@Hasan Kılınç
Not: Söz hakkı doğduğu için cevap veriyorum - amacım polemik değil, tespit yapmaktır.
- Keşke doğrudan "yanlış düşünüyorsunuz" diye girmeseydiniz ve "kim ne derse desin bu böyledir" diye bitirmeseydiniz. Deneyimleriniz size böyle düşündürüyor olabilir. Bana da farklı düşündürmüş demek ki...
Tabii ki hidrolik fren daha iyi tutuyor. Yukarıda aksi yazılı mı, bakınız. Fakat:
"...kim ne derse desin bu böyledir" ifadesi de onca mühendisi, bisiklet üreticisini ve tasarımcısını haksız çıkaran çok yersiz bir ifade olmuş!
Ayrıca V fren veya mekanik disk fren kullananların tümünü itham eden bir yaklaşım gibi geldi bana.
Önemli olan ihtiyaç, bütçe, kullanım şekli, kullanım yeri vb. değil midir?
3,5 yıldır mekanik disk kullanıyorum henüz tornavida değdirmedim...
Ama eminim ki siz hidroliklerinize bakım yapmışsınızdır ve karşılığında da iyi fren gücü almışsınızdır.
Kimileri bakım yapmak istemez mekanik disk alır, kimileri de iyi fren performansı ister hidrolik alır. Mutlak doğru yoktur, tercih meselesidir.
Kesin kanaatinizin yanında Maliyet-Fayda ekseninde de değerlendirme yapmak gerekir bence.
Karşılaştırma yapmamızın bu kadar "saçma" oluşuna rağmen forumda epey tartışılan bir konudur V-FREN-MEKANİK DİSK-HİDROLİK DİSK. Benim ve pek çok kişinin karşılaştırmaları o kadar da saçma olmasa gerek.
Son olarak şunu ifade edeyim, öneri ve görüş soran arkadaşların mutlaka kendi istediklerimizi yapmalarını beklememeliyiz. Önerilerimizi sıralayalım ama kararları kendileri versinler - mutlaka budur, kesinlikle şudur demek espriden öteye gitmemelidir.
"Abicim V-fren var ya 10 numara, başkasını arama." demekle "Saçma olmuş... kim ne derse desin bu böyledir." demek arasında büyük fark var.
Bırakalım da kişiler kötü bile olsa(!) V-fren ve mekanik disk fren kullansınlar...
Saygılarımla
Önemli not: 4 fren türünü de kullandım, kendimce karşılaştırmak için yeterince deneyim edindim...