Scudo Sports

Bu vidayı nereden bulabilirim?

Tasogare

Forum Bağımlısı
Tepki
1.303
İsim
Mugen
2,5 mm alyen başlı, 2,76 mm dişli ve 11 / 12mm diş uzunluğu olan bi vidaya ihtiyacım var, sizce nereden bulabilirim

Görünt001.jpg Görünt002.jpg Görünt003.jpg

Scudo
Sanayi içindeki nalburlarda genelde oluyor bu tarz vidalar

• Beğen
Tepkiler: Tasogare
Sanırım bu vida, disk fren balatasını kalipere sabitlemek için kullanılan vida. AVID'in orijinal balataların paketlerinin içinden çıktığını hatırlıyorum.

• Beğen
Aliexpress tabiki de. 1 aya gelir ama

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Karaköy'den Perşembe Pazarı caddesine (sokağı değil ama) girince solda sahile inen ilk sokağa sapar sapmaz (aşağı yukarı hırdavatçılar çarşısının karşısına denk gelir) sağdaki vida-civata satan küçük dükkanlarda hemen bulursunuz :harika:

Uzun olursa istediğiniz ölçüye kesebilirsiniz de. O yüzden almışken 5-10 tane alın, her durumda zaten toplam 5 lira ödersiniz :)

İstanbulda olsanız Bauhaus da mevcuttur. Neredeyse her tür vida var ya da Aliexpress güzel fikir.

• Beğen
@deadlistcach
@Mehmet Altuğ
aslında bu arka aktarıcı kancasının vidası, kanca üzerindeki diş yalama oldu ya değiştirmek gerek yada 1 mm uzununu bularak somun ekleyerek kullanmak istiyorum. ama çok ufak bi vida ve tipik bisiklet vidası gibi başı, çok kolay olmayacak bulmak heralde.

@Haluk Eke
keşke istanbulda olsaydım o zaman ilk iş perşembe pazarına gitmek olurdu :) gerçi başı bu şekilde olan alyen vidaları bulmak hep zor oluyo, normal kullanım için daha kısa başlılar var her tarafta.
ufak metallerle uğraşan bi yerlerde bulabilirim heralde, ama vida çok ufak işte, uzunda bulsam kestiricem zaten. yarın buradaki hırdavatçılarda şansımı deneyeyim ama hiç ihtimal görmüyorum.

@D.Cengiz
ben burayı hiç kullanamıyorum ama aratınca bikaç şey çıktı, ölçülere göre standart isimleri var galiba onu çözersem bulacağım sanaırım :))

Görünt000.jpg Görünt001.jpg Görünt002.jpg

@Tasogare zamanında bende elcik vidasi icin buna yakin olculerde aramıştım, sanayi ile icli disli olmama rağmen olcu dolayisi ile bulamamış tim. En iyisi vidayi al sanayiye git civatacilara sor. Boyuttan ziyade diş adimida onemli. Kolay gelsin :)

• Beğen
madem izmirdesiniz basmane tarafında bisikletçiler var, sundu bisiklette bulursunuz onda yoksa bile o caddedeki bisikletçilerden birinde mutlaka vardır

• Beğen
sanayilerde civatacılar oluyor, vidayı götürürseniz aynısından vardır civatacılarda

• Beğen
M3x10 Imbus civata diye hangi hırdavatçıya söylesen verir. Yanında götürmene bile gerek yok. Bursa'da olsan uğra vereyim derdim.
İstersen adres ver göndereyim diyeceğim ama kargo parasına İzmir'den 10 tane alırsın.

Bende elcik icin vida arayip bulamamistim alyen basini tornada kucultturmustum. 4 vidaya 2,5 tl verdim tornaciyada 10 tl yani astari yuzunden pahaliya geldi :)

• Beğen
@deadlistcach
@*Suleyman*

cevaplayan herkese teşekkür ederim, bugün hem bisikletçi hem hırdavatçılarda şansımı denedim ama bulamadım. aliexpress te buldum m2.5 x 12 ihtiyacım olan. biraz daha araştırmaya devam edeyim olmadı parçadan sipariş edeceğim, yarı parasına 50 tane pek ihtiyacım olmayan vidayı bi ay bekleyerek almaktansa 2 katını verip orjinal parça almak daha mantıklı geldi

bu arada elcik vidası denilmiş, heyecan yapıp hemen elciklerin vdasını söktüm :) o vidanın net yarısı kadar daha ufakmış :)

@anzolot
hocam yok onlarda da maalesef, tırnağım kadar vida, biraz uğraştıracak beni bu belli :)

Arkadaşlar buradaki vidayı nasıl bulabilirim? 5 numara alyan anahtarı ile uyumlu.
(link)

@ophellia
Bisikletçilerde çıkma parçalardan bulabilirsin.Ya da nalburda da işini görebilirsin.STI kolu sabitleyen vida galiba?Eğer kaybolduysa diğerini de söküp yanında götürmende fayda var.

@Ceyhun Özkan
Kaybolmadi hocam cok fazla sıktım aşındı şimdi gevşetiliyor ama sıkılmıyor artık

@ophellia

Anladığım kadarıyla Şimano sadece o vidayı satmıyor, kelepçesi ile beraber satıyor:
(link)

Shimano yetkili servisi olan bisikletçilerde bulunur, ellerinde olmasa bile distribütöre sipariş verip alabilirler. Kendi işini kendi görmek isteyenlerdenseniz, yedek parça listesinden sizin kullandığınız kol için olanını (yukarıdaki linkteki Y02N98040, Ultegra 8000 için Y0DK98060, vs) öğrenip goole'da aratın.

@Murat B.
Hocam bu linkteki sanirim Claris uyumlu

istanbuldakı arkadaşlar karaköydeki perşembe pazarından rahatlıkla temın edebilirler diye düşünüyorum

Geri