Scudo Sports

Bu kadro adam olur mu?

@Ahmet.YILDIZ boyanın üzerine sprey vernik atıldı ama boyanın sağlamlığı istediğim seviyede değil, şeffaf plastidip deneyeceğim bir de, sonra da toplarım. ;) Basit olmuş vs. diyenler oldu ama kadroyu üstünkörü toplayıp nasıl göründüğüne bakmıştım, tahminimden de güzel olacak. Aynakoldan furç takımına, frenlerinden zincir korumasına kadar 92 model 730 serisi Deore XT setle toplayacağım, yine o yıllara ait Ritchey gidon boğazı ve TranzX gidon bulup aldım. Hayırlısı bakalım :harika:

Scudo
@Melih Koç
Kadro ve maşadan başka renkli parça olmadığı için basit gibi gözüküyor. Verdiğiniz emeğe hiç bir şey diyemem elinize sağlık. Ama kadro rengi dışında farklı renklerden bir uyum yakalanırsa güzel görünür bence :harika:

@Yusuf !!WOW!!
gallery-1496189105-state-bicycles-fixie-bike.jpg
Sadece birkaç parçanın rengi değişik. Ama ayrı bir hava katıyor bence

@tırıvırı.

Nasıl olacak o iş 20-30 bine? o_O

@Yusuf !!WOW!! fazla alengirli işleri sevmiyorum ben düz adamım :koptum: İşin şakası bi yana boncuk mavi-siyah-beyaz üçlüsü olacak bisiklette, aynakol, sele borusu vs.de polisaj olacak. O kadar da düz değil yani ;)

@Melih Koç hemen hirdavatciya gidiyosun, ne kadar garip renk siprey boya varsa aliyosun, rsstgele heryere beliyorsun, sonrasinda kadronun anasini aglatip yeterince estetikten uzaklasinca yilin en başarili kübist - füturist apaçi sanatcısı ödülünü bizzat benim tarafimdan flash tv de mahmut tuncer şov programinda elden teslim aliyorsun

@Melih Koç Şeffaf plastidip eskia aracımda kullanmıştım öncelikle bilin ki yüzeyi çok matlaştırıyor ve sürtünmelere karşı dayanıklı değil kolayca aşınabiliyor bisikleti kullanırken kadro üzerinde bacağınızı felan sürttüğünüz yerler kolayca aşınıp sökülecektir. benim ilk boyadığımda boyanın kalorifer yanında tam olarak sertleşerek kuruması 1 hafta sürmüştü vernik ise daha fazla sürdü normal baktığınızda kurumuş gibi görünüyor ama uzun süre baskı yapıldığında verniğe iz kalıyordu ama haftalar sonra tam olarak sertleştiğinde cam gibi oldu sorun yaşatmadı birdaha o sebepten plastidip ile uğraşmayın

A7622FCC-EDAF-43C1-AABF-A1DCD4982F46.jpeg İş güç derken uzun zamandır ilgilenemediğim projemi Nisan ayından önce bitirme kararı aldım. Malum bisiklet sezonu geliyor. Full 730 serisi Deore XT toplayacağım için eksik 1-2 parçam kalmıştı, o parçaları da Amerika’da buldum ve tatile giden bir arkadaşıma aldırdım. 10 Mart’ta elimde olacaklar :)

Kadronun son halini paylaşmak istedim. Toplamadan önce son bir kat daha vernik atacağım. Kadro çok uğraştırdı beni, sadece bu hale nasıl geldiğini anlatan bir konu açasım var ;)

@Melih Koç
Rengi mi degismis bunun sanki :D

• Beğen
Tepkiler: Melih Koç
@Melih Koç çelik kadroya xt ilginç yazık edecekmişsin gibime geliyor bisiklet @mariokaldato abi sen ne diyorsun dediklerimde tuhaflık var mı :D

• Beğen
Tepkiler: Melih Koç
@JusTiMe
Var evet . Celik tur bisikletine xt olmaz diye bsey yok . bak ornek atayim full celik full xtr alet :) 9.5 kilo
AE6small.JPG

@JusTiMe

93 model kadroya yeni nesil donanım taksam kelebek konmuş gibi olur :koptum: Eski donanım kovalıyorum o yüzden.

@mariokaldato

Öyle düşünme :D Senin A.Eagle’a taktığın XT de iki nesil önceki XT, o yüzden o da artık retro sayılır. :koptum:

Kadronun şöyle bir de tekerler takılmış halini görelim :D

F517E1C5-321A-4165-94F4-EBEBFFC8B486.jpeg

Ne diyorsunuz, oluyor mu? :krnz:

böyle kadroya acaba rulmanlı furç ve kaset hazneli göbek oluyor mu merak içerisindeyim birde adaptör kullanılmış sanırım.Arka taraf dar olduğu için ben zamanında vidalı göbek takabilmiştim

@engin güner

Furç yatağı 1 inch'lik, dolayısıyla vidalı furç taktım, ama maşa borusunun uzunluğu yeterli olursa 1 inch'lik rulmanlı furç kullanılabilir. Gidon boğazında da adaptör var. Arka göbek için arka çatalı 1.5 cm kadar açmam gerekti, orjinalinde 6'lı vidalı göbek vardı, kaset göbek için dar kalıyor. Genişliğini 120 mm'den 135 mm'ye çıkardım. Onu yapmanın da tekniği var; yapmaya niyetlenirsen aşağıdaki video işine yarar.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Melih Koç Hacı biz retro olmusuz, pisiklet retro olsa ne yazar haha :D neyse sende 7 li yada 8 li vinteyc vites kollari bulunur mu , bulunursa da sen hediye edene kadar bunaltma planim var :D

@Melih Koç
Oluyor tabi harika yaaaaa qalp qalp <3 :D

@Melih Koç
Bence yanlis düsünüyorsunuz, celik kadroya yeni nesil takilinca cok güzel görünüyor. Neden kelebek konmus gibi olsunki.
Buyurun size örnek, celik kadro üzerinde yeni nesil 10lu campagnolo sistemi.

10.JPG

@engin güner

@Melih Koç

@engin güner Engin bey, tabiki rulmanli furj takimida kullanabilirsiniz, Vidali 1" rulmanli furjtakimlarida var illaki 1" Ahead takip adaptörle gidon bogazi kullanmaniz gerekmiyor.
Arka catali Melih bey 1,5cm actigini söylüyor, tabiki acilir 2-3 cm de acilir ama kadro icin kesinlikle saglikli degil. Arka catalin genisleme yada esneme payi en fazla 5mm dir, fazlasi dedigim gibi kesin zazarli.
Kesinlikle yazdiklarimin yanlis anlasilmasini istemem, kimseyle tartismakta istemiyorum. Isteyen benim yazdigim dogru yöntemleri kullanir isteyen zarar verecek yöntemi kullanir.

Geri