Scudo Sports

Bunlar varis başlangıcı mı yoksa sağlıklı bir ayak mı?

Düzenli spor yapanların bacak kas ve damar yapısına sahipsin bencede, görünen damarlar varis değil kesinlikle, varis uzun süre ayakta duranlarda ve kilolu olanlarda görülüyor kılcal damarlar şişer ve çoğu kısımlarında çatlar ve kanlanır dışardan koyu renk(mor veya lacivertimsi renk alır)tir.

Scudo
Normal bunlar Valverde ve Froome un sürüş sonrası kendi bacaklarının resimleri vardı üst bacak tamamen damar haritası gibiydi. Normal yani bu görüntü.

Hocam eskiden 115 kg civarındaydım. o yüzden korkutuyordu. Şuan 82-84 arası değişiyor kilom :)

@alipulhan

Kilo fazlalığının sumocular hariç kimseye faydası yok bence, şöyle bakıyorumda çevremde uzun yaşayan insanların hepsi normal kilolu hareketli insanlar vücudun ihtiyaçlarını karşılamak kaydıyla yapılan düzenli spor gibisi yokmuş ben bunu anladım ve gördüm kendime herkese tavsiye ederim, zorunluluklar hariç ara vermemek gerekiyor bisiklete. Benimde ibret aldığım insan şuan 90'ına merdiven dayayan bisiklet eski sporcularından Oktay TİYANŞAN İzmir göztepededir, zıpkın gibi hala ama bisiklet üstünden inmez hiç.

Amino asit kullanıyor musunuz..

Hocam vücuda ekstradan hiç birşey almıyorum.

@Çağlayan

@Hamza Hakkı
Dediğiniz için ben de sizin kardiyovasküler sınıflamasına gireceğini düşündüğüm için koşu ve yüzme sporu örneğini sordum.
Şimdi koşunun kas gelişimi farklıdır derseniz damar genişlemesini açıklayan kardiyovasküler antremanlarda görülür" cümleniz açıklama olarak yetersiz kalmış oluyor.
2. yazınızda
@Hamza Hakkı
Burada da kardiyovasküler egzersiz yeterli olmayıp yanında interval antremanlarında damar genişlemesinde önemli olduğu bilgisini veriyorsunuz.
Gerçi Her iki yazınızdaki açıklamalar bir bütünlük gösteriyor. ama doğrumudur diye bakılabilmesi daha detaylı okumak için Yazdığınız bilgileri hangi kaynaktan aldınız ? İnternet üzerinde farklı yazılardan derlemiş yorumlamış olabilirsiniz illa ki net bir kaynak olmayabilir sorun değil.

askerden geldiğim de ben de de olmuştu o yaşlarda...

30 oldum halen aynı varis falan olmadım...

@caner ünsal

Evet koşu ve yüzme de en iyi kardiyovasküler antrenman yapılabilecek sporlardır fakat bisiklette olduğu kadar uzun sürmez. Mesela nefes nefese ne kadar koşabiliyorsunuz hiç denediniz mi? Ya da ne kadar süre yüzebiliyorsunuz? Nabzın yükselmesi kadar bu nabzın uzun süre korunması yani kardiyovasküler antrenmanın uzun sürmesi de damar genişlemesi için önemlidir. Her kardiyovasküler antrenman damarlarınızı anlık da olsa genişletir fakat damar nabız normal düzenine girdiği zaman eski halini alır genişlemenin sabit kalması için antrenmanın sıklığı ve uzunluğu önemlidir.

Yeterli olmamama gibi bir durumdan bahsetmedim ben sanırım yanlış anlamışsınız. İnterval antrenman da doğal olarak kardiyovasküler antrenman grubuna girdiği için damarlanmaya olumlu etki gösterir. Fakat kardiyovasküler antrenman yapan her kişide damarlanma görülür diyemeyiz (burda bahsettiğim damarlanma olmaması değil damarın derinin altından görünmesi) çünkü bu durum genetik yapınıza göre değişir. Kardiyovasküler antrenman ile ilgili bileri bisikletçi bir abimin dükkanındaki kitapta okumuştum adını hatırlayamıyorum beyaz yabancı bir yazarın kitabıydı.

@Hüseyin Gündoğdu
(link) buna bir bakın derim.:)

Antrenman yaptığının kendini zorladığının göstergesi bence çok güzel bir şey bu işe değer verdiğin ortada.Sporcular yarış sonrası aynı durumu yaşıyor.İleri dönük varislere neden oluyor.Kan basıncının yükselmesi nedeni ile damar kalbe daha fazla kan taşımak için genişliyor.Yağ oranın az olduğu için bunlarda piyasaya çıkıyor.Doktora gitmene gerek olmadığını düşünüyorum.
Antrenman sonrası duş aldıktan sonra sadece soğuk su ile 2-3 dk kadar yada dayanabildiğin kadar bacaklarını yıkayabilirsin.Futbolcular buz havuzuna girer mesela bunun için.
Bacağı soğuttuğunda damarlar tekrar büzüşür.Sonrasında bacaklarını duvar vs. dikerek 3 set ayaklarını hissetmeyene kadar dinlendirmeni tavsiye ederim.Biriken laktik asit nedeni ile ileriye dönük kramp ve adele ağrılarına da çözüm olur.
Bol pedallı günler dilerim.

• Beğen
Tepkiler: Max Torque
Arkadaşlar bisiklete binmek varise sebep olur mu? Son zamanlarda sol bacağımda ağrı var. Az önce dikkatli baktım. 2 noktada damarda morarma var ve bacağım hafif şiş. Diğer sorum ise; eğer varis var ise bu sadece bacakta mı ağrı yapar yoksa parmak uçları da ağrır mı?

• İnanılmaz
Tepkiler: necmeddin
@abidin3714 varise hemen sebeb olmaması lazım. Yoğun baskı bile olsa kısa sürede değil de ilerleyen zamanda çıkar. Yada var idi aşırı basınç hareketiyle gün yüzüne çıktı. Aynı zamanda varis kalp damar sorunlarının habercisidir.
Hemen evhamlanma sıcağı sıcağı bir yere vurduysan farkında olamadıysan şişlik olabilir. Her damar genişlemeside varis değildir. Ama olma ihtimaline işarettir. İyi bir kalp damar doktoruna görün derim. Şişlik içinde buzla soğutma uygula.
Hacamat ve sülük tedavisi iyi geliyor . Çok kafaya takılacak birşey değil , spor yapmana hiç engel değil. Kendine çok yüklemezmişsin gibi bir hisse kapıldım. Şişlik öyle işaret ediyor. Tabiki emin olmak için bir doktora görünmelisin. Çok geçmiş olsun kardeşim.
@abidin3714 parmak uçlarında ağrının olması için varisin baya yaygın belli olması lazım. Sol bacağın ve parmak ucu ağrıların bele işaret ediyor. Ağrıdan ziyade sızı varsa parmak uçlarında belde sıkıntı var diyebilirim. Kilo fazlalığıda bu ağrı ve sızılara yol açar . Ne kadar az kilon varsa o kadar az baskı yersin.

• Beğen
Tepkiler: abidin3714
@necmeddin abi eyvallah bir doktora gözükmek de fayda var

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@abidin3714 en doğrusu o geçen aşırı yokuş çıktık demiştin. Ondan sonra oldu galiba. Sanırım çok zorladın.

Geri