@Murat Cömez
sizin mesajını okudum, ben size değil genel konuşuyorum. bir peşin yargılama yapılmış yukarıda ona kızdım.
burası almanya değil murat bey. burada dört başı mamur 100 metre bisiklet yolu bulun ben size bisiklet hediye edeyim. bu koşullarda insanlar bisiklet yolu yapmaya meyilli değilken bisiklet yolunuzu elde etmenin zor kullanmaktan başka yolu yoktur. zor kullanmaktan kastım dövmek küfretmek ve sair değil. zor kullanmaktan kastım o yolda var olmak. ilk zamanlar sürücüler bisikletçileri garipsiyorlardı o yolda. şimdiyse çok normal. hele ki cumartesi sabahları arabalar bisikletlere büyük bir saygı duyuyor sadece 1 metre yan tarafta bisiklet yolu olmasına rağmen. biraz da "critical mass theory" tarzı. ankara'da sıhhıye'de bilmem bilir misiniz, bakanlığın önünde bir üst geçit var. ancak üst geçit biraz yüksek ve karşıya geçilecek yer çok da uzak değil. ve insanlar arabalardan çok çok çok daha kalabalık. olan şey nedir biliyor musunuz? kimse üst geçidi kullanmıyor. insanlar yavaş yavaş birikiyor ve yolu işgal ediyor, sonra karşıya geçiyor. ben bunu meşru görüyorum. yaya beklemez, araba bekleyecek.
bisiklet yolları da böyle alınacak işte. biz ısrarla arabalarla aynı yolda sürücez, hangi yol güzelse oradan gidicez. zamanla sayımız artacak ve bize bisiklet yolunu yapacaklar. başka yolu yok. en kötü ihtimalle sürücüler bize alışacaklar, ki şu anda olan şey bu, ortak kullanmaya devam edicez.