haykırıyoruz.
  • Kızıltoprak BP’den Bostancı yönüne dönüyoruz.
  • Ve başladığımız noktada turumuzu bitiyoruz.

BUP_2017_tur_2.jpg

Toplam mesafe 12 km.dir. Caddelerin sağ şeridi bize ait olacak şekilde yavaş tempoda sürüş gerçekleştireceğiz. Molalar ile birlikte tahmini tur süresi 1,5 saattir.

Bisiklet zillerinizi ve düdüklerinizi getirmeyi unutmayın!

Sürüş Rotası :

BUP_TRAFIKTE_SAG_SERIT_ROTA.jpg

Sürüş etkinliğinin tüm katılımcılarından ricamız:
Tura sahip çıkarak, grup güvenliğini tehlikeye atanları uyarmanızdır.
Hep birlikte sürüş grubumuzun güvenliğini sağlayacağız.
Hep birlikte motorlu araçlarla birlikte yol alacağız.

Saat 14:00’te toplanmaya başlıyoruz ve 14.30’da hareket ediyoruz.
2017’nin bu ilk BUP etkinliğine hepiniz davetlisiniz!

Not: Turlarımızda çok fazla sorulan bir soru var “Kask mecburi mi?”
videomuzu izleyin, kararı siz verin.

Scudo
İstanbul'da çok ihtiyaç duyulan bir organizasyon bu. Katılmayı çok istiyorum, bir aksilik olmazsa Pazar günü ben de oradayım.

Tebrik ederim sizi. Her platformda aktif olmalıyız ki insanlar bisiklet ulaşımını benimsesin. Bir aksilik çıkmazsa ben de oradayım !

Etkinlik çok güzel ve anlamli. Yalnız sloganlar da olacaksa umarim izin alınmıştır gerekli yerlerden :)

Sevgili @Bisikletli Ulaşım Platformu
Bu turlara basladiginiz ilk gunden beri hemen hemen her turunuza severek katildigimi belirtmek isterim.
Bu turlari agirlikli olarak bagcilar esenler gop eyup fatih gibi bu bilincin henuz yayilmadigi bolgelere de yaymanizin mantikli olacagini dusunuyorum. cunku sahil kesimlerinde zaten bir bilinc ve asinalik var. Guzergahlarinizi biraz daha ic bolgelere dogru yaymaniz gerekmekte.
Bu konuyu onceki yillarda sn Yigit Guneli ile de facebooktan gorusmustuk.. Bu yonde planlari oldugunu ifade etmisti, ama sonra araya bir bosluk girdi, bir daha pek bulusamadik.
Bu konularda yardim ve destege ihtiyaciniz olan konularda elimizden geleni yapacagiz.
Bu arada sizleri forumumuzda gormek cok guzel ve heyecan verici.
Esen kalin..

Facebook sayfamda paylaşayım bunu.

@Aazam
Platformun facebook'ta sayfasi var. O sayfayi da paylasabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: chizer.adam
Öncelikle herkese destek için çok teşekkürler. Bizim için de Bisiklet Forum'da olmak, üstelik BUP ayrılmış bir alandan haberleşmek çok güzel. Bisiklet Forum ekibine bu imkanı sağladığı için yeri gelmişken bir kez daha teşekkürler.

@Kuzey Ege aynı düşünceleri paylaşıyoruz ve desteğinize her zaman ihtiyacımız var çünkü platform hepimizin. Ülkede süren gergin ortam nedeniyle her ay İstanbul'un farklı ilçelerinde düzenlediğimiz farkındalık turlarına çok uzun bir süre ara vermek durumunda kaldık. Bu turu da rotası itibariyle farkındalık turu olarak saymıyoruz. Yeniden hep birlikte trafiğe çıkmak, Kadıköy'den bir başlangıç yapmak ve bir araya gelerek bundan sonra neler yapabiliriz konusunda fikir alışverişi için bir vesile olacak bu tur hepimiz için.

Super bir etkinlik ve farkindalik icin faydali olacaktir. Bu tarz etkinliklerin daha fazla olmasi dilegiyle,

Redmi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Kuzey Ege fikirlerime tercüman olmuşsunuz. nedense bu farkındalık sürüşleri hep anadolu yakasında bisiklete aşina bölgelerde yapılıyor. şöyle avrupa yakasında hatta e-5 üzerinde ayda bir düzenli etkinlikler yapılsa yöneticileri bisiklet yolları için zorlamış olurduk.

Yollara 1,5 metre kuralını hatırlatan tabelalar yerleştirilmeli. Ayrıca "Yolları paylaşalım" metnini içeren bir görselle beraber tabelalar hazırlanmalı. Aksi takdirde bu tip hareketlerin faydası olmayacaktır. Bende bir örnek olması lazım. Bulursam paylaşırım.

Resmi buldum. Çektiğim videodan resim olarak aldım. Bu Fransa'da kullanılan görsel. Altta yazan metin "Partageons la route" ifadesinin tercümesi "Yolu paylaşalım".

Fransa da bisiklet kültürü çok yaygın olmasına rağmen bu tip görseller kullanıyorlar.

(link)

@Bisikletli Ulaşım Platformu
her zaman abi.. hatta bir araya gelelim, tartışalım, konuşalım, beyin fırtınası yapalım. forumumuza ne derece aşinasınız bilemiyorum ama burada çok değerli fikirlere sahip nice arkadaşlarımız var. birlikten kuvvet doğar.

@clubber Ne tabelasi yav, heryer EVET pankartlariyla kaplanmis. bugun baktim adamlar kirmizi isiktan pankart asmis dort yol birbirine girmis. :D :D

Etkinliğin face sayfasındaki linki mevcut mu?

@Alizee

Benim söylediğim tabelalar kalıcı tabelalar. Bu tip tabelalar şart. Yoksa istediğin kadar etkinlik yap unutulur gider.

Geri