Scudo Sports

Bu ölücülere verdiğiniz en iyi cevap nedir?

mtbcandir

Forum Bağımlısı
Tepki
721
Bisiklet
Scott
Beyler her alanda ölücüler dikkatinizi çekmiştir. Bir cihazın fiyatını ya da bir ürünün 500'den 4 ayda 50 50 azaltarak 300 dedim. Temizde ürün ama hala pazarlıksız yazmışsınız pazarlık sünnettir diyor. Ya bizim millette mi var bu hastalık.

Ya da adama maşa satıyorsun 1000 tl maşa diyelim ki. İndirim yapıyorsun kargoyu üstleniyorsun daha bidaha diyor ki 600 tl veriyim.

Son bir tip daha var adamla telefondan pazarlık yapıyorsun yanına geliyor buraya kadar geldik ikimizde artık bir son güzellik yapıver diyor. 500 e alcak... Arkadaş o zaman fox kullanma... Fox kullanmak zorunda mısın yani illa ki? Bunun gibi tipler yüzünden ben artık ürün koymaz oldum.... İğrenme geldi bunlardan bana....

Scudo
@Emre Nakipoğlu
Hocam yok pazarlik deyin ya da önünü siz belirleyin. Yapmıyorum bu kadar deyin vs

Hocam 300luk urune 500 diyince siz de uyanik olmuyor musunuz :D :D

Ben cevap yazmiyorum :D sıfır xbox one satiyordum, shiftdelete foruma ilan verdim, 1100 liraya koydum, o sirada 1250 lira her yerde, adam yazmis benim calistigim dukkanda 850 liraya satiliyor diye hem de moderator ahahaha. 2. Eli bile 800 900 olan ürüne boyle dedi. Neyse biri de 800 dedi 10 gun sonra 850 dedi 10 gun sonra 900 dedi sonra dedim 50 daha ver satiyim yazmadi :D :D

Söylenilen fiyatı karşı taraf'a tekrar söyleyip, alın bu miktarı siz'e ben vereyim, bir daha rahatsız etmeyin diyorum.Sindirmek için ağır bir lokma olsa gerek ki karşı taraf saldırmaya başlıyor sonrasında.

Bizim eski arabayı satarken de 34000 tl istedik,pazarlık Payı en fazla 2000 tl dedik.Adam mesaj atıyor 30000 olur mu hocam?Takas yok diyorsun 96 model Mercedes e serisi öneriyor.En iyisi umursamamak.Ya da trollemek falan yani öbür türlü olmuyor.

İşim gereği her gün pazarlık yapıyorum dolayısıyla her zaman "ölücü alıcı" ve "kurnaz satıcı" olacaktır. Satışta esas olan alıcının kendisini hem ticari hem duygusal tatminidir. Eğer ki tok satıcı iseniz "Teklifiniz bana uygun değil" demek kadar güzeli de yoktur :)

Ayrıca; satarken ufak taktikler ile:rolleyes: istediğiniz rakama ürünü satabilmeniz de gayet mümkündür...

Az önce gelen mesaj üzerine bende "satan ölücü" olma kararı verdim. 1250 liralık bisiklete 600 liram var diyince paran kalsın inek beyni alırsın ona daha çok ihtiyacın var seninkinden iyidir dedim bence iyiydi neyse sakinim sinirim hala geçmedi abiler

• Beğen
Tepkiler: CY3535
Ölücülerin yanında, neden satıyorsun'cuları unutmayalım lütfen.

Bomba cevaplar geldi ciddi :D @Ahmet Bilge Kaan AKIN ürün 900 tl 1 aylık üründü satılmadı ... yani ürün cep telefonuydu ben sevmedim hemen satmak istedim. 500 tl E koydum tertemizdi. baktım satılmıyor düştükce düştüm. uyanık insanımdır doğru ama kazıklamadım çakallık yapmadım. ikinci el olmuştur artık dedik düştükçe düştük alan yok soran yok neden satıyorsun yok aman efendim öyle mi böyle mi... bu düşük fiyatı olan motosiklet arabada telefon ya da buna benzer ürünlere gelenlerin hepsi de aynı o ucuz ürünler gibi oluyorlar ben bunu çok gördüm. Gerçekten. Mesala adamda 2016 model bir motosiklet var liste fiyatı 30.000 olsun adam binmiş 3.000 km diyor ki kardeşim ikinci eldir 26.000 e bırakırım ufak bir 400 500 tl indirim yapıyor ve harbiden neyse hakkı onu alıyorlar. Ama 1.000 tl lik bir motora gidince karşındali insanda psikopat oluyor. yok kaç km ne yaptın ne ettin ... ulan seçeresini mi tuttuk neyin kafası bu diyorsun. delirtiyorlar. bir de orjinallik hastalığı var. ulan el fış fış marka bir aracın neyinde orjinallik arıyorsun. Ben varya harbi tiksindim ya insanlardn. ne satasım geliyor ne alasım geliyor. artık sıfırcı oldum. satmayı düşünmeyeceğim şeyler satın almaya özen gösteriyorum. benim çözümüm bu.

Ölücülere ben şöyle yapıyorum: misal ben rc koymuşum 350 liraya adam 150'ye istiyor. Bakıyorum ilanlarına örneğin 200 tl'lik bi ilanı var, bana yazdığı cümlenin birebirini yazıp 70'e ver diyorum. Böyle yapınca bi tanesi özür dilemişti.

@Emre Nakipoğlu

Baba böyle adamlara pazarlık yapmayacaksın en iyisi.
Ya pazarlıksız fiyatını yaz yada hiç pazarlıksız koy ilanını.
Alacak kişinin işine geliyorsa alsın.

Bir arkadaşımın uyguladığı yöntemi yazayım. Gelen tüm saçmasapan tekliflere "Olur tabii, kabul ediyorum" diye cevap yazıyor, bir daha da hiç cevap yazmıyor:) Delirtiyor hepsini.

Onların da insan olduğunu unutmayın.Ağır söz söylediğinizde onlar da kırılıyor :) Söyleyin,söylettirin =)

Letgo da yaklaşık değeri 150tl olan satıştaki ürünüm için potansiyel müşteri ile aramda geçen konuşma:

M: Ürününüz için 25 tl teklif ediyorum..
Ben: Uygundur..(dalga geçmeye karar verdim)
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Aradan 20 dakika geçti...
M: 20 olmaz mı? (aklınca pazarlık yapacak)
2.5 dakika güldükten sonra...
Ben: 20 çok sana, 15 ver yeter
M: Uygundur

Pompalı satın alıp buluşmayı ayarlayacaktım ki benim oğlan kaka yapmış altını değiştirmem gerekti, konu kaynadı ve kapandı eheheh :D

En sevdiğimde ne kadar zor durumda olduğunu ekonomik olarak anlatıp üstüne lüks gibi bir ürünü yarı fiyatına almaya çalışan ölücü tipler. Abicim paran yoksa ya ürün alma temel ihtiyacını al ya da standartlarını düşür ;)

1850 tl ye ilana koyduğum bisikleti 1800 tlye hemde GET ile almak isteyen arkadaşa cevabım:

"Arkadaşım lütfen vaktimi çalmayın. 1800tl nin %12sini komisyon olarak ben ödüyorum. Siz başkasına böyle bir kıyak yapar mıydınız? Yaparsanız benden 2200tl ye satın alın."

Geri