Arkadaşlar tehlike sadece hızdan doğmaz bunu unutmayın. bir çok örnek verebilirim ama iki çarpıcı örnek vermek istiyorum...
İlki bisiklet değil motosiklet ile alakalı ama hızın tek tehlike sebebi olmadığını gösteriyor. Tam rakamı hatırlamıyorum bilen arkadaşlar varsa lütfen uyarınız... bir Motosiklet dergisindeki araştırmaya göre motosiklette olan ölümlü ve sakat bırakan kazaların %30 civarı motor ışıklarda veya sokak aralarında dururken gerçekleşiyor. ve kazaya iki şey neden oluyor. ilki durur pozisyonda başka bir aracın çarpması ki bu yine yanlış hatırlamıyorsam %30luk dilimin %12 sini oluşturuyordu. geri kalan kısım ise ışıklarda dururken anlık denge kaybı ve kask takmayan sürücünün motor devrilince kafasını yandaki araca yada yandaki kaldırım taşına çarpması ve sonuç ölüm yada kalıcı sakatlık!!! kısacası söylemek istediğim 300km hız yapan bir aletin üzerinde dururken ölmek. HIZ önemlidir ama herşey hız değildir. Kaza her koşulda olabilir.
İkincisi ise tek kendinizi düşünmemeniz gerektiği. Bu bisikletle yapılabilecek maks hız bellidir. Fren takımları bakımlı ve tam olduğu taktirde sorun teşkil etmez. ama birde düşünün yolda giderken önünüze fırlayan bir çocuk, önünüze kıran bir araba, karşınıza çıkan bir çukur... örnekler çoğaltılabilir. Bu durumlarda hem kendinize hemde karşındakinizin malına ve canına bilerek kast etmiş olursunuz.
Trafikteki araçlar nasıl periyodik bakıma sokulmalı ve eksiği olmamalı ise sizinde altınızdaki aletin bakımı yapılmallı ve eksiği olmamalıdır. Kendi hayatınız umrunuzda olmaya bilir ama sizin yüzünüzden zarar görebilecek insanlar umrunuzda olmak zorundadır. Ve bana göre bu durum kasten adam ayralama hatta öldürme ile bile eşdeğer sayılabilir.
Herkes Sorumluluklarını Yerine Getirmek Zorundadır...