Arkadaşlar valla öbür scott bu kadar güzel yorumlar görmemişti... Bu bisiklette son toplanma aşamalarında baya çile çektim denebilir... Bulunduğum nokta bursanın dışına doğru bir yer yani her istediğim istediğim parçalara ulaşamıyorum. Bununla birlikte bisikleti topladıktan sonra en son açıkta kalan ; ön ve arka aktarıcıydı ve birde kadronun altında tellerin geçti plastik parça ve oraya uygun vida problemleriydi... Aslında problem gibi gözükmesede aslında büyük problemlerdi... Ve elimde son 30 tl' kalmıştı ...
Olay şöyle : 30 tl ile 2007 Xt arka aktarıcı buldum ama harap bitap durumda gittim onu sıfır numara zımpara ile zımparalayıp güzelce boyadım ardından vernik atıp motosiklette kullandığım kauçuklu motor zincir yağı ile gerekli yerleri yağladım... Makaraları dümdüzdü ve makara da lazım 2 tane... Onu da çıkma bir alio bulup ücretsiz , makaralarını söktüm temizledim içlerini gresleyip arka aktarıcıyı çözdüm bir hani arka aktarıcının vites kablosunun girdiği yerde plastik ayar vidasını alio arka aktarıcıdan söküp taktım ... Sonra arka aktarıcının işi bitti...
Sıra ön aktarıcı da : Bende xtr ön aktarıcı vardı ama malesef 31.6 ydı ve birde üstten çektirmeli olduğu için satmıştım ve dediğim gibi 30 tl' den sonra bir kuruşum kalmamıştı... Saolsun anıl arkadaşımın deore ön aktarıcısını alıp onu taktım ve daraltııcı aparatı da sercan diye başka bir arkadaştan aldım idareten... Maksat bisikletime binebilmek olsun diye... Neyse ön aktarıcının vites telini tutacak vidası yoktu bilin bakalım onu nerden aldım ? Onu da çıkma bulduğum alio arka aktarıcının vidasını söküp oraya taktım ...
Sıra geldi alt plastiğie... İsmail Aydın ' a gidip dedim şu parçadan yok var mı sende diye o da var dedi 1 tl ymiş onu alıp takacan ama oraya uygun vida yok orda da bulamadım... Kırmızı suluk vidamdan 4 tane vardı gittim onlardan birisini kestim zımparaladım oraya taktım.... Ondan sonra zinciri takıp işi güç bela bitirdim ... Yani belki bisiklet milyarlık ama son çıkmasına yakın çok basit ama sadece ekonomil nedenlerden ötürü çok yoruldum ... Ama ben bu yorgunluğumu sizin bu güzel yorumlarınızla gerçekten attım... İlk zamanlar scottan sonra içim çok buruktu güzel olmadığını düşünüyordum ... Ama burdaki insanlar bunun böyle olmadığını gösterdiği için tüm yorum yapan beyenen ve beni destekleyen arkadaşlaraa gerçekten teşekkür ediyorum...
Umuyorum en iyisi sizin olurda, sizde gönlünüzdeki bisikleti toplarsınız da, bende kahvemi alıp neler yapmışlar bakimmm diyerek siizin bisikletlerinizi incelerim arkadaşlar.... Saygılarımla