Scudo Sports

Bunlarin farkı ne?

Nicat

Üye
Tepki
2
İsim
Nicat
Selam aleykum.Benim sorum ayni donanima sahib olupta biri digerinden pahali olan bisikletin farki nedir?Tum kadro ayni tum detallar ama fiyati biri digerdin farkli.Firmadi adinin onemimi var?mesela iphonela ayni donanima sahip bazi telefonlar cok ucuza satiliyor.Bisikletdede oylemi?Bakiyorum tum detallar bir sozle tum her sey ayni ama fiyat farkli.Bunun sebebi nedir?

Scudo
@Nicat küçükken yaptığımız bilyalıları düşün.
ikisinde de aynı bilya var. aynı koltuğu çivi ile çakmışsın
ama bitanesi daha dayanıklı ve kaç çocuk üstüne binerse binsin esnemiyor kırılmıyor.
diğerine 2 kişi binince eğrilmeye başlıyor 3. kişide kırılıyor.
bunları parayla almak isteseydin sağlam olanı alırdın dimi.
onun gibi düşün işte

• Beğen
Tepkiler: AliÇimen ve Nicat
gözle göremeyeceğiniz yada test etmeden farkedilemeyecek kalite farkları vardır illaki. tabi fiyatı yüksek diye daha kaliteli anlamına gelmez. bilinçli müşteri olmak lazım araştırmak, yorum okumak, varsa testlerini izlemek gerekiyor.

Zaten bisiklet markalarının ürettiği asıl şey kadrodur. Diğer yürüyen aksamlarını, genel olarak başka firmalardan tedarik ederler.

İşte bu yürüyen aksam hariç kadronun sahip olduğu özelliklerde bitiyor her şey. Kimi ucuz materyal kullanır kimi gerçekten ben kalite üretirim aga der, hiçbir maliyet ücretinden kaçınmaz. Haliyle fiyat farkı çıkar ortaya..

• Beğen
Tepkiler: Nicat
Yani firma adı farkı yok öylemi?biliyorsunuz bazı firmalar reklamı çok oldugu için aynı kadroya sahib olsalarda diyer firmadan paha satıyorlar(iphone gibi)

İllaki bir farkı vardır

farkli bi firma bi urunu 500 adet cekiyorsa x bir firma ise 50 tane cekiyorsa uretime gore faiz oranlarini da hesaplarsan satici bi sekilde haklilik bulur kendine.. lakin tuketici bu farktan dolayi x firmaya kazikci farkli bi firmaya da uyguncu der:)

• Beğen
Markası. kodronun kaynak yapısından tutda hattta kadrosu bile aynı olabilir ama bir marka benim servis ağım daha yaygın diyerek bile daha pahalı olabilir.

• Beğen
Dediginiz iki ayni bisikletin linklerini atarsaniz size farklari daha iyi anlatabiliriz. Böylece sizde aradaki farklari ögrenmis olursunuz.

• Beğen
@Nicat daha fazla reklam vermek bile bir fark değilmi zaten. Aynı kadroyu yapan iki firma bile olsa ( senin örneğinde aypon) satış sonrası hizmet, satış öncesi sana ürünü inceleme şansı verebilmesi vs fark değil mi?
Ülkemizde yok ama biraz yabancı dilin varsa kaliteli markaların ürünlerini deneyerek alıyorsun. Satıcı gayet bilgili oluyor. Aynı marka bunu türkiyede daha pahalı satılmasına rağmen başaramıyor maalesef. Aradaki anlayış farkını gördüğünde avrupalı bakış açısıyla doğulu bakış açısını anlamış olacak ve bu soruyu sormana gerek kalmamış olacak(tı)

• Beğen
Her kese tesekkur ederim.Bir kac gundur kayit oldum ama sayenizde cok sey oyrendim.ilginiz ve bilgilendirmeniz icin cok tesekkur ederim herkese.

Geri