Scudo Sports

Bugün bir araba bana çarptı!...

Geçmiş olsun.

Loading.. %61

Scudo
@Çetin Güzel

Sen hep baskalarida yapiyor ben de yaparim diyorsun, arabalar park edermis olabilir ama oda yasak.
Peki bagzilari kendini dagdan asagiya atiyor bunda yaparmisin tabiki yapmasin ozaman o yolda baskalari neyaparsa yapsin sen yasaksa yapmiyacaksin.
Yanlis anlama ben seni suclamak yada yargilamak istemiyorum sadec baskalarinin yaptigini yapma demek istiyorum.
Eger türkiye bir avrupa gibi olacaksa ve bir bisiklet ülkesi olmasini istiyorsak, böyle yasaklari yapmamak gerekiyor aksi taktir de hic bir basari elde edilemez türkiye de türkiye olarak kalir ve herkes bildigini okur.

Malesef yazdıklarınızın hiçbiri burada uygunlanması mümkün değil.

@Çetin Güzel
Istanbulda yasayan ben degilim sensin, ben sadece beylikdüzün de dairem oldugu icin orayi bilirim ve gezilecek yerleri oda sadece izinden izine.
Sen Istanbulu benden daha iyi taniman gerekiyor ve uyugun olan yerler kesin vardir, yok olduguna inanmiyorum.

Açıkçası sizin yasakları çiğnemenize de engel olmadığı aşikar

Hakkınız dahi olmayan bir yolda haklı kullanıcı ile sırf tartıştınız diye hak arayışına giriyorsunuz; anlayamadığımız nokta burası.

Tapatalktan gonderdim Turkce karakter varsa "tepetaklak" olmus olabilir

@halil ibrahim duran

Bu konuyu daha fazla tartışmayacağım. Salı ya da perşembe günü bostancı baoncunun orada saat 20,45'te hareket ediyoruz, gel takıl bir kere kendi gözlerinle hem bisiklet yolunu hemde yolları görürsün. Ortalama 30km hızla.

@Murat Cömez

Yukarıda da yazdım; Malesef yok....

Ben de şehir içinde sürüyorum, genelde zaten bisiklet yolu hiç olmuyor güzergahta ama bisiklet yolu varken yolda devam ederek (haksızken) oluşabilecek bir sorunda hak arayışına girmiyorum.
Özür diliyor geçiyorum; ÇÜNKÜ 100m YAKINDA BİSİKLET YOLU VARSA DEVLET YOLU BENİM HAKKIM DEĞİL

@Çetin Güzel
Sen de böyle dersen tabiki mümkün olmaz, sen yaparsan öteki yaparsa bir sonuca zaten varilmaz. Sen yapma birak öteki yapsin birgün senin yapmadigini görünce belki oda yapmaz ve ondanda baskalari görür onlarda yapmaz derken yapmayanlar cogalir ve belki mümkün olur nedersin???
Ama sen gel yine de dogru yolundan sasma yasaklari baskalarida cigniyor diye cigneme ve dogru yolundan devam et. Ozaman hic yoktan o yapanlarin icinden birkisi yapmiyor olur.

Yaralanmadığınıza şükredin. Süratli bir şekilde bisiklet kullanmak istiyorsanız ve oradaki bisiklet yolu buna uygun değilse o zaman güzergâhınızı değiştirmeniz gerekir. Bisiklet yolunu kapatan araç varsa o zaman 154 alo trafiği arayıp onları çektirmeniz gerekiyor başında bekleyip. Böyle birşeyle uğraşmak istemiyorsanız, bu tip olaylarla uğraşmanız kaçınılmaz olur. Adamlar trafik kuralları gereği haklı çünkü kendi yolunda gidiyor. Siz ise hiçbir mazeret ile o yolda gitme hakkınız yokken sırf hız için ve pratikte bisiklet yolu bozuk/engelli olduğu için otoyolda ilerliyorsunuz. Giden çoktan gitti. Bekleyin belki denk gelir de kaldığınız yerden devam edersiniz tartışmanıza...

Bu arada şişe veya bıçak vs teklif eden arkadaşlar:

TCK 'da azmettirmek ve suça teşvik etmek ciddi suçlardır, sanık indirim alsa bile azmettiren indirim alamaz
Yani şişeyle kalıcı hasar verecek yaralama yapsa konu sahibi arkadaş, tavsiyeyi veren tam boy cezayı yer, kodesi boylar

Saçma sapan yazılar yazmayın

Arkadaşlar, geçen sene tam 50 tane fotograf ve adresleriyle beraber ihbar yaptım sadece bir tanesi için inceleme yapacağız denildi. Bütün yazdıklarım yukarıda bu konuyu daha fazla uzatmayacağım. Sizin doğrularınız vardır saygı duyarım nokta.

@alperK

Bukadar sacmalik yeter, yorumlarini yönetime bildirdim. Burasi bir bisiklet forumudur siddet forumu degil. Bence sen yanlis yere üye olmusun. Senin yorumlarin sadece milleti suca tesvik etmektir.

arkadaş kimse de demiyor ki, bu adam yasak masak ama orada bisiklet sürüyor ve hiçbir şekilde bu adama ÇARPILMAMASI LAZIM. kimse böyle demiyor ona şaşırıyorum ben. tamam kanunen suçluyuz o yolda sürenler olarak ama bu kimsenin bize çarpmasını doğru kılmaz. bunun doğru olduğunu düşünen arkadaşları tebrik etmek lazım. zemini berbat olan, yayaların kullandığı, travestilerin müşteri beklediği, ailelerin mangal yaptığı bisiklet yollarında onlara mutluluk dilemek gerek. ama ben daha iyisini hak ettiğimizi düşünüyorum ve bunu istemenin en kolay yolu bizim yaptığımız gibi "sivil itaatsizlik" uygulamak gerek. "biz sizin yaptığınız bisiklet yolunun pespaye olduğunu düşünüyoruz ve kullanmıyoruz, bunu kullanıyoruz" demek gerek.

artık herkes farkına varsın. o bisiklet yolu bisiklet yolu filan değil. göstermelik bir şey. seçim için kaldırım döşemek gibi bir şey. burada bunun için kavga eden arkadaşlarınıza çıkışacağınıza bizi bu duruma mahkum eden adamlara çıkışın. bu kafayla hiçbir yere varılmaz.

Kimse "iyi ki çarpmış" veya "çarpmakla en doğrusunu yapmış" demedi ki; dikkatle okuyun, Ufuk bey.

Su gunden itibaren;

- sari isikta durmayacagim, gaza basip kirmizinin ucundan gecmeye calisacagim. acelem var.
- yaya gecidinde yayalara yol vermeyecegim, beklesinler. dur kalk yapmamam lazim. hem arkadan korna caliyorlar sonra. milleti bosuna bekletmeyeyim.
- bisikletimle kaldirimda son surat gidecegim. Yayalarin ne yapacagi umrumda degil. kaldirim cok guzel <3 arabalar tehlikeli :(
- bisiklet kullanmama ragmen arabami bisiklet yoluna parkedecegim. bombos. mis. park yeri problemimi cozdum.
- bunlarla ilgili olarak yanimda soda sisesi tasiyacagim. zitlasan olursa gel ulan diyecegim.

cunku anladim ki bu ulkede kural ve kanunlar "pratikte uygulanabilir" gorunmuyor, herkes kendine gore yontup, yorumlayip "uygulanamaz" olduguna karar veriyor. Ben de kendi kanunlarimla takilacagim bundan sonra.

Alemin tek kerizi ben miyim?

@Ufuk Bal

Ilk yorumumu okursaniz o aracin arkadasa carmasinin terbiyesizlik oldugunu yazmisdim ama tabiki bu yazdigimi görmek icin konuyu basdan sona kadar okumak gerek.
Birde halisiniz bu kafayla hic bir yere varilmaz önce düsünceleri degistirmek ve kanuna uymak gerekiyor ozaman biryerlere varilir. ;)

@Mert E.
Ya mert gece gece ne güldürdün beni ya :D:D:D Helal sana. :):in:

@Murat Cömez

sizin mesajını okudum, ben size değil genel konuşuyorum. bir peşin yargılama yapılmış yukarıda ona kızdım.

burası almanya değil murat bey. burada dört başı mamur 100 metre bisiklet yolu bulun ben size bisiklet hediye edeyim. bu koşullarda insanlar bisiklet yolu yapmaya meyilli değilken bisiklet yolunuzu elde etmenin zor kullanmaktan başka yolu yoktur. zor kullanmaktan kastım dövmek küfretmek ve sair değil. zor kullanmaktan kastım o yolda var olmak. ilk zamanlar sürücüler bisikletçileri garipsiyorlardı o yolda. şimdiyse çok normal. hele ki cumartesi sabahları arabalar bisikletlere büyük bir saygı duyuyor sadece 1 metre yan tarafta bisiklet yolu olmasına rağmen. biraz da "critical mass theory" tarzı. ankara'da sıhhıye'de bilmem bilir misiniz, bakanlığın önünde bir üst geçit var. ancak üst geçit biraz yüksek ve karşıya geçilecek yer çok da uzak değil. ve insanlar arabalardan çok çok çok daha kalabalık. olan şey nedir biliyor musunuz? kimse üst geçidi kullanmıyor. insanlar yavaş yavaş birikiyor ve yolu işgal ediyor, sonra karşıya geçiyor. ben bunu meşru görüyorum. yaya beklemez, araba bekleyecek.

bisiklet yolları da böyle alınacak işte. biz ısrarla arabalarla aynı yolda sürücez, hangi yol güzelse oradan gidicez. zamanla sayımız artacak ve bize bisiklet yolunu yapacaklar. başka yolu yok. en kötü ihtimalle sürücüler bize alışacaklar, ki şu anda olan şey bu, ortak kullanmaya devam edicez.

• Beğen
Tepkiler: sedat_slave
Arabalar olmasaydı bu tartışmaların hiçbiri olmayacaktı ve kaza da olmayacaktı.
İnsan olarak başkaların haklarını yemeyi severiz.
Örnek vereyim; salyangozların yaşam alanlarını gasp ettiğimiz için yolumuza çıkıyorlar, görmeden eziyoruz.
"Çıkmasaydı, onun yeri bahçedir" diyen varsa tartışmaya devam edebilirsiniz.

Motorlu araçlar hiç olmasaydı iyiydi. Atla ulaşım, bisiketle ulaşım...ufak çaplı kazalar, mutlu mesut toz pembe hayat.

Bu arada geçmiş olsun. Ne olursa olsun kendinden küçük ulaşım araçlarına karşı saygılı bir toplum değiliz. Bu da bir gerçek.

Geçmiş olsun benzer bir olayı ben de yazın yaşadım hareket halindeyken sağa sıkıştırmaya çalışmıştı adamın biri sonra indi arabadan küfür falan etmeye başlamıştı ama hiç uzatmamıştım çünkü sarhoştu böyleleri çok var abi dikkatli olmak lazım.

Geri