Scudo Sports

Bu ne demek?

idrisarici

Daimi Üye
Tepki
104
İsim
İdris ARICI
Bisiklet
Giant
Merhaba arkadaşlar. Geçenlerde devlet hastanesinde çektirdiğim bir mr sonucu aşağıdaki raporu aldım. Doktorum sadece kıkırdakta hafif bir zedelenme olduğunu ve önemli olmadığını söyledi. Fakat tavrı ve konuşması bana pek tatmin edici gelmedi. Bana bu rapor hakkında birşeyler söyleyebilecek birileri belki vardır diye sormak istedim. Şimdiden teşekkürler...

Medial menisküs arka boynuzunda grade 2 dejenerasyon mevcuttur. Lateral menisküs ön ve arka boynuzları normal morfoloji ve sinyal intensitesinde izlenmektedir .

Ön ve arka çapraz bağlar normal trase ve sinyal intensitesinde izlenmektedir .

Medial ve lateral kolleteral ligamanlar normaldir .

Patellar tendon normal morfoloji ve sinyal intensitesindedir .

Diz ekleminde patolojik miktarlarda sıvı saptanmamıştır . Suprapatellar bursa lateralinde mayi mevcuttur.

Kesit alanına dahil ossöz yapılar normaldir .

Scudo
Bu soruyu isin uzmani olmayan doktor cevaplayamaz . ne dendigini anlar ama klinik deneyim ve bilgi baska bir olay.

Terimlere bak. Umarım kötü bir şey değildir. Geçmiş olsun.

Ben de belki uzmana denk gelirim diye umdum zati...

bende boynumdan mr çektirmiştim. ben okurken hidrolik disk vs falan bişeler anladım. ama doktor bana boyun fıtığı başlangıcı var hafif ama var dikkatli ol egsersizler falan yap demişti

• Beğen
Tepkiler: Berke Şahan
Fıtık dememiştir direk ya...

yoo demişti. hatta şöyleki bisiklet kıyafetiyle gitmiştim ve bisikletçi olduğumu biliyordu. mr çekildikten sonra tekrar doktora gittiğimde
sevgilinle mi tartıştın sen. bak stres yapma. bu ağrı stresten olur. bide bisiklet sürerken çok eğiliyorsan ondan da yapabilir.
sende boyun fıtığı başlangıcı var ama hafif. bak şu hareketleri her sabah akşam tekrarla. istersen senede bir kez fizik tedaviye girebilirsin ama istersen girme çok ta gerekli değil.
strese de girmemeye çalış. hadi geçmiş olsun.
baya da şakacı bi doktordu baya konuşmuştuk

Bende de bursa sıkıntılarda dıyordu :D o zamanlar sıkıntıdaydı bursa :D

Benimkide "nasıl gidiyonuz o kadar yolu bisikletlen" muhabbetine girdiydi.

• Beğen
Tepkiler: sercansekkin
@idrisarici forumda doktor arkadaşlar var denk gelirseniz bilgi verebilirler. Ancak anladığım kadarıyla menuskusunuzu yirtmissiniz . Grade2 de ameliyatlik hale gelmiş olduğunu dusundurdu bana çünkü ben de bir dizinden ameliyat oldum diğeri de yine spor nedeniyle yırtıldı.

Bir ortopedist ile daha gorusun çömelme merdiven inip çıkmaya dikkat edin dizinizi kırıp oturmayin., Yürüyüşlerde ağrı olunca dinlendirin ve klozet kullanın eğer tuvaletler dizinizi mahveder.

Geçmiş olsun

Diz ve menuskus ile ilgili forumda arama yapabilirsiniz çok konuşulan bir konuydu... bir de
Egzersizler ile dizinizi güçlü tutmak çok faydalı olacaktır

Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Ben fizyoterapistim, Mr görüntüsüne bakamam ama yorumu okuyabilirim. Bir diz ekleminde 2 adet menisküs bulunur. Bunlardan içte olanında 2. derece aşınma mevcut. Onun haricinde herşey normal. Peki 2. derece dejenerasyon ne demek? Profesyonel spor yapamazsınız. Kilolu değilseniz amatör spor yapabilirsiniz ancak aktivite sırası ve sonrasında ağrı olabilir. Uyluk kaslarınızı kuvvetli tuttuğunuz sürece spora devam edebilirsiniz. Kişiye ve aktivite şiddetinize göre değişmekle birlikte genellikle ameliyat olmanıza gerek yoktur.

@Kadirhan çok teşekkürler keşke doktorum da sizin yarınız hatta çeyreğiniz kadar açıklama zahmeti gösterebilseydi. İyi günler...

@Kadirhan Forumda fizyoterapist birini görmek beni çok mutlu etti, size bakınca kendi geleceğimi gördüm.(Bisikletçi bir fizyoterapist:)) Ben de FTR öğrencisiyim Pamukkale Üniversitesi'nde.
Bu sene öğrendiğim anatomi bilgimle abimizin sorununu az çok anlamıştım ama tabiki sizin kadar açıklayıcı anlatamazdım. Sizinle tanışmak isterim. Saygılar :)

• Beğen
Tepkiler: Kadirhan
Siz gene üşenmeyin, bir ortopedi uzmanına görünün tekrar ve bu sefer çekincelerinizi de sorun.

Yorumlar ancak MR görüntüsüyle birşey ifade eder. Onun dışındaki her türlü yorum ezbere girer.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

@Mert E. sadece okulda öğrendiğim anatomiyle ben bile sorunun ne olduğunu anladıysam fizyoterapist biri kesinlikle ezbere konuşmamıştır rahat olun

• Beğen
Tepkiler: idrisarici
Tavsiyelerin hepsini dikkate alacağım teşekkür ediyorum.

@Burak Kuruoğlu

Tek çok zeki siz değilsiniz, az biraz tıbbi terminoloji ile haşır neşir olan da anlar zaten çok acayip şeyler yazmıyor; ancak allah aşkına bu ülkede herkes tıp hekimi de olmayaversin, tıp hekiminin işine karışmasın.

Tekrar söylüyorum, MR raporu ancak ve ancak MR'ın kendisi ile birşey ifade eder, raporu yekten alıp okuyup "heaa tamam ya 2.dereceden yırtık, onu yapma bunu yapma"yı bir tıp hekimi bile ezbere demez.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Alizee
Tamam arkadaşlar gerek yok benimki ek bir bilgilenme amaçlıydı ve arkadaşlar iyi niyetli bir şekilde yorumladılar. Ben de muhtemelen bir sporcu ortopedisti ile görüşeceğim. Tekrar teşekkürler...

hocam doktor değilim ama tıp öğrencisiyim.
herhangi bir sorun yok düşmüşsünüz galiba öne doğru, hafif zedelenme olmuş 1-2 hafta haylamaya çalışın. Çok fazla yormayın dizinizi. Bir süre sonra iyileşecektir. :)

Hocam kolay gelsin rica etsem benim mr ı da yorumlar mısınız. @Kadirhan
Sol diz
Pes ancerineus noktasında entesopati lehine sinyal artışı izlenmiştir.

Sağ diz
Pes ancerineus noktasında entesopati lehine sinyal artışı izlenmiştir.
Acl santralinde sprain 1 ile uyumlu görünüm mevcuttur.
Lateral kollateral ligament proksimalinde intrasubsutans yırtık mevcuttur.
Diğer maddelerle alakalı olumsuz bir durum yazmadıklarından direk sonuç kısımları yazdım. Doktor 2 3 ay dinlen dedi ayrıca da diz egzersizleri verdi. Sonra bisiklet kullanabilirsin dedi. Bu süre zarfında başka spor yapabilir miyim dediğimde de koşu yüzme yapabilirsin dedi. Bende sanki 3 ay sonra birşey değişmeyecekmiş gibi bir algı oluştu. Şimdiden saolun.

Geri