Scudo Sports

Bu fotoğraf makinesi nasıl?

Scudo
Aşağıdaki adresten almak istediğin makına özelliklerini girerek karşılaştırma yapabilirsiniz.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Harun.
@Harun Salcı

Harun kardes,
Ken Rockwell diye bir fotograf sanatcisi var. Kullandigin makinanin ne oldugunun hic onemi olmadigini cok inandirici bir bicimde anlatiyor. Ozetle sunu soyluyor (mealen), iyi bir fotograf sanatcisina hangi fotograf makinasini kullandigini sormak unlu bir yazara kitaplarini hangi daktilo ile yazdigini sormaya benzer. Bana kalirsa dusunmeden al derim. Her makina ile hersey yapilabilir, Rockwell'in dedigi gibi yeter ki "bakmayin," "gorun." (link)
Mesela, sunlar cep telefonu ile cekilmis:
(link)

her makine ile herşey yapılabilir bi yere kadar doğru ama amatörde olsa insan kalite arıyor..niye cherryye bakmazken ikinci el toyotaya bakıyoruz.niye başka forum varken bisikletf. ye bakıyoruz. neden başka marka colalar varken bilindikleri alıyoruz.neden o neden o..

Kalite arayışı insanı fazla tüketim harcamasına götürüyor. Bence insan bir şey almadan önce ne istediğini bilmesi lazım... Ben genelde kalite ararım bu elektronik eşyalarda. Ciddi farklar... Bende amatör takılıyorum pro olamak gibi bir hedefim olmadığı halde fotograf çekmekten zevk almak istediğim için aklımda canon 550d slr makine var... Belki benim ihtiyacımın çok üzerinde gözüküyor ama ben o makinayı zaten tam anlamıyla öğreneceğim derken 5-6 belki 10 yılım geçecek... ne aradığınız çok önemli... kalitemi ucuzlukmu...bu ikisinin dengesini iyi kurmak bana göre en akılcı alışverişliktir..

• Beğen
Tepkiler: Soner Sarihan
@Eray Haşim ARSLAN

Herkes aynı derecede ilgilenmiyor.Belirteyim.Herkes herkese DSLR makine öneriyor.Herkesin bütçesi belli seviyelerde herkesin fotoğrafçılığa ilgisi olmak zorunda değil.

Hakano ve Mustafa Acar olayı özetlemişler.
Hangi makinayı alırsanız alın şimdiden hayırlı olsun.

• Beğen
Tepkiler: Harun. ve hakano
12 mp iyi ama bence d canon un alt modellerini al galiba al ömür boyu kullan denilen firma canon du

Geri