Scudo Sports

Bu nasıl oluyor :S:S

Hakan Yazman

Forum Bağımlısı
Tepki
5.312
Merhabalar, ilginç bir olayı sizle paylaşmak ve size danışmak istiyorum...

Evim 4. katta, evin önünde arabam duruyor ve arabanın camının dibinde mavi alarm ışığı yanıp sönüyor, camdan tam aşağı düşeye göre araba 2-3 metre aşağıda (sokak hafif bayır) neyse geleyim işin ilginç tarafına, arabadaki mavi led ışığına baktığımda ışığı göremiyorum ama ışığın 1-2 metre dışına baktığımda ışığı görebiliyorum. Biraz yukarıda duran başka bir arabaya baktım yine aynı, ışığa direk baktığımda (o da mavi led) ışığı göremiyorum ama odağımı azcık yana çevirince ışığın yanıp söndüğünü görüyorum gözümün kenarından :eek: Bu nasıl oluyor fikri olan var mı, sokakta aynı şekilde araba varsa sizde bir deneyin ;)

Scudo
bole şeyler olabliyor gözün odak noktasında geçemiyor yada arka plana geçmiyor o şekilde :) bi resme uzunsüre bbaksanız bazı şeyler kaybolu onun gibi

• Beğen
Tepkiler: tuninger_haa
Göz küresinde görmeyi sağlayan koni ve çubuk hücreler vardır. Bunlardan koni olanlar renkleri algılarlar ve gündüz ışık şartlarında çalışırlar, gece göremezler. Göz küresinin merkezinde bulunurlar. Çubuk hücreler ise gözün merkezi haricinde dışarı doğru yerleşmişleridr ve siyah beyaz algılarlar, düşük ışık şartlarında da görevlerini yerine getirirler. Gece düşük ışık şartlarında merkezdeki koni hücreler çalışmadığı için bazı objeleri direk bakarak değil biraz dışarı bakarak merkez dışı görüşle ayırd edebiliriz. Gece renkleri göremememizin sebebi de budur.
Tahminimce direk bakınca görememenizin sebebi bu olabilir. Ama gündüz de aynı olay gerçekleşiyorsa olayın sebebi ışık kırılması olmalıdır. :)

ışık camdan kırılıp gözün kör noktasına düşmüş olabilir.

Evet arkadaşlar gerçekten garip, yani bu arada kafamı çevirmiyorum, sadece gözümü başka yere odaklıyorum :S var mı başka yorum ??

Aynı olay ben de oldu diyebilirim (mesela gökyüzüne baktıgınızda yıldızlar görürsünüz bazıları cok sönüktür ,o sönük olanları sadece yan tarafına bakarak görebilirsiniz ben de böyle oluyor acaba siz de de öylemi :p=?)ama bu konuyu hiç de araştırma eylemi içine girmedim bir inceleyim bakalım işin sonu nereye kadar varıcak kim bilir:D

mavi led olayını epey bi zaman önce bende farkettim ve ışığın kırılmasından kaynaklandığını düşünüyordum ancak teberus un açıklamalarıda mantıklı , gündüz deneyeniniz varmı:)

Dünya'nın Ucundaki Fener'de Jules Verne yarattığı denizci karakteriyle bize şöyle bir bilgi verir;

..gecenin karanlığında, ışık saçan bir cismi net görmek istersen ona direk bakma, sadece hemen yanına bak, o zaman görürsün..

aynı olay galiba, bu yukarıda yazdığımı denizciler daha iyi bilir ve kullanırlar, özellikle uzaktaki fenerler için.

Geri