Demir Atlı
Sunroofa değil gökyüzüne inananlar
- Tepki
- 3.324
- Başlangıç
- 2015—16
- Bisiklet
- Scott
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
@Yavuz_han Ticaret ahlakı diye bir şey var. Bunu ya herkes bilmez yada işine gelmez.
Olay ne ben bu yorumdan bırsey anlamadım beğenilmıs amaBizim ''anonim'' i salacaksın bu fırsatçıların üstüne bak ne oluyo?
Sonra gitsin anonim kendi maskesini, kendi kolonyasını daha yüksek fiyattan satsın da milletin üstüne daha fena çöksün değil mi?
Tamam tamam Anonim ''sen buraları okuma, başlangıçtan geçme , 1000 lira alma'' bu da monopoly gibi oldu.
Olay ne ben bu yorumdan bırsey anlamadım beğenilmıs ama![]()
O mesajımda forumun marketindeki birçok ilana özellikle de gpsli km saati ve aydınlatma grubu ilanına fiyatı yüksek diye yorum yapan ''anonim'' mahlası ile yorum yapan kişi anıldı,kulakları çınlatıldı.Bizim ''anonim'' i salacaksın bu fırsatçıların üstüne bak ne oluyo?
Burada ise milletin km saatlerine ve aydınlatma grubuna ''pahalı'' dedikten sonra kendi km saatini ve aydınlatma grubunu satması ile ilgili kinaye,dokundurma yapıldı.Sonra gitsin anonim kendi maskesini, kendi kolonyasını daha yüksek fiyattan satsın da milletin üstüne daha fena çöksün değil mi?
Tamam tamam Anonim ''sen buraları okuma, başlangıçtan geçme , 1000 lira alma'' bu da monopoly gibi oldu.
Daha önce bir bisikletçi elinde olan geçen senenin modeli yerli bir bisiklete 1 ay öncesine göre 2 katı fiyat çekince eleştirmiş ve burada linç yemiştim. Söylenen ifadeler aynen yukarıda vurguladıklarım gibiydi.Bu fırsatçılıktan önce de normal zamanlarda birileri fahiş satana serbest piyasa herkes istediğine satabilir diyordu. Sonuçta adamın malıymış. İstediği fiyat yazabilir. Öyle ya? Şimdi nerde onu diyenler hala savunuyorlar mı bunu? Bence hala aynı kafadalar. Çünkü benzer şeyleri onlarda yapıyor veya eline fırsat geçse yapacak.
hatırladım o anonim muhabbetiniAçıklayayım
O mesajımda forumun marketindeki birçok ilana özellikle de gpsli km saati ve aydınlatma grubu ilanına fiyatı yüksek diye yorum yapan ''anonim'' mahlası ile yorum yapan kişi anıldı,kulakları çınlatıldı.
Her market ilanına yorum yapan forumdaş
Burada ise milletin km saatlerine ve aydınlatma grubuna ''pahalı'' dedikten sonra kendi km saatini ve aydınlatma grubunu satması ile ilgili kinaye,dokundurma yapıldı.
Burada ise ideal olan Tam Rekabet Piyasasından uzaklaşılan ''monopol'' piyasaları günün anlam ve önemine binaen eleştirildi, bunu yaparken monopoly oyunundaki replikten faydalınarak anlam güçlendirilip gerekli komiklik yapılmaya çalışıldı.
Hepsi bir bütün halinde düşünülerek ''what is matrix ulen'' denmeye çalışıldı.![]()
Bir konu ancak bu kadar saptırılır bravoHayat kadını ne demek?
Bir kadının vücudunu/kendisini bir başkasına sunması demek..Bu bir ticaret değil mi?
Peki,KÖLELİK dediğimiz bu şey,ne kadar eski?
PALEOLİTİK döneme kadar gider bu konu..Çok eski yani..
Bugün kölelik var mı?VAR işte..
Bir yetişkini işe almak isteyen bir işveren olduğunuzu düşünün..Masaya oturuyorsunuz ve bu kişiyle pazarlık yapıyorsunuz..Diyorsunuz ki,''sana 2500 TL veririm,kabul edersen,yarın gel''..Karşınızdaki kişi de ''tamam'' derse,bir köle sahibi olursunuz..Buna işçi/memur filan deniyor..Kandırmaca tabi..!
İçinde bulunduğun sistem,seni satın almış,kölesin ama birisi 3 liralık makarnayı 15 liraya satmaya kalktı mı FIRSATÇI/AHLAKSIZ filan diyorsun..Yahu,sen vücudunu/kendini satmışsın,haberin yok mu?!
Bunun adı HAYAT ADAMLIĞI değil mi?
Seni satın alan patronuna ''benim değerim bu değil ama sen fırsatçılık yapıp,beni ucuza kapattın'' desene![]()