Scudo Sports

Bu ülkede bisiklete binmenin cezası 128 lira

Elbette hakkını bilmeyen vatandaşın bu tarz keyfi uygulamalara ve eşitsizliklere karşı direnç gösteremeyeceğini kabul etmek gerekir.

Daha bilinçli ve kültürlü bir toplum olmamız dileğiyle!
Caner

• Beğen
Tepkiler: Erol KOLAS
Scudo
Valla abicim, bağlantı yollarının girişlerinde yeşil renkli otoyol tabelası bulunuyor. O tabeladan itibaren de yol otoyol sayıldığı için cezayı yemiş bulunuyorsun doğal olarak. Talihsiz bir olay tabi, polis çoğu kez yaptığı gibi orada hiç sallamadan geçip gidebilirdi de, kıllık saatine denk gelmiş demek ki... Şu trafikte ceza kesilecek hatta hapse tıkılacak o kadar çok adam varken, bula bula bir bisikletçi yoldaşımızı bulması talihsizlik olmuş...

• Beğen
Tepkiler: pedaltutkunu
Öncelikle çok geçmiş olsun. Bende bu sene trafik cezası yedim hatta forumda paylaştım ve ceza maddesini incelediğimde yayalara kesilen bir ceza maddesinden işlem yapılmış bana. Mevzuatta uygun maddeyi bulamamış bende araştırmıştım netten bende bulamadım gerçi. Çok sinir bozucu bir olay motivasyonunuzu ve morelinizi bozmayın. Ben yaşadığım o olaydan sonra durdurulmak istediğimde artık duymamazlıktan gelip gazlamaya devam ediyorum. Ceza kesilmesinin nedeni ise o polis memurunun normal şartlarda trafikte karşılaştığınız kılığınıza kıfayetinize gıcık olup size laf atıp sıkıştıran trafik magandalarından farklı olarak üniformaya sahip olması....

@Soner Sarihan
hayır hocam alakası bile yok mesela bana da 115 TL ceza yazdılar.neymiş o gün bisiklet uygulaması varmış her bisiklete ceza yazılıomuş.tam teşekküllü şekilde dahi olsan yiyosun cezayı.yurtdışında bisikletliler için özel yollar var ama türkiyede insanlar yoldan çekil die kornaya basıolar.:boese157: :boese157: tam bi saçmalık deryası

@byyurt

Polis ceza yazmak isterse öyle yada böyle yazar :) Herşeyiniz tam takır diyelim ama polis senin de bahsettiğin üzere trafik güvenliğini tehlikeye atacak şekilde kullanıyordun derse peki.. Aksini nasıl kanıtlayacaksınız ?
En güzeli ya polisle zıtlaşmayacaksın, Kadir Kamacı'nın dediği gibi elemanın suyuna gideceksin :) yada duymazlıktan gelip basacaksın pedala. :D

Bu konuya bağlı olarak bir konuya daha deyinmek isterim..
1-Evimize hırsız girdi,çalınanlar çalındı.Aylardır haber yok.
2-Bıçak çekiyorlar Sen karakoldan çıkmadan hırsılar ,Gaspcılar evinde siğara içiyor.
3-Ev sahibiyim,Kiracım para vermez karakol da 2 gün yatan benim,Mahkemeye çıkan benim.
4-Biz motor kazası geçirdik./
750,00 TL ceza ödedik bir daha ödiyecekmişiz.Neden? diyoruz açıklama yok.

Saçmalığın ve düzensizliğin böylesi de görülmedi.Bu nereye kadar sürecek böyle bilmem ama dur demek gerekir artık.Yani sen bisikletden ceza yemişsin çok değil..Geçmiş olsun.

• Beğen
Tepkiler: Erol KOLAS
2013 yılında anlamsız şekilde bisiklete binmenin yasak olduğu Eskişehir şehir merkezinde 128 tl ceza yemiştim ben de. ödeyeyim diye her yere bakındım e-devlet, vergi dairesi vs. hiç bir yerde çıkmadı ceza, ben de ödemedim. umarım katlana katlana gelmez ileride.

Herşeyi hesaplayan hesapçı vatandaş olarak dolar kuruna göre hesapladığımda günümüz parasıyla 700 tl, altının gramıyla hesapladığım da 1230 tl tutan cezadır. Buradan da görüleceği üzere altın daha fazla kazandırmış. Ne olur ne olmaz aranızdaki potansiyel herşeyi şikayet eden şikayetçi vatandaşlara ek önlem olarak YTD.

• Beğen
Tepkiler: Eshquia™
2013 yılında anlamsız şekilde bisiklete binmenin yasak olduğu Eskişehir şehir merkezinde 128 tl ceza yemiştim ben de. ödeyeyim diye her yere bakındım e-devlet, vergi dairesi vs. hiç bir yerde çıkmadı ceza, ben de ödemedim. umarım katlana katlana gelmez ileride.
E-devlet üzerinden bir vergi borcu sorgulaması yapın bakalım bir şey çıkıyor mu?

Geri