Scudo Sports

Bu ne bisikleti?

uslsy

Marstan Katılan İlk Vejetaryen Üye
Tepki
2.597
İsim
Ömer Uslusoy
Başlangıç
1989—90
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba.

Konum habire Specialized Sevenler Derneği gibi bir yere taşınıyor ve pek aktif olunmadığı için cevap gelmiyor.

Konum şu haftada 2 - 3 gün spor ve fırsat çıkarsa da uzun yada kısa geziler amaçlı orta halli ve görsel olarak aşırı beğendiğim bir bisiklet aldım dün.

Marka & Model: Specialized Sirrus Base

Satarken satan arkadaş bunun spora olduğu hali ile ve arkasina heybe alirsam uzun & kısa gezilere çok uygun bir bisiklet olduğunu söyledi.

Fakat ben bu bisikletin sınıfını çözemedim. Yol bisikleti mi, tur bisikleti mi, şehir bisikleti mi? Nedir bu bisiklet?

Geziye çıkacak olursam ne gibi modifikasyonlar yapmam gerekecektir? Gerçekten tak arkaya heybeyi bas pedala mı yoksa?

Bir de kadroyu boyumun 1.80 olmasına rağmen en M aldim çünkü üst ve alt gövde boyum esit benim. L de bacak arama değme oluyor az biraz. M de 2.5 - 3 parmak boşluk kaliyor. Hatalı bir sey yaptıysam değiştirebilirim heralde. Henüz dışarda binmedim çünkü.

Aşağıya foto da ekliyorum. Tecrübeli arkadaşlar lütfen delicesine sorularıma bir cevap.

Admin arkadaşlar haklısınız forumun düzenini sağlıyorsunuz fakat lütfen şu başlığı kenara köşeye taşımayın da cevap bulabileyim. Tesekkurler.

ss-1.jpg

Var mı yardımcı olabilecek arkadaşlar. Biliyorum sorular çok acemice ama durum şu an itibari ile salonda bisiklet solumda duvara yaslı duruyor. Ben de öyle buradan bilgili birileri cevap verir mi diye bekliyorum.

Geçen sene şuursuzca rezalet bir mtb alarak bulaştım bu işe.

Anlattığım konulara uygun bir araç değil ise değiştirebilirim. Hiç sokağa bastırmadım daha.

Fikir ve görüşleriniz lütfen.

Official web sitesinde linki de bu.

(link)

Scudo
@uslsy fitness olarak tabir edilen, yol bisikletinin yumuşatılmış hali bu. (Dropbarsız versiyon)

• Beğen
Tepkiler: uslsy
Şehir bisikleti. Gayet guzel. Fitness da sayılır

• Beğen
Eğer birisi çıkar da şehir bisikleti bu derse, heybe takıp uzun yola çıkmayacak mısınız? Eğer birisi çıkıp da yol bisikleti derse ile bu bisikletle işe, markete, parka, sahile gitmeyecek misiniz?

Alınmış beğenilen bir ürün, her yola gelir mutlu olun. Kadro üst demiri bacak arasına değiyor değmiyor her neyse, bundan daha önemli ölçüler var. Bunlara bir bakmanız lazım, en son apış arası muhabbeti geliyor. Öncelikle sürüş pozisyonunda dizlerin durumu, yere paralelliği, sizin selede oturma pozisyonunuz, tüm bunlara bağlı olarak da gidon boyu ayarları gelir. Sonra çkün demire değiyor mu değmiyor mu bakarsın :)

Bu bilseler 10 numara 5 yıldız. Kullan abi istediğin şekilde.

@Şeffaf
@Şeffaf

Tabiki kendi zevkime göre aldım. Fakat önceden mtb de ciddi bir satıcı darbesi yediğim için tekrar hatalı birşey yapmak istemedim. Danışmak istedim kullanmadan önce.

Evet tecrübeli biri gelip de dostum bak hatalı bir araç almışsın değiştirebilirsen şu konseptlerde beğendiğin birşeye bak derse de kulak arkası etmem. Bir daha bisiklete bu paraları veremem o yüzden böyle bir başlık açtım.

• Beğen
Tepkiler: Şeffaf
@uslsyGüzel bir şehir bisikleti. Yeri geldiğinde heybe ve benzeri şeyler yakılarak yola da çıkılır. Millet katlanır bisikletle uluslararası geziyor. Bence iyi bir ürün Almışsınız.

• Beğen
@danceros
Teşekkürler Mehmet bey. Evet delikler var. Süper haber. Tam istediğim gibi o zaman.

Bu arada fitness a merakım var haftada 3 gün de sabah erken saatler Eymirde mtb ile kardiyo yapıyordum fakat mtb rezalet bir mtbydi. En sonunda çıldırarak aldım bunu eymir dönüşü erdoğanlardan. Sonrasında da baya tedirgin oldum tabi çılgınlık anında bir hata mı yaptım diye.

Cevaplar içimi çok rahatlattı.

@Şeffaf Haha.. Dediğiniz doğru aslında. Benimki yoğurdu üfleyerek yemek oldu sütten ağzım yanınca. :)

@uslsy ayriyetten drop bar bu bisiklette siritmaz:)

• Beğen
@Harun Salcı İhtiyaç olursa modifiye edilebilir diyorsunuz yani. Valla çok sevindim. Hep bu işlerde duvara toslarım. Bu sefer öyle olmadı galiba. :)

• Beğen
Tepkiler: Harun.
Ben de bunun bir üst modeli Sirrus Sport olanı kullanıyorum. Kategori olarak fitness bisiklet diye geçiyor. Şehir/Tur bisikletlerine nazaran daha hızlı ve atik bir kadroya ve yapıya sahip. Yol bisikletlerine göre de daha konforlu bir durumda. Bu kapsamda tam aradığınız bisikleti almışsınız diyebilirim. Gerektiğinde çok uzun turlarda kullanabilir bazen de şehir içinde gezebilirsiniz.

Fitness Bike. Bir çok markada mevcut olan çok yönlü bir bisiklet türü. MTB ve Şehir Bisikletlerine göre daha hafiftirler, daha ince lastikler kullanılır. Şehir bisikletine nazaran konforu daha az, rijit bir bisikler türü, hızlandığında tepkisi daha fazla, çevik, hızlı ve sportif. MTB'lerdeki gibi amortisörleri yoktur. Geometrileri yol bisikletlerine benzese de, düz bir gidona sahiptirler. Daha geniş tekerlere müsaade eden maşa yapıları da vardır.

(link)

@uslsy Specialized almışsınız işte ne güzel, duvara toslama gibi bir durum söz konusu değil :) Ama kadro boyunun size uygun olup olmadığını bir bilene gösterip danışın bence.

@cihataktag
Hakkaten tam aradığımmış bu kapsamda. Ana amacım da spor haftada 3 gün biniyorum sabahları bi Ankarada bir göletin etrafında. Ümit mtb vardı. Ciğerimi söktü valla. Yarın ilk defa bunu götürücem turlamaya. Bakalım neler olacak. Heyecanlandım valla yazılanlardan sonra. :)

@SonSelim

Ben de nereden kulağıma çalındıysa şu amortisör ön tarafta olmasından yola çıktım. Bunu bilmeden aldım sadece amortisörü olmasın diyerek satıcıya.

@SonSelim Satıcı bu sana uygun dedi ama. işte biliyorsunuz ne olursa olsun satıcı. İnsanın hep bir huzursuzluğu oluyor inceden.

• Beğen
Tepkiler: Son Selim
Kadro boyu apışarası mantığıyla asla ölçmeyin. Bence L kadro almanız lazımdı. Specialized size L kadro öneriyor. Aktif Pedal'dan aldıysanız genelde dikkat ederlerdi (en azından bursa'da)

specialized-sirrus-sizing-chart.jpg

@rkurtcu Offf.. Hadi ya.. Satıcı bu sana olur abi dedi ama. ERdoğanlar baya bilgilidir bu konuda. Onlar avrupa insan vücudu tipine göre çıkartıyorlar bunu. Bacak boyları uzun onların. Biz de bacak boyları daha kısa bu ideal dedi. Valla kafam karıştı şimdi iyimi..

@rkurtcu Sadece boyunuza göre değil, bacak iç boyuna da bakılıyor doğru kadro tercihinde. Her 1.80 boy için L beden uygundur diyemeyiz yani.

Bilgi amaçlı şuraya bir bakar mısınız. (link)

@Şeffaf Hahah.. Hocam.. Alemsin.. Bisikleti aldık artık ama boyda hata varsa değiştirme talebinde bulunabilirim..

@SonSelim
Bakıyorum. Teşekkür ederim.

Bu videoyu izleyin. Yol bisikleti seçimi ile ilgili ama fikir verecektir. İki boyuda sele boyu ve yatay sele ayarı dahil yaptırın kabaca. hangi bisiklette daha rahatsanız onu almanız mantıklı. M Kadroya yakın olsanız haklılar belki ama uzaksınız. Büyük ihtimal size L kadro yok elimizde diyecekler tahminim.

Geri