Scudo Sports

bu ne ya ne biçim bir çile

salcano

Aktif Üye
Tepki
24
Bisiklet
Salcano
arka vitesle kafayı yiğecem (ayırıcıyı)bir gün alacam koparacam yerinde ayaklarımın altında ezecem.dün düzelttim bu gün yine bozuk olamazzzzzzzzzzz:boese157: :boese157: :boese157:

Scudo
1.ci vites hiç sevmiyorum çıldırtıyor beni:boese157: :boese157: :boese157: :boese157:

Sorun nedir tam olarak?

ayırıcımın 2 tane tornavidası var atları aklıma gemiyor şimdi oradan ayar yapıyorsun o ayarları ayarladım 1 geçti vites 2. gün geçmedi yağ sürdüm yine geçti 1 hafta sonra yine geçmedi bu sefer yağ da sürdüm ayalarınıda yaptım telin ayarını yaptım düzeldi sonra yine bozuldu aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:boese157:

ayırıcı derken attırıcıyımı rubleyimi kesteddin bide bunlardan biriyse nası tornavidası var yaws?_?_:S

@salcano

Büyük ihtimal biliyorsundur ama ben yine açıklayayım,bilmeyenlere faydası olur:

O vidalar sınırlayıcı vidalar, yani arka aktarıcının hareket ettiği en alt ve en üst sınırları belirliyor yani ; zincirin tellerin arasına ya da en alttaki küçük dişlinin dışına sıkışmasını önlüyor.

Bunun dışında arka vitesin orada tel gerginliğini(uzunluğunu) yani vites ayarını yapan bir vida(elle döndürülen) var.

Bazı vites kollarında (yeni modellerin hepsinde) vites kolunda da o ayarı yapan bir vida oluyor. Bu vidayı saat yönüne sıkarsan arka aktarıcıyı küçük vitese yaklaşacak şekilde germiş olursun.Tersi yönde çevirirsen de aktarıcıyı alta doğru gevşetir.

Eğer tüm ayarlar düzgün olduğu halde bile ayar tutmuyorsa:

- Arka aktarıcın yamulmuş,
- Kadro kulakçığın yamulmuş,
- Vites kabloların eskimiş, tıkanmış, kırılmış,
- Ya da eski model bir vites sistemi(tourneylerde ayar zor tutabiliyor)

olduğundan ayarı bir türlü tutmuyor olabilir.

• Beğen
Tepkiler: d.berkay
@elise111s
sağol biliyorum bunları ayırıcıyı bu gün söktüm fırlattım çöpe :D yeni aldım

@atahan07

Cevap boş derken neyi kastettin?

Onu senin cevaba boş dememiştir herhalde arkadaş:) o cevaba boş diyenin alnını karışlarım :D

• Beğen
Tepkiler: Onur Kula
@elise111s

tabiki sizin cevabınıza lafım yok. doğru bi çözüm. fakat ben arkadaşa kızdım:eek:

• Beğen
Tepkiler: Onur Kula
@atahan07

İster istemez bi acaba dedim hani

Salcano arkadaş ise biraz gergin galiba.

Geri