Scudo Sports

Bulutlara giden tilki d915 derebaşı virajları

SerkanNamazcı

Forum Bağımlısı
Tepki
2.011
İsim
Serkan Namazcı
Başlangıç
2006—07
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Değerli arkadaşlar cümleten hepinizi en iyi dileklerim ile selamlıyorum,

Kurban bayramı sonrası hem yoğunluğun ve trafiğin az olduğunu düşünerek 5 günlük bir senelik izin aldım ve ufak bir kutsal rota yapmayı düşündüm.
Rotayı ilk başta Bayburt-Soğanlı geçidi-Şekersu-Karestel yaylası 2. gün Karestel Turnalı-Karacam-Derebaşı virajları-Soğanlı geçidi-Bayburt Şeklinde düşünmüştüm..
Tabi rota içinde insanın başından neler geçeceği hiç belli olmuyor ! ...
Sizlere 52 dakikalık tura gitmeden ve tur içinde çektiğim güzel akabinde turun hikayesini bir masal gibi anlatmaya çalıştığım vidoeyu yaptım .
İsmini Bulutlara giden tilki olarak betimledim çünkü lakabım dağ tilkisi olduğu için birde böyle bir iz bırakayım dedim.
Şimdiden iyi seyirler dileklerimi iletiyorum.

Bisiklet turunda alyan ve yama setimi Bayburt'ta unuttum risk alarak tura devam ettim :) sadece sele borusu aşağı doğru kaydı onun dışında bir sorunum olmadı..
kangal ve inek tacizi dışında :)

Bayburt ve tur içinden fotoğraflar sizlerle.

DSC00542.JPG
DSC00543.JPGDSC00546.JPGDSC00549.JPGDSC00553.JPGDSC00560.JPGDSC00561.JPGDSC00563.JPGDSC00564.JPGDSC00567.JPGDSC00568.JPGDSC00570.JPGDSC00571.JPGDSC00572.JPGDSC00573.JPGDSC00574.JPGDSC00576.JPGDSC00577.JPGDSC00578.JPGDSC00579.JPGDSC00580.JPGDSC00582.JPGDSC00583.JPGDSC00584.JPGDSC00585.JPGDSC00586.JPGDSC00590.JPGDSC00591.JPGDSC00597.JPGDSC00598.JPGDSC00599.JPGDSC00600.JPG

Scudo
Yama setini atlayarak iyi risk almışsınız. Başlanıgıç için epey güzel gezmişisiniz. Turgut'un Yeri'nde ne vardı?

Yama setini atlayarak iyi risk almışsınız. Başlanıgıç için epey güzel gezmişisiniz. Turgut'un Yeri'nde ne vardı?

Evet,geri dönemezdim şehirden çıkış yapmıştım devam etttim.
Turgut'un yeri Derebaşı virajlarının dibinde bir yer ''oradaki eski hancıların'' artık son temsilcisi ufak bir misafirhanesi var orada kaldım ..

• Beğen
Tepkiler: five
Turgut'un yeri Derebaşı virajlarının dibinde bir yer ''oradaki eski hancıların'' artık son temsilcisi ufak bir misafirhanesi var orada kaldım ..
İlginç duruyor. Sırf Turgut'un yeri için ayrı bir konu çıkar mı ki?

Serkan Namazcı Merhaba,

Ben de orada (yağmur altında) bir çorba içtim. Hem manzarası hem de ortamı müthiş. "Son nokta" olması da ayrı bir önem katıyor. Ama doğaya hayran kaldım. Gerçekten ayrı bir dünyaydı...

Sonunda ben de Derebaşı virajlarında pedal çevirdim. Hem çıktım hem indim. :)

Selamlar

five

Turgut'un yeri Aslında yıllar öncesine dayanan Enes'in hanları ile başlar o güzergah boyunca hanlar vardı,

YouTube üzerinden bulutlara giden yol isimli belgesel de hem o yol hemde hanlar hakkında bilgi verildi.

Five.
Aramıza hoşgeldin sende derebaşı yolcusu oldun D915 👏

Fakat mutlaka ve mutlaka sonbaharda bir tur yapmanı öneririm.

• Beğen
Tepkiler: five ve necmeddin
Turgut'un yeri Aslında yıllar öncesine dayanan Enes'in hanları ile başlar o güzergah boyunca hanlar vardı,

YouTube üzerinden bulutlara giden yol isimli belgesel de hem o yol hemde hanlar hakkında bilgi verildi.

Five.
Aramıza hoşgeldin sende derebaşı yolcusu oldun D915 👏

Fakat mutlaka ve mutlaka sonbaharda bir tur yapmanı öneririm.

Çok teşekkür ederim. Sizin yazılarınızdan, fotoğraflarınızdan etkilenerek çok hayaller kurdum. Sonunda o coğrafyayı görmek beni gerçekten çok heyecanlandırdı. İnşallah kısmet olur da tekrar ve farklı şekilde o yollardan geçebilirim. Sonbahar turunu da bu anlamda plalayabilirim.

Youtube'dan belgeseli bulup atlayarak da olsa izlemiştim. Bu arada bana Turgut'un yerini tarif eden ve yaklaşık 2 km. önce yolun kenarında, yağmurdan kaçmak için durduğum evin aile büyüğü kadın da o belgeselde yer almış. Yağmur sırasında genç aile üyeleri ile epeyce sohbet ettim. Sağ olsunlar bana yiyecek ikramında bulundular.

Ben şu ana kadar bu kadar vahşi bir doğa görmedim. Gerçekten muhteşemdi.

Derebaşı gerçekten muhteşem.

Selamlar,

five

• Beğen
Tepkiler: SerkanNamazcı
Bisiklete diz sakarlığım nedeni ile bayağı bir ara vermek zorunda kaldım, sanırım 3 yıl oldu, Derebaşı taraflarına gitmeyeli.

Herkese tekrardan selamlar.

@SerkanNamazcı merhaba,

Hoşgeldiniz. Diz sakatlığınızı okuyunca meraklanmış ve bir konunuzun altında detaylarını sormuştum ama belki de görme şansınız olmadı.

Tekrar geçmiş olsun. Şu an nasılsınız ?

Devam etme imkanınız olacak mı ?

Selamlar

five

Selamlar, şuanda %90 iyiyim fakat sağlam antrenman yapmam lazım, eskisi gibi genç değiliz artık 🙂
Tekrardan nüksetme ihtimali de korkutuyor.

Fakat aklımın bir ucunda var tekrar başlamak ufak ufak..

Finali daha yapmadım 🙂

Fakat soğanlı dağını çok özlüyorum.

Belki bu bahar veya yaz ayında tekrar sürüş yapmayı arzu ediyorum.

Herkese Sevgiler.

@SerkanNamazcı Çok geçmiş olsun Allah şifa versin

Ben o yolu Yamurlu bir havada İstanbul dan 2,5 günde ortalama 2500 km menzil ile kamplı bir şekilde motosikletle geçmiştim
Çok güzel havası ve virajları olan namı diyar Tehlike diyarı d-915 Bayburt of yolu Son çalışmalarla eski tehlikesi kaldımı bilmiyorum

Dosyalar

• DSC_0097.JPG
    DSC_0097.JPG
    80,8 KB · Okunma: 41
  • DSC_0112.JPG
    DSC_0112.JPG
    79 KB · Okunma: 39
  • DSC_0100.JPG
    DSC_0100.JPG
    52,2 KB · Okunma: 38
  • Beğen
Tepkiler: SerkanNamazcı
@SerkanNamazcı tekrar geçmiş olsun.

İnşallah sağlıkla pedal çevirmeye devam edersiniz de biz de sizden ilham alıp turlar planlarız. Evet yaş ilerliyor ama hayaller gençliğini koruyor. Hayal kurmaya devam. :)

Benim de yolum tekrar düşer oralara... Kısmet..

Kazasız ve keyifli turlar.

Sağlıkla

five

Son bir kaç yıldı fotoğraflarına bakıp iç geçiriyoruz . Bu yıl artık derebaşı virajları ile görüşeceğiz. Plan yapılıyor hep bir sorun çıkıyor. Geçtiğimiz yıl arkadaşlar gitmişlerdi ama sisle beraber çıkmışlar pek bir şey anlamadıklarını söyledi. Umarım bu yıl güzel bir havada çıkabiliriz.

Son bir kaç yıldı fotoğraflarına bakıp iç geçiriyoruz . Bu yıl artık derebaşı virajları ile görüşeceğiz. Plan yapılıyor hep bir sorun çıkıyor. Geçtiğimiz yıl arkadaşlar gitmişlerdi ama sisle beraber çıkmışlar pek bir şey anlamadıklarını söyledi. Umarım bu yıl güzel bir havada çıkabiliriz.

Yolunuz açık olsun. Sisler içinde bile çok güzel bir vadi. Her köşede ayrı güzel manzaralar sunuyor.
Tabi yağış ve sis o coğrafya kaçınılmaz unsurlar...

Kazasız ve keyifli turlar

five

18 mayıs 2024 de Soğanlı dağına tekrar tırmanmak nasip oldu.
Diz sakatlığı iyiye doğru gidiyor 🙋

Tur hikayesini kısa ama rotaya gitmek isteyenler için bilgili olacak 🙂

Herkese tekrar selamlar.
Bu rota üzerinden Kırklar mescidi tarafına pedal basmayı arzu ediyorum.

Herkese selamlar

Havanın çok kuru olduğu zamanda gitmek lazım çünkü oranın konumu itibariyle rüzgar acayip fazla 18 mayısta çıplak güneş altında tir tir titredik 😆

Dosyalar

• IMG_20240518_144916_796.jpg
    IMG_20240518_144916_796.jpg
    177,5 KB · Okunma: 40
İnsanı gaza getiren bir tur olmuş, tebrik ediyorum. Darısı başıma...

Geri