Scudo Sports

bu pedallar pedallar ne işe yarıyor?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
selam arkadaşlar. insomnia 300slx ile aranıza katıldım.Donanımdan hiç anlamıyorum desem yeridir.Bu bisikletin pedalları hoşuma gitmemişdi..internetten pedal araştırırken garip görünümlü ürünler gördüm. fiyatı ucuz olduğu için shimano md520 aldım. şimdi bu pedallar neden bu kadar para ediyor? şekil için mi yoksa başka özellikleride varmıdır?

(link)

Scudo
Bu pedallara SPD pedal deniyor, pedalları kullanmak için giyilen özel bir ayakkabı var sıradan ayakkabılar ile kullanılması biraz tehlikelidir ve gücü daha iyi aktarmaya yarıyor.

Spd pedal'dır. Diğer pedallara oranla pahallı olmasının nedeni ise onun özel ayakkabısıyla kullanıldığında ayakkabı pedala kilitleniyor. Kilitlenmesindeki amaç ise ; pedalın kaymaması , gücünü tam verebilmek için , pedalın çekme gücünden de yararlanmaktır .

hocam normal ayakkabı ile bu spd pedallar mı yoksa normal pedallar mı daha iyidir?

@hüseyin muhammed odabaş

Tabi ki bu pedallar daha fazla performans amaçlı olduğu için daha iyi. Bu pedalları kullanabilmek için ayakkabı , kal ve pedal almak gerekiyor. Bu arada Giresun/Görele'den misiniz?

evet hocam resmindeki manzara bana pek tanıdık geldi :)

@hüseyin muhammed odabaş

Gündelik ayakkabı ile normal (platform) pedal daha iyidir. kilitli pedallar daha küçüktürler ve kaymayı önleyici yüzeyleri yoktur.

@hüseyin muhammed odabaş

Normal ayakkabı ile o pedalı kullanamazsınız.

• Beğen
Tepkiler: Berke
Beklenmedik bir kaza esnasında bu pedallardan kurtulabilmek kolay mıdır ?

@Ömer Dilek

Kaza, devrilme vs olursa kendi kendine cıkıyor zaten onlar.Japonla yapıştırılmış gibi başınıza bela olması gibi bir durum yok zaten

• Beğen
Tepkiler: ibrahim_D
@Ömer Dilek
normalde topuktan dışa doğru (bisikletin olmadığı yöne yani sol ayaksa sola sağ ayaksa sağa) güç verince yerinden çıkar pedal :)

• Beğen
Tepkiler: ibrahim_D
Geri