Scudo Sports

Bu güneş paneli nasıldır?

İş görür mü? Boş masraf mı?

• İş görür

• Boş masraf

• Toplam katılım
    17
  • Anket kapanışı .

burki

Üye
Tepki
66
Bisiklet
Claud Butler
27140197682963132753.jpg
(link)

özellikler:
güneş paneli: 8 W, monokristal
çıkış gerilimi: USB 5 V
çıkış akımı: 0 ~ 1600mA
malzemeler: PET lamine güneş paneli + Kumaş
ağırlık: 0.33 kg
---
uzun turda iş görür mü? yanına da power bank almayı düşünüyorum.
powerbank ile birlikte yaklaşık 160 tl masraf olacak.
---

Scudo
Muhtemelen iş görür

@burak ilhan 1600mA verir mi bilmiyorum ama iyisinden 800mA-1A verir panel kaliteli ise. Bu da powerbank ve telefonu şarj eder. Ama şunu düşünün bu panelin güneşi en verimli göreceği zaman 4 saat. Kalan zamanlarda bu kadar akım alabilir misiniz bilmiyorum. Hava bulutlu olduğunda büyük bir handikap olucak bu cihaza. Maksimum verim için güneşi tam karşıdan alması gerek eğer sitedeki resimdeki gibi sırt çantasına asarsanız bu da verimi düşüren bir faktör olur.

bende merakla yorumları bekliyorum...

port bagajın üstüne atmayı düşünüyorum

Uzun turdan kasıt ne. 3-4 günlük tur mu? Çadır kalmalı tur mu?
18000 yada 26000 mA powerbanklar mevcut paraya kıyarsan oldukça hafifleri var.
18000 bir akıllı telefonu 5-6 kere şarj eder. Bunun keyfine kalma.

@Zekeriya Çab
10.000 mah xiaomi powerbank için takviye olarak kullanacağım. telefonu direkt panele bağlamayacağım.
çadırda kalacağım. kaç gün sürer bilmiyorum ama her zaman işime yarayacak bir şey bence. deprem, elektrik kesintisi gibi... en azından basit işlere yeter.

@burak ilhan tabiki zaman belli değil ise bulunması iyi bir şey sonuçta güneş az olsada hiç elektrikten iyi olur. Bence uzun süre elektriksiz kalacaksanız mantıklı. Ama her turda yanınıza alacağınız bir şey değil.

8 watt ve 1600 Mah değerleri oldukça küçük, en azından günümüz 2600 Mah pil değerlerinde olan ,akıllı telefon , tablet , kamera vs vs şarj edebilmek için.

Portatif güneş panellerinde ürünün açıklamalarına verim rakamı da yazılır. Genelde iki farklı rakam yazılır. %14- % 17 gibi.Birisi bulutlu havada diğeri ise güneş altındaki verimi belirtir. Çok az panel %20 verimin üzerine çıkabilir.

Bulabiliyorsanız size , kendiminde bizzat kullandığıım , Blitz Wolf markasını incelemenizi tavsiye ederim.% 23.5 lik verimiyle öğle güneşinde 20 watt ve 3 A çıkış verebiliyor. ( Kapalı havada 2 A civarına düşüyor ama çoğu portatif panel bu değerlere en randımanlı haliyle bile yaklaşamıyor)

(link)

• Beğen
Tepkiler: Tamer KAMIŞLI
@Cömert elime hızlı ulaşmasi açısından Türkiye den alayim dedim. Yoksa çinden daha uygun fiyata alınabilir fakat kargo süresi uzun sürüyor. Gönderdiğiniz ürün çok iyi duruyor

@gercek umurcan
O ürünü de inceledim. Kargo süresi uzun sürdüğü için vazgeçmiştim. Dx ile gelmesi 40 gün sürüyor.

benim telefon 3200 mAh

şimdi bunu alsam 4 saat dik açıyla güneşi görürse 1600 mAh dolum yapacak yani 8 saat dik güneş ışığı için 2 gün sarj olmasını beklicem

power bar alırım daha iyi

sonuçta taşıması daha kolay

Benimde merak ettiğim ve takip ettiğim bir konu. Özellikle yaz dönemi uzun turlarda bu konuda sorun yaşanabiliyor. Güneş enerjisi ile enerji problemini çözebilirsek çok keyifli olacak:)

güçlü bir powerbank daha mantıklı duruyor 20 günlük tura çıksanız üç güne bi kamp alanında kalsanız geceden sabaha doldurursunuz. eğer daha uzun turlara çıkacaksanız dinamo sistemi düşünülebilinir.

@Cem Ç
Bu hesabı nasıl yaptınız?

Şu başlığı okumanızı tavsiye ederim ;

solar enerji mi? depo edilmiş enerji mi?