Scudo Sports

Bu yatak hangi furşa uygun?

Tolga Çelebi

Forum Bağımlısı
Tepki
3.382
İsim
Tolga Çelebi
Bisiklet
Focus
Selamlar,

Arkadaşlar yeni topladığım eski bisikletim için furş takımı almak lazım geldi,konuları okudum ama entegre mi yarı entegre mi yoksa standart mı almam gerektiği konusunda beynim ile ellerim bir türlü mutabakata varamadı. Fotoğraftan anlaşılmıyor derseniz de söylediğiniz açıdan çekebilirim yada gereken yerler neresiyse de ölçebilirim. Birde 1" ve 1" 1/8 olayı nedir ? Teşekkürler.

image.jpeg

image.jpeg
image.jpeg

Arkadaşlar biraz araştırdım ama hala anlayamadım. Şaft borusu çapını ölçüyorum 25.2 gibi bir şey çıkıyor sanırım bu ölçü 25.4 ( 2mm hata payı olmalı ). Ama 1 ve 1 1/8 olayını anlamadım. Şimdi buradaki 1" = 1 inch mi oluyor ? 1 inch de zaten 25,4mm'ye eşit oluyor. Yani benim 1" furş mu almak gerekiyor ? Benim aldığımda 1 1/8 yazıyor sanırım büyük boy aldım.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
Evet 1 inch...

O furş takımı vidalı furş dediklerinden (threaded headset)

@clubber

Hocam ve diğer hocalarım ölçtüğüm yer burası 24.5 gibi bir şey çıkıyor ama 1mm falan yanlış ölçüyorum diye direkt 25,4 e yuvarladım. Yani demek istediğim ölçtüğüm yer doğru değil mi ölçtüğüm yer furş takımının 1 veya 1 1/8 olup olmadığı anlaşıldığı yer olsa gerek.

@clubber
Birde vidalı furş derken benimkinden mi bahsettiniz ?

@Tolga Çelebi

Bu başlıkta senden başka soru soran olmuş mu ki benimkinden mi bahsettin diye soruyorsun? Bazen böyle acayip sorular yüzünden içimden yazmak gelmiyor. İngilizcesini bile yazdım. Soru sormadan önce arama yapsan daha iyi olacak.

Bu tip ters çıkmalar hiç hoş degil
Olaya mudahil olmak niyetiyle yazmiyorum ama bilgi paylaşımı ve iletisim amacli olan forumlarda boyle egolardan nefret ediyorum. Lafi bana sokmadi arkadas ama ben bile rencide oldum. Adam gibi yardim edeceksen bilgi paylasacaksan tamamda , : "ben biliyom bu isi bak ingilizcesinide biliiyom bana itaat et" havalarini başına çal clubber denen zat . Adam ol en guzeli

@Tolga Çelebi 1 inch olacak Tolgacım , bisikletçiden vidalı diye iste hatta eski tip beldesan flamingolara göre diye söyle direkt verirler... ;)

@clubber Forumda o kadar acaip cevaplar gelebiliyor ki ister istemez benimki mi diye sorması çok normal, bi sakin hocam ne var bu kadar sinirlecek :)

Bir başlıkta iki kişi yazışıyor ve diğeri ötekine "benimkinden mi bahsettin" diye soruyor. Bu soru normal mi karşılanmalı arkadaşlar? Tepki vermeyelim de bunlar bu sorulara devam mı etsinler?

İngilizcesini verdim dememin sebebi internet araması yapıp görseline kadar görebilmen içindi. İngilizce bilmekle bir parçanın ingilizcesinin karşılığını bilmek de ayrı şeyler.

@mariokaldato

Foruma 8 ay önce girmişsin 1.922 mesajın var.

Ben 10 yıl önce 2006 da girmişim 368 mesajım var.

Forumu mesaj çöplüğüne çevirmesek (yukarda paylaştığın resim gibi) bu tip arkadaşlar aradıkları bilgileri daha rahat ve hızlı bulacaklar. Ayrıca forumun da bir depolama kapasitesi var. Bunu gereksiz mesajlarla işgal etmemek gerekir.

@clubber

Burası forum..

Askeriyenin bilgi işlem odası değil.

Verdiğin bilgi için gene teşekkür ederim ama yaptığın hareket çok gereksizdi.

@Tolga Çelebi

Sorun bu cümlede zaten. Burası forum deyip aklına geleni süzgeçten geçirmeden yazmak. Forumun kurallarını okursan askeriyenin bilgi işlem odasına benzediğini göreceksin. Ama onu da okumamışsın.

65248 dosyayı görüntüle Tolga abi pedal bisiklette var sadece bildiğim kadarıyla neco diye bir furc takımı onu alman gerekıyor yada muadılı başka markalar yalnız kadrodakı çakılmış kapakları sökmelisin yeni kapaklarını cakarsın eskileri kullanma tavsiye etmem benim kullandıgım söyle cekemedim şuan telefonda olanı atıyorum bi bak ıstersen yakınlaştırıp 2 boyu var zaten eskı furcu alıp gıtmenı tavsıye ederım fıyatıda cok degıl 5tl yada 10tl olması gerekli.

@c33nk

Açıkçası o kapaklar sökülüyor mu bakmadım :) Sökmesi zor mu acaba.

@Tolga Çelebi abı elıne bır bez al 3 5 kat katlayıp cekicin üzerine sar hafıf vurup cıkarabılırsın yada tahta parcası koyup vur başka turlu cıkmaz çakarak ve vururak takılır sökulen bı kapak o dişli degıl yani geçmeli.

Merhaba @Tolga Çelebi . Çekicin sapını alın borusunun üst kısmından sokup altta kalan furş yatağını çaka çaka çıkaracaksınız. Son aynı işlemi tersinden yapacaksınız iki yatak da çıkar yerinden. Çekiç sapı kalın olur ise kalın ve sağlam bir düz tornavida da aynı işi görür. Çok sert vurmamak kaydıyla tıklaya tıklaya çıkartabilirsiniz. Furş yatağı önerilerinde ise her hangi bir sıkıntı yok. Yatakları söküp bisikletçiye de götürebilirsiniz ki en doğrusu da bu olur sanırım. :) Kolay gelsin.

@SerkanH içe sokup vurulması tavsıye edılmıyor.. furc bogazını catlatanlar olmus araştırırsanız görebılısınız ve 30 40 yıllık bi bisiklet bu içinden kuvvet uygulamak ne dereceli dogru bılemedım. Bana sorarsanız @Tolga Çelebi dıştan kapaklara plastik tahta yada çekice bez sarıp vurarak sağdan soldan hafıfce cıkarmanız.. En dogrusu bu olacakdır dıye dusunuyorumkı ben öyle cıkardım tercıh sizin.

@c33nk

O sizin bahsettiğiniz risk alüminyum kadrolar için geçerlidir. Bu tip kadrolarda çürüme yok ise hiç bir sorun olmaz. (Dikkat edildiği sürece) :) Eğer bu kadar tıklama ile alın borusu çatlar patlar ise o bisikletten zaten hayır gelmez ki bisikletin en sağlam olan yeridir. Normalde bisikletçiler içten onu çakarak çıkartırlar. Furş takımının standart sökülme şekli bu dur. Eğer sizin söylediğiniz şekilde olsa plastik çekiçte olsa ya kadroya zarar verir ya da çanağın eğilmesine, yamulmasına sebep olur. :)

@SerkanH benım bıldıgım işlem bu sekılde bana önerilen öğretilen gösterılende bu oldu malum zaten curumus pas tutmus vazıyette gördünüzmü bilmiyorum ama zaten celık kadroda dahabır tehlıkelı durum sankı. Tabi bilimsel acıklama yapıcak bunada cıkacakdır cunki uzay mekiginin roket mekanizmasının furc takımı sökülecek o yüzden bilimsel yönden teoriler dışında bilim insanlarının konuya dahil olması gerektini dusunuyorum ben önerimi yaptım tolga abiye artık orası ona kalmış ister vurur ister keser ister parçalar yada uzay bilimci dostlarımızı konuya bekler :)

@SerkanH @c33nk

Arkadaşlar ben kadronun malzemesini de tam bilmiyorum açıkçası. 2800 gr geldi ama onu biliyorum,maşa hariç :) Bu rekor sanırım.

Cro-moly midir,çelik midir nasıl anlarım ? Çürümüş bile olabilir aslında.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri