Scudo Sports

bu da benim giant mtb

Tepki
29
Merhaba,

Uzun zamandır aklımda olan 26 jant hardtail mtb düşüncemi 2013 26'' Giant Composite 2 (medium) alarak sonunda gerçekleştirme fırsatı buldum. Orjinal ekipmanı üzerinde crankbrothers cobalt 2 jant seti, schwalbe furious fred, xt fren seti, ön vites ve ruble, fizik thar sele, daha hafif alaşım sele borusu (ritchey) ve gidon&boğaz (truvativ), xpedo pedal, ritchey sünger elcik değişiklikleri oldu. bu iyileştirmeler ile ağırlıkta da önemli bir kazanç oldu, 11,5 kg 'dan 9,5 kg'a indi.

(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: eleenorr
Scudo
maşallah canavar gibi olmuş güle güle kullanın kazasız belasız :)

• Beğen
Tepkiler: Samet Yurt
Kazasız belasız. Merida da güzelmiş bu arada...

(link)(link)(link)(link)(link) Gerçekten guzel makıne.Umarım hakkını verebılırsınız :)

Hayirli olsun, cok güzel olmus. Cok iyi bakin ona, o herseye layik bir bisiklet.:)

teşekkürler. bisikleti eski sezon indirimi ile 1950 dolara aldım. bu arada ağırlıkla ilgili bozuk tartımın azizliğine uğramışım, 9.5 değil 9.8 kg olarak düzelttim.

Valla nazar değmesin, bisikletin süpermiş. Kazasız belasız sürüşler.

Harika bir bisiklet gerçekten iyi günlerde kazasız belasız kullanmak nasip olsun :)

Teşekkürler,

İki bisiklet olunca evde yer sorunu yaşadım, yere/tavana vidalama gerektirmeyen teleskopik bisiklet askısı aldım, ilgilenebilecekler için aşağıda resmini paylaşıyorum. Çok tavsiye ederim, tüm bileşenleri son derece sağlam yapıda, üst üste asma imkanı verdiği için fiilen tek bisiklet alanı kaplıyor ve kanaatimce güzel de duruyor.

(link)

@Sipahi arslanoglu
Gayet güzel olmuş, dediğiniz gibi yer sıkıntısı için güzel çözüm yaratmışsınız.

@Sipahi arslanoglu

Nerden aldınız bu askıyı çok başarılıymış, bisiklet çok iyi buarada merida kaç model t?

@r.ezk

Bostancı Bisikletevim'den aldım. Markası "Super B". Bu tip askıda muhtelif yerlerde farklı birkaç markanın daha satıldığını görebilirsiniz ancak araştırmama göre en uygun fiyat burada idi. Merida ise 2012 speeder t2. Ancak zaman içinde kadrosu dışında tüm parçaları değişikliğe uğradı, ilk göz ağrım ve asla değiştirmeyeceğim 8,4 kg'lık bi güzellik benim için.

Benimkide 2013 t2 aynen değiştirmem kesinlikle, lastik harici değişiklik yapmadım zaten..siz neleri değiştirdiniz? 1 kg kadar hafifletmişsiniz.:alkis:
yanına bir roadbike kardeş olarak düşünüyorum..

Hayırlı olsun güzel olmuş. Kadroyu çok beğendim. İyi günlerde kullanın

Hayırlı olsun muhteşem bir makine olmuş. :)

@r.ezk

Kadro hariç her parçası değişti. Yanız Speeder t2 2012 (54 kadro) orijinal ağırlığı (tartılmıştır) 11.3 kg, şu an 8.37 kg, dolayısıyla yaklaşık 3kg hafifletmişim. Şu anki haliyle bisiklet şehir içi kullanıma daha uygun hale getirilmiş yol bisikleti aslında. Fark edeceğiniz üzere orjinalinde olan yol tipi aynakolu mtb aynakol ile değiştirdim. Yüksek sürat/tur zamanı yapan biri değilim (öyle olsam speeder almaz yarış bisikleti alırdım zaten:)), şehir içi yokuş vs. de dişli oranlarıyla da beni yormayacak bir şekilde değişikliğe gittim. Klasik yol bisikletinden farkı flat gidon ve aynakol oranları ile biraz azalmış azami hızdır heralde. Takılan parçaların listesi ise aşağıda;
Mavic Ksyrium Elite jant seti, Panaracer T-serv 700x28 lastik, Specialized Romin Evo Expert sele & geotech carbon sele borusu, Columbus Empella Cyclo Cross v-brake full carbon maşa, Truvativ FC Stylo Oct Gxp 3.3 Team 170 (22-32-44) ayna kol, Truvativ Noir World Cup Flat Carbon gidon, Truvatıv Stylo World Cup gidon boğazı, Avid Speed Dial SL fren kolları, Avid Single Digit SL fren ayakları & Baradine 955VC fren pabucu, Schimano XTR RD-M960(sgs)arka vites aktarıcı, Schimano XTR FD-M970 ön vites aktarıcı, Schimano XTR CS-M970 (11-32T) 9 vites ruble, Look Quartz Carbon kilitli pedal, Ybn SFL209 Ti-n Gold (9 vites) zincir, Novatec QR-249 göbek mandalı.

Geri