Scudo Sports

Bu kask iş görür mü ?

Tepki
13
Bisiklet
Sedona
Merhaba arkadaşlar yeni yeni bisiklet hayatına atılmayı planlıyorum , geçen ilk bisikletim olarak sedona 701 aldım bir tane ama hiç bir ekipmanım yok yavaş yavaş toplamam lazım şimdi ilk olarak bi kaskımı alayım diyorum ama kask alırken neye bakmam lazım nasıl yorumlarım bilmiyorum , fikirleriniz lazım , şimdiden sağ olun :)

(link)

Scudo
@Can Yoltar Öyleyse 1-2gun icinde gider alirim tesekkur ederim :)

Yine bakalim baska arkadaslar da yorumlasin da :)

Bendede mavisi var, bence iş görür, pahalı kasklarla arada belki farklar vardır ama sonuçta bunlarda standart ları karşılayan kasklar.

• Beğen
Tepkiler: firatatalay34
Gayet iyi sedona kask kullanan bi çok arkadaşım var ama deneyerek almanızı öneririm kaskın kafanıza oturması çok önemli sağa sola kayarsa hem sizi rahatsız eder hemde kaskımı düzelticem derken güvenliğinizi riske atar.

• Beğen
İşe yarar mı bilmiyorum ama bir zamanlar bu kaskı araştırırken bulmuştum videoyu.

İzin verirseniz ben de, hem size belki fikir olur diye hem de aklımdaki kasklardan biri olduğu için decathlona yeni gelen, (link)ı kullanan, bilgisi olan var mı diye sorayım.

Bunlar CE lisanslı ürünler. Belirli standartları sağlıyor olmalılar.
Pahalı kaskların en önemli farkı konforları: Hafif, havalandırması daha iyi, ergonomik, kayış - kilit gibi aksamları daha kaliteli, yıpranmaya daha dayanıklı falan filan...

• Beğen
@tanchu dusunuyorum alirim o zaman heralde sag olun :)
@Hasan UZUN evet tabi ki deneyip alacagim da dedim sorayim biraz bilgim olsun da ona gore gidip bakariz artik ,siz de sag olun

@Berkay* videoda prowell f59 demis cok fiyat farki yok sanirim daha kaliteliyse onu da tercih edebilirim aslinda , sag olun :)
@Murat A siz su yukaridaki videoyu izlediniz mi? Prowell kask demis onun hakkinda bilginiz var mi peki? Yani soyle diyim zaten uzun bir sure uzun tura falan cikamayacagim yazinda hani en fazla 50-60km falan yaparim heralde suan sadece dershaneye gidip geliyorum

Prowell'i bilmiyorum. Yukarıdakilerin hepsi endüstriyel şartları taşıyor olmalı.
Bu muhabbetlere motosiklet forumlarından fena halde aşinayım. Uzun yıllar motosiklet kullandım. Takdir edersiniz ki motosiklette risk misliyle büyük, ağırlık ve konfor meseleleri daha karmaşık. Bütçeniz varsa kaliteli bir ürün alın uzun süre kullanırsınız. Ama bütçeniz kısıtlıysa kasksız gezmek yerine hemen bütçenize uygun, havalandırması yeterli CE lisanslı bir ürünü alıp kullanın :) Kasksız bisiklet kullanmayın.

• Beğen
@Murat A Malesef iste pek bir butcem yok ortalama max 70-80 lira civari bir sey alabilirik , prowell yorumlarini da az once okudum gayet iyi diyorlar baya hafif ve havalandirmasi fazla diyorlar , 180gr olcmus bir arkadas hissetmiyosun bile cok iyi falan demis ama acele yok deneyip bakarim artik :)

Sonuçta hasar almasada belli aralıklarla kendinize yeni bir kask alacağız

Tabi de simdi baslangic olarak mecburen orta sekerli bir sey almam gerekiyor

@firatatalay34
Öncelikle bedeni tabii ki :) deneyerek alacaksan kafana takıp, hızlıca sağa sola salladığında çok ufak bi farkla sağa sola hareket etmeli, ama kafanda yönü değişmemeli, internetten alacaksan mezurayla kafanın çapını ölçmen gerekir

Kask ayarlı olduğu için kafana göre ayarladıktan sonra boşluk kalmıyor kayışlarıda ayarladınmı bitti.

• Beğen
Denemek en sağlamı, o zaman gerek yok bence, bedavadan ev halkının anlamsız bakışlarına maruz kalmazsın hem :)

@Tasogare hahah ev halkı da yavaş yavaş alışacak napalim , zaten istemiyorlardi bisiklet kullanmamı simdi yavas yavas ister istemez kabulleniyorlar :)

@tanchu Aynen ufak ayarları varmış :)

Geri