Scudo Sports

Bu "maşa" düzeltilebilir mi?

Tepki
4
Merhaba arkadaslar yaklasık 4-5 senedir bodrumda yatan bianchi bisikletimi diriltmeye calısıyorum. Gecmiste askerde oldugum surede bisikletim en son bu hale getirilmisti baska bi arkadasın sayesinde sagolsun... Şimdi sormak istedigim sey su helezonik yaylarda sıkıntı yok gayet iyi durumda fakat yukarıdaki kollar resimdeki gibi tam u kıvrılma yerinden yamulmus bisiklet o zaman icin orjinal italyandı diye dusunuyorum. Sanayide hiidrolik preslerde duzelttirsem idare edermi acaba maddi durumda pek iyi degil bu ara yardımlarınızı beklıyorum...

Fotoğraf bulunamadı.
Fotoğraf bulunamadı.
Fotoğraf bulunamadı.

Biliyorum riske girdigimin farkındayım ama olur bir tarafı var mı bu isin yoksa bekleyip yeni bisey mi alayım?

Scudo
Merhaba arkadaşım,
evet o maşa düzelebilir fakat eski kıvamında kullanamassın bisikleti
sağa sola dönüşlerde sıkıntı yaratır.
Benim maşadada aynı sorun vardı,
ilk iki tarafı kapalı ortası delik bir duvara maşanın alt tarafını koydum,
sonra üstteki boruyu ondan daha büyük bir borunun içine soktum
düzeldi,
en son ise maşayı bisiklete taktım sonra eski bir jant ile ön taraftan kendime doğru çektim jantı,
haliyle maşada bana doğru geldi ve düzeldi :)
kullanımına alışman biraz zaman alabilir.
Mahalle aralarındaki bisikletçilerde ise 15tl den yenilerinin fiyatları başlıyor bilginize.
Bol pedallar.

• Beğen
Tepkiler: Samet TURAN
@Tarık Kalkan

katılıyorum en fazla 30/50 tl arası bulabilirisiniz uzun süre işinizi görebilicek bi maşa

• Beğen
30-50 tl mi? Ne gerek var,oversize ölçüde değilki maşa eski standart tip 1" olanlardan.Buralarda 10-15 tl fiyatı.Sizde gidip bir tane yenisinden edinin.

• Beğen
Cevaplarınız icin tesekkurler bisikletin geride kalanı fena sayılmaz ama on tarafı ben askerdeyken yigen bu hale sokmus:) Biraz ugrasılsa eski sekline girer fakat asla ilk gunku gibi olamayacagı kesin deforme olmus O gorevini layıkıyla yapmıs yigenin acımasız ellerinde kırılmadan tek parca kalabilmis... Tabiki hayati bir parca oldugu icin rafa kaldırdım masayı saglık olsun, yarın ilk is cok saglam amatisorsuz birazda ekonomik bir masa bulucam simdilik bu bisiklet beni epey goturur, ondan sonra ise artık son teknoloji neyi getirdiyse onunla devam edicem. Yas otuz iki cocuk var ama bu sevda bitmez iyi ki bu forum var hoscakalın...

uğraşma arkadaşım yenile maşayı!!!hayatın daha önemli!!eski randumanı vermez zaten düzelse de!

• Beğen
Yenisini alman daha iyi olur .Ama düzeltilme ihtimali yok değil.

• Beğen
Geri