Scudo Sports

Bu kadroyla neler yapabiliriz?

yunuspasa

Üye
Tepki
8
Selamlar ..

Gencler bısıkletım 12 senelık bir bisikletti elımden geldıgınce değiştirmeye calıstım gecen ay kadro boyama ,vites fren takımları ,sele pedal gibi..Hemen hemen bitti suan kadroma ne onerırsınız? Stciker iyimi yoksa harıcıyetten neler yapabilirim..Varsa onerılerınız yazın siz kafama hangısı yatarsa uygulucam:))
Maksat gözümüze güzel hitap etsin..Estetik olsun saglam olsun ..
bisikletın fotografı için tıklayabilirsiniz

https://www.bisikletforum.com/photo/my-images/201/cimg4192.jpg/:cool:

Scudo
Arkadaşlar merhaba, 2. el ilanlarına bakarken şöyle bir kadroya denk geldim.
Fiyatıda çok uygun, üstelik elimde 26" jantlar ve fren ayakları da var.
Bu kadroyla evlatlık bir bisiklet ortaya çıkar mı acaba?
3X7 toplarım diye düşünüyorum.
Nasıl olur acaba?
Bir tanede bu şekil kadro var arkadaşlar.[
Alttaki 28" inç mi arkadaşlar?

@yusuuf.klnc Hocam uzun tur için düşünüyorum açıkçası, şehiriçinde kullanmam. Şehiriçinde kullandığım bisikletim var, tek amacı uzun yol olmalı, en azından günlük 70 kilometrelik turlar.

Hocam kadro çok ağır değilse drop bar bir sistem yapılır diye düşünüyorum. Tabi uygun parçaları bulmak sıkıntı.

@emre64 Hocam kadro boyunu ve malzemesini bilmiyorum, 2. kadro 26" inç imiş.
2. kadro daha yeni diye tahmin ediyorum.

İlk kadro ilanına mesaj attım. Düz gidon yapmayı düşünüyorum aslında.
Elimde 3"lü aynakol, zincir, jantlar, arka dişli, fren ayakları var hocam. Elimdeki parçaları değerlendirip birazda yeni parçalar kullanarak proje bisikleti yapmak istiyorum.

@BisikletKolikK anladığım kadaryıla çekiş sisteminin çoğu elinizde var gerekli parçalarda var. kadro çelikse ağır olabilir.Takıcağınız sistem 3x7 demişssiniz buda uzun yolda kısa kalabilir, dişli oranları nedir? veya sizi yorabilir.Sakin tur yaparsanız olabilir ama zaten parçalarınız var daha hafif bi kadro tercih edin bence.

@yusuuf.klnc Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim hocam, açıkçası çelikse ağır olabilir.
Aslında yeni bir bisiklet alacak kadar param var ama restore işleri dikkatimi çekiyor. Tek sorunum bazı parçaları bulmak çok zor olabilir diye düşünüyorum.
Yeni bisiklet almak daha mantıklı galiba.

@BisikletKolikK yeni bisiklet daha mantıklı bu durumda.Parçaları bulmaktansa aldığınız parçayı uydurmak sıkıntı olabilir.Babamdada eski bi çelik var biraz restore ettik lastikleri vb. bazı parçaları uyduramadık ruble aldık olmadı mesela bunlar girmeyin yenisini alın

@yusuuf.klnc Düşündüğümden daha masraflı olacak galiba hocam, sıfır alsam da aynı fiyata denk gelecek muhtemelen. Aslında almak hala aklımda ama yakınlarımda tek bisiklet malzemesi satan decathlon var. Malzeme bulmak sıkıntı.

@yusuuf.klnc Düşündüğümden daha masraflı olacak galiba hocam, sıfır alsam da aynı fiyata denk gelecek muhtemelen. Aslında almak hala aklımda ama yakınlarımda tek bisiklet malzemesi satan decathlon var. Malzeme bulmak sıkıntı.

@BisikletKolikK

Hocam kadro ağırlığına dikkat edin. Kadro çok ağırsa hiç uğraşmayın yeni bisiklet alın.

• Beğen
Tepkiler: yusuuf.klnc
@emre64 Hocam bilgi almak için mesaj attım, 2. kadro %90 ihtimalle alüminyum. 2. kadroyu da almak istememin sebebi eski olmaması. Sonuçta yapmışken güzel birşey yapayım diyordum.

@emre64 Ayrıca biraz parça fiyatlarına baktım hocam, restoreye ayıracağım paranın üzerine çok az koyarsam zaten 12-12,5 kiloluk sehir bisikletlerini alabilirim. Alüminyum değilse bir artısı kalmadı benim için.

@BisikletKolikK

2. Kadro alüminyumsa ordan güzel bir şeyler çıkabilir :D

@emre64 Alüminyum galiba hocam, tekli aynakolu falan var tahminimce çok eski bir kadro değil. En iyisi sağlam bir tur bisikleti almak hocam, ama onlarda 3000 TL"den başlıyor :)

1. kadro ile klasik havasında bişeyler çıkabilir diye tahmin ediyorum, 2. kadro biraz daha modern gözüküyor.Zaten sadece kadro satan birisi bulsam benim kadrosu büyük bisikletimi yeni bir kadro alıp oraya geçiririm. Ben en iyisi gideyim sıfır alayım hocam. Boya sökme, boyama, aynakolu sökme vs. içinde ayrıca ekipmanlarım eksik :)

Geri