Scudo Sports

Bulunduğunuz ildeki en iyi üç bisiklet mağazası

Küçük şehirler için 3 çok iddialı
Osmaniye de sadece BFK var :)
Diğerleri mahalle bakkalı kıvamında

Scudo
Bisiklet, üst seviye donanımları hesaba katmaz isek, son derece basit prensiplere dayalı çalışan bir mekanik cihaz. Eliniz tornavida, anahtar tutuyor ise, kendi başınıza halledemeyeceğiniz hiçbir sorunu, sıkıntısı yok. Demem o ki, Ali usta, Veli usta diye dükkan araştırmak yerine kendi bisikletinizi kendiniz tamir edin, bakımını kendiniz yapın.
Orta göbek için bir anahtar,
Başka tipte göbek için farklı anahtar,
Başka tipte göbek için bir farklı anahtar daha,
Teker göbekleri için başka bir anahtar,
Centerlock için başka,
Freehub için başka,
Jant akordu için başka,
Zincir sökme takma için başka,
...
...
...
...
Hidrolik hortumu kesmek için başka bir alet,
Pedal sökmek için başka bir anahtar,
Klasik bisiklet göbeği için farklı anahtar,
...
...
...
Tüm bunları aldın. Baktın işler hassaslaşıyor. Elinle vidaları patlatıp duruyorsun. 0-15 arası tork anahtarı. Baktın asıl sıkıntı yüksek torkla sıktığın göbeklerde, onun için de 0-60 arası tork anahtarı...

Orta kalite bir kumpas 1000 lira.

Stand, akort standı, mengene, ıvır zıvır cart curt bir bakmışsın 20 bin liralık olmuşsun. O esnada yerel bisikletçideki 1000 liraya yıllık bakım masrafı sana göz kırpmaya başlıyor. Ve hoş geldin bisiklet sürmekten çok boş zamanlarında bisiklet tamir eden adam. :)

Şaka bir yana abartmadıktan sonra mantıklı da abartınca gerçekten çok zaman alıyor. Özellikle öğrenirken.

@-Deniz- Konyada nispeten övülen bir bisiklet tamircisinde disk sürtme sesine sürdükçe geçer cevabını aldıktan sonra ve başka bir tamircinin müşteri seçtiğini (infulencer ya da sosyal medyası iyiyse çok güzel yapıyor yoksa adamın yüzüne bakmaz) fark ettikten sonra kendi tamirimi kendim yapmanın ne kadar doğru olduğunu bir kez daha anlamış oldum. Bu işlere meraklı birisi zamanla takımını düzüyor.

Başka tipte göbek için bir farklı anahtar daha,
Teker göbekleri için başka bir anahtar,
Centerlock için başka,
Freehub için başka,
Jant akordu için başka,
Zincir sökme takma için başka,
...
...
...
...
Hidrolik hortumu kesmek için başka bir alet,
Pedal sökmek için başka bir anahtar,
Klasik bisiklet göbeği için farklı anahtar,
...
...
...
Tüm bunları aldın. Baktın işler hassaslaşıyor. Elinle vidaları patlatıp duruyorsun. 0-15 arası tork anahtarı. Baktın asıl sıkıntı yüksek torkla sıktığın göbeklerde, onun için de 0-60 arası tork anahtarı...

Orta kalite bir kumpas 1000 lira.

Stand, akort standı, mengene, ıvır zıvır cart curt bir bakmışsın 20 bin liralık olmuşsun. O esnada yerel bisikletçideki 1000 liraya yıllık bakım masrafı sana göz kırpmaya başlıyor. Ve hoş geldin bisiklet sürmekten çok boş zamanlarında bisiklet tamir eden adam. :)

Şaka bir yana abartmadıktan sonra mantıklı da abartınca gerçekten çok zaman alıyor. Özellikle öğrenirken.
Birşey lazım olursa yazayım size :)

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Birşey lazım olursa yazayım size :)
Tabii ki, her zaman.

@-Deniz- Konyada nispeten övülen bir bisiklet tamircisinde disk sürtme sesine sürdükçe geçer cevabını aldıktan sonra ve başka bir tamircinin müşteri seçtiğini (infulencer ya da sosyal medyası iyiyse çok güzel yapıyor yoksa adamın yüzüne bakmaz) fark ettikten sonra kendi tamirimi kendim yapmanın ne kadar doğru olduğunu bir kez daha anlamış oldum. Bu işlere meraklı birisi zamanla takımını düzüyor.
Ben de aynı şekilde düşünüyorum.

Kaç para ulen bir Hollowtech anahtar? :)

Bazı şeyleri gözümüzde biraz fazla büyütüyoruz sanki. Orta göbek öyle sık arıza yapan, sık bakım gerektiren bir parça değil mesela. Veya jant akordu, öyle dan-dun sürmüyorsanız veya kaza yapmadıysanız jantlarınızını sık sık akort ettirmeye ihtiyacınız olmaz. Jant göbekleri rulmanlıysa zaten bakım gerektirmez; bilyalı ise 2 senede bir defa, her evde mutlaka bulunan İngiliz anahtarıyla söküp gresleyip tekrar takabileceğiniz bir parça.

Toplamda 300-400 liraya edineceğiniz bir alyan anahtar ile torx anahtar seti ve yukarıda da yazdığım gibi, her evde mutlaka bulunan tornavida, ingiliz anahtarı vb. aletlerle bisikletiniz üzerinde yapamayacağınız çok az bakım, onarım, montaj var.

Her şeyde olduğu gibi bu konuda da aşırıya kaçmak isteyenler için sky is the limit tabii ki :) Misal ben de zamanında, Shimano XTR aynakol sökebilmek için tee Japonya'lardan Shimano'nun sırf bu işe özel ürettiği anahtarı, karbon-fiber parçaları uygun torkla sıkabilmek için tork anahtarı falan getirtmiştim. Şimdiki aklım olsa yapar mıydım? Pek zannetmiyorum. Eldeki imkanlarla yapacağımız bakım, onarım, montaj bize yeter de artar bile.

(denizli)
bisikletle en iyi kendiniz ilgileneceğiniz fikrine katılıyorum, titiz tamirci bulmak çok zor. ama eliniz yatkın değilse veya gereken araçlara sahip değilseniz veya sadece alışveriş yapacaksaniz;

1) bikestore (google haritalarda şahin bisiklet olarak görünüyor) lakin bikestore sanırım yalnızca kendisinden aldığınız bisikletlerle ilgileniyor ama titiz iş yaptığını düşünüyorum. lakin alışveriş için pahalı gelebilir. tamir için lazım olursa konuşmayı denersiniz. ayrıca bisikletleri de çok kaliteli tabi benzer oranda tuzlu.
2) çark bisiklet, tamir için ayrıca bazı parçaları ucuza bulabilirsiniz, lakin tamir konusunda pek titiz davranmıyor olabilir, en son süspansiyonlu bi maşaya çekiçle vururken görmüştüm.
3) buranın adını bilmiyorum bayramyerinide demirciler çarşısında ( (link) ) denge bisikletin yanında ufacık bir dükkan, burası tamir yapıyor mu bilmiyorum ama bisiklet-motorsiklet malzemeleri yedekparçaları çok ucuz.

insanlar accel bisikleti de önermiş, ben önermiyorum gıcığım, bikestoredan aldığım bisikletime tuhaf tuhaf aşağılar türevde söylemlerde bulunmuşlardı. ayrıca eskiden çamlık bisiklet vardı, en son gittiğimde sadece elektrkli biiskletlere baktığını söylediği için ne yazık ki ou öneremiycem.

Geri