Scudo Sports

Bu sabah atlattığım kaza

murat serbet

Forum Demirbaşı
Tepki
1.878
Bisiklet
b'Twin
Merhaba Arkadaşlar, bu sabah atlattığım ciddi tehlikeyi sizlerle paylaşmak istedim. Minibüs caddesinden Kadıköy yönüne doğru yokuş aşağı hızlı bir şekilde giderken karşı şeritten bizim şeritteki sokağa girmek isteyen Fiat doblo araç beni gördüğü halde kasten önüme kırarak neredeyse takla atmama yol açıyordu. Bu sırada sokaktan çıkmaya çalışan taksici de burnunu çıkartmış durumdaydı. Önce frenlere asıldım ancak bisikletin arkası kayarak yan dönmeye başladığım için freni bırakıp aralarından geçmeye çalıştım. Freni bırakınca bisikletin hakimiyetini tekrar kazandım fakat taksinin plakasına sürtmeden geçemedim. (bu kadar şey 1 saniyede oldu:))Bu arada olaya sebep olan doblo da taksiciyle beraber ettiğimiz küfürler eşliğinde kaçıp gitti. Sabah saatlerinde araç şoförlerinin hareketleri normalin dışında olabiliyor. çok dikkatli olup gerçekten bizi görmüyorlarmış gibi hareket etmek gerekiyor. Bunu bu sabah tekrar anladım.

• Beğen
Tepkiler: Can Oksuz
Scudo
@murat serbet Dostum bu tip dönüşlerde,kavşaklarda araçlar dönmeye kerkinmeden göz teması ve el işareti ile uyarmak güzel bir çözüm.Geçmiş olsun.

• Beğen
Tepkiler: murat serbet
Geçmiş olsun.
Bende minibüslerden muzdaribim.
Alttarafı 2 mt ileride durcak. Beni geçer geçmez fren yapıp duruyor.
Koca arabaya arkadan vuruyordum az daha.
Araba kullanırken de yaptığım gibi gündüzde ışıklarım açıktır üstelik.

Geçmiş olsun. Bazı araç sürücüleri bisikletin trafikte yeri olan bir araç olduğundan habersiz, bisikletli yokmuş gibi üzerinize sürüyorlar. Görmediklerini varsayarak sürekli tetikte olmak gerekiyor.

Teşekkür ederim. Aslında benim geldiğimi gördü araç, bisikletin hızlı olduğunda duramayacağını düşünmüyor insanlar sanırım. Yayalar da böyle bazen gördükleri halde yola atlıyorlar. Kavşak vs. de değil aslında orası sokağa girmeye çalıştı. Beni 2 saniye beklemesi gerekiyordu sadece.

@murat serbet haklısınız yayalar ve sürücüler bisikletin kısa mesafede duramayacağını kestiremiyor, nasılsa durur mantığıyla yola çıkıyorlar.

geçmiş olsun, dediğiniz gibi bisikletliyi gördükleri halde durmuyorlar, bisikletin trafiğin bir parçası olduğunu ve yol hakkının da bulunduğunu kabul etmek istemiyorlar, benim de başıma geliyor ama alttan almıyorum yol vermeye zorluyorum ,dikkatli olmak lazım tabi

• Beğen
Öncelikle geçmiş olsun, umarım bir daha başınıza böyle bir olay gelmez. İkinci olarak bu tarz insanların kafası nasıl çalışıyor merak etmişimdir. Gideceğin yere 5 saniye geç kalsan ne olur ? Sorsan dünyayı kurtarıyor böyle tipler, hey Allah'ım ...

• Beğen
Büyük Geçmiş Olsun Dostum Anlatılacak İyi Bir Anı Bir Daha Olmayacak Anı Olsun Tekrar Geçmiş Olsun.

• Beğen
@Y.Genç bu her zaman başıma geliyor. 10 metre ileride durak var, otobüs veya dolmuşun az yavaşlayıp benim geçmemi beklemesi gerekirken birden hızlanıp, aniden önüme kırıp duruyor ve bu durum bir değil iki değil, her seferinde meydana gelen bir durum.

Bu arada kötü kaza tehlikesi geçiren arkadaşa geçmiş olsun, özellikle hızlı giderken daha çok dikkat etmek gerekiyor.

• Beğen
@murat serbet El işareti ile dönseniz de boş sinyal kullansanız da, daha dün adamın önünde elime sola döneceğim isareti yaptığım halde sanki inadıma yapmış gibi gaza yüklendi. Bi de şöyle bir gerçek var bisilletliler sanki yokmuş gibi davranılıyor adamın önünde yada yanında gidiyorsun sanki sen yokmuşsun gibi arabasını sürmeye devam ediyor. Yayalar da bunu yapıyor aşağıdan kaptırmışım rampayı çıkmak için gücümü verimli kullanmak için tam rampaya geliyorum karşıdan karşıya geçmekte için arabaları bekleyen yaya bisikletle son hız geldiğim halde umursamadan atlıyor yola hayır sanki bisiklet çarpmaz yani artık mecbur duruyorsun rampanın tepesinde baştan pedalla... Vesselam bisikletlerin bizim ülkede hiçbir hakki yok ben bunu anladım, kaldırımdan gidersiniz yayalar kızar yoldan gidersiniz arabalar kızar...

@murat serbetGeçmiş olsun.Maalesef trafiğin zencileriyiz.Ucuz atlattığınız için teselli olmaktan başka çare yok.

• Beğen
@murat serbet Çok geçmiş olsun, inşallah son badireniz olur. Bende geçen gün bir araçın sol kapısının açılmasıyla yola attım yandan gelen araçla aramda 1 mt kaldı gerçekten çok tehlikeli, bisikeltliye saygı hiç yok. Hele şahinci dediğimiz tayfa bilerek üstümüze sürüyor, korkutuyor, dengemizi bozuyor. İnsanları anlamak zor gerçekten. Tekrardan geçmiş olsun.

Geri