Scudo Sports

Bu nasıl zihniyet? Ne desem ki...

Bisiklet sporunun taninmamasi ulkenin gelismemislik olculerinden biridir. Yuksek dogum orani, az kitap okumak gibi kriterlerdendir.

Scudo
Birilerinin ne düşündüğüyle bu kadar meşgülken hayat her alanda zor!
Bence kendi bireysel alanınızın "biricikliğine" sahip çıkabildiğiniz ölçüde özgür olabilirsiniz.
Yani ne kadar "salaksak(!)" o kadar özgürüz :)
Konu bile edilecek şeyler değil,gülün geçin bunlara...

@Harun Salcı
bisiklet medeniyettir
salaklık kararını verecek olan o arkadaşınız olsa idi
tamam
salak biziz

ama
kararı
çocuklara bıraksak?
sehirleşme uzmanlarına
çevrecilere
dünyamıza
hekimlerimize
okumuşlarımıza
kalp hastalarına
şişmanlara
sporculara
.....
daha sayayım mı

bence o kişi özürlü
zihinsel özürlü
özürlülere acınır
onları görünce halimize şükretmemiz gerekir
"Allahım
beni de onlardan yaratmadığın için sana binler şükür olsun"

bu durum karşısında

Şanı yüce Allah"ım
beni de bisikleti anlamayan zihinsel özürlülerden yaratmadığın için
sana sonsuz şükürler olsun

Arkadaşlar biz bisikletçilerin en sewdiğim huyu bu, Takmıyoruz! Eşek "bisikletten" ne anlar :D

• Beğen
Tepkiler: Harun.
bisikleti ilk aldığımda fiyatını soruyorlar sonra nie okadar para verdin keşke elektrikli bisiklet alsaydın salakmısın gibi şeyler söylüyorlardı :D o para verilirmi sonra özelliği neymiş te bukadar pahalı. ondan sonra fiyatı söylemedim kimseye :) verdiğim para da 800tl :)

@diavolo

Bu sözü tuttum. :D

@Kaan Bayhan

Kudret abinin 5000 TL'lik bisikleti görseler ne derler acaba? :D

bu salaklık konusu hakkında bir sözde ben söylemek istiyorum bu akşam antalya manavgat side'ye tur yapmak istediğimi katılmak isteyenlerin gelmesi belirttim motorla şhowlar yapan arabayla hava atan bütün arkadaşlarımın zamanında okadar yol yapmamın faydasını gösterdim sadece 6 km yol yapmak la sadece ''6km'' hepsi 1 litre su içtii yalvardılar... :)

Başkalarının sözleri bizi ne ilgilendirir ki? Sen kendi inandığın doğrulardan vazgeçme ve söylenenlere kulak tıka;) Çünkü cahille tartışmaya giren kaybeder.Ne anlarlar bu zevkten

Mesele cahillerin herkesi kendi gibi zannetmesi. Ne anlarlar altımızdakinin bize verdiği hazzı. Kazayla hayata gözlerini açmış, olduğu gibi yaşayıp ölen insanlardan bahsediyoruz. Bilgi cahili olduklarının yanında medeniyet cahili de bunlar. Biraz güzel bisiklet görünce hemen fiyat soran materyalist-paracı kafalar. "2 tur atayım mı" diyen meraklılar sizce bisikletlerimizdeki 1 gram fazla ağırlığın kendilerine ne kadar etki ettiğini anlayabilecek zekaya sahip mi? Veya pedala topuklarıyla bastıklarının farkında olabileceklerine inanıyor musunuz. At gözlüğü bunlardaki. Bisiklet ulaşım aracıdır, biraz fazla para vermek yerine motora veya arabaya binilmelidir, 5km yoldan fazlası gereksizdir,... Muhatap olduğumuz insanlar işte bunlar. Kask kafamda basarım pedala en önemlisi muhatap olmam bu adamlarla. Kimseden bizi anlamalarını beklemiyorum. Harun kardeşim sen de bekleme.

Bu yaşadığınızın benzerini ben de yaşadım. Mersinden yaklaşık 60 km mesafede Akyar denilen bir yer var. Oraya bisikletle gittiğimizi duyan insanlardan değişik tepkiler aldım.
-Ben oraya arabayla gitmeye üşeniyorum, sen nasıl üşenmedin?
-Niye o kadar yolu bisikletle gittiniz otobüse binseydiniz ya? vs..
Biz bunlara kulak asarsak işimiz zor dostlar. En iyisi kendi bildiğimizi okumaya devam edelim..

Saygılar

O zihniyet keşke sadece buna takılsa. Ne derece saçma sapan konuşan tipler var ya. Boşver dostum. O öyle desin geç git. Takılma bile. Önce elinde tası boşaltması lazım ki kafası alsın. Dolu olunca ne kadar anlatsan da almaz anlattıklarını. Tepkisi çok hıyarca olmuş o arkadaşının da. Herkese ders versek alim olurduk ama onlar birşey olabilirler miydi acaba?

• Beğen
Tepkiler: Harun.
2 tür cahil insan vardır , biri gerçekten cahil olan yani çeşitli sebeplerden okuyamamış olan okuma-yazmayı ancak öğrenebilen insan tipidir, ikinsici okumuştur ama laf anlamaz-sabit fikirlidir... SONUÇÇÇ::::

1. insan tipine birşeyleri anlatıp-öğretip-ikna ederek sonuca ulaşabilirsiniz... Ancak 2. tip maaleef algıları kapalı,dediğim dedik bir kişiliktir... İşte bizi bisiklet sporunda en çok yoran ve hatta yeri gelip motivasyonlarımızı bozan bu 2.tiptir.
İyi giyimli,diksiyonu düzgün,gelir seviyesi en az orta grup olan bu 2. tipe sakın ola kanmayın, GÜLÜN GEÇİN DEDİKLERİNE... Onu 10 yıl sonra hastanede ziyaret edeceğinizi söyleyin gülerek, sanırım o kadarını da anlayacaktır..

Bu insanlar kendi kendilerinle bile barışık olmayan tipler çoğunlukla, hayattan zevk almayı bilmeyen insanlar bisikletten ne anlarlar ? Bırakın onlar sigara içsin, baba arabalarını sürsünler avanak avanak dolaşsınlar karı kız peşinde bir şey yaptıklarını sansınlar, bildiklerinden şaşmasınlar. Hayata bakış açısı böyle bir şey işte kimisi doğuştan adamdır ince düşünür, kimiside beynindeki kalıpla yaşar, kendini birşey sanar. Bu zihniyetle düşünen insanların ufku küçük benim gözümde ;).

• Beğen
Tepkiler: M.Burak KARADAĞ
hepimizin yaşadıkları ortak sanırım aynı tepkileri bende alıyorum manyak mısın o kadar yolu gidiyorsun diyen kişi ile seninle yarışırsak fark atarım diyen kişi aynı olunca insan oturup düşünüyor :25:

hepimizin duyduğu genel şeyler.bisiklet sporunun geişme alışma sancıları bunlar.toplum olarak herşeye karşı brz ön yargılıyız.bu kadar para verılırmı,oraya ta bisikletlemi gittin felan falan fişne işte.boşwerelım ya,inadına bisiklet inadına bisiklet.sevgiyle kalınn..

bisiklete binmenin bi spor olduğunu anlayamıyorlar sanırım.'bisiklete o kadar paramı verilir onun yerine motor,araba alırım'.Genelde herkes söyler bunu.Bu kadar sığ düşünen insanlardan ne beklenebilir ki en iyisi gülüp geçmek.

Çevremizde o kadar çok böyle insan var ki. İnsan çevrem ne der diye çekincesinden bisiklet bile süremeyecek nerdeyse. Görmezden gelinemeycek kadar da çoklar bence. En güzeli dediğiniz gibi gülüp geçmek, bisiklete atlayıp rüzgarın bize söylediği şarkıları dinlemek. Onlar ne halleri varsa görsünler. :rolleyes:

ben mahallede ufacıkkenden beridir bisikletlerle uğraşıyorum bisan bianchi cart marka curt marka mahalledeki herkesle bi şekilde tartışıyordum ön kaldırma yarışı hız yarışı şimdi bi tanesi bile bisiklete binmiyor ama benim bisikletim 30 model atlamış şekilde aynı yerinde bende öyle:)

Tek bildiğim şey var bir kere kullandın mı aşık oluyorsun içindeki özgür ruhu hissediyorsun sadece çevir ve olacakları gör. Tatmayan bilemez bu zevki o yüzden mahrum kalıyorlar bu zevkten sığı düşünürler.

Geri