Scudo Sports

Bu bisikletle Avrupa/Türkiye Turu

Scudo
tek kelimie ile bravo.önemli olan bisikletin özelliği değil kullananın özelliğinin iyi olması gerektiğinin çok iyi bir örneği...

Kask çıkartıyor önlerine koyuyorum.
tabi iki gönül bir olunca yollar rampasız olmuş uzamış , bisikletler carbon olmuş şahlanmış:D :D :D
Tebrikler diyorum.

selam sevğili gürsel kardeşim .İnan antalya'da bu tip bisikletle seyahat eden o kadar çok yabancıya rastlıyoruzki,bisikletleri görünce adamların cesarettine hayran kalmamk elde değil.hoşça kal

Yaklaşık 1 aydır bisiklet almayı düşünen biri olarak çok aydınlatıcı bir konu. Gerçekten artık hobi sahibi olmak, belirli bir yaşa gelmiş ve para kazanmaya başlamış insanlar için sadece o hobi aracına sahip olmak anlamına geliyor.(Ben dahil).Hobi sahibi olmuyoruz ,hobi satın alıyoruz.Hatta daha da öteye götürüyoruz işi ,hobimiz satın almak oluyor....

Söylediğim gibi bisiklet sürmek istiyorum ancak 1 aydır baktığım tek şey bu bisiklet kaç kg onun vitesi ne...Yukarıdaki yazıları okuyunca neyin yanlış olduğunu daha da net anladım..
En kısa sürede "bir" bisiklet alıp "sürüyorum"..

Teşekkürler...

Benim bir hobim de akvaryumdur ve akvaryum.com forumuna da üyeyim.İnanın yeni üye olduğum bu forumdaki tartışmalar ve yorumlar akvaryum forumundakilere o kadar çok benziyor ki.Şu dış filtreyi mi alsam; şu marka ısıtıcı daha mı iyi, 500 litrelik akvaryum mu yaptırsam, ender bulunan şu balık türünü mü beslesem diye düşünmekten insanlar akvaryum hobisinin tadına varamıyor.Oysaki uygun hacimde akvaryum ve uygun tür seçimiyle basit bir sünger filtre ve hava motoru bile yeterlidir ve zevkle balıklarınızı seyredersiniz.Fakat balık sevgisi ve akvaryum aşkınız yoksa hangi kaliteli malzemeyi alırsanız alın hobide başarılı olamazsınız ve tadını çıkaramazsınız.Haa en iyi malzemelere sahip olma her zaman iyidir ama en önemlisi hobiye duyduğunuz aşktır.

Kadrosunun boyası dışında bisikletle ilgili bir problem yok. Bagajdaki işçilik ise acil duruma yönelik bir çözümmüş gibi duruyor. Sağlamlığına kanaat getirdikten sonra değiştirmeye gerek duymamış olabilirler.

Fren, vites ve çekiş aksamı gayet yeterli gözüküyor. Aynakol Sugino olabilir. Cantilever tarzı fren bacakları "eski tip" olarak kabul edilse dahi turcuların tercih ettiği fren tipi olması nedeniyle "boşver gitsin" niyetine orda durmadıklarını gösteriyor. Orta göbek olarak ne kullanmışlar buradan anlaşılmıyor. Ciddi yol yapmak niyetindeyseler, heralde üst seviye olarak nitelenebilecek bir orta göbek kullanıyorlardır. Uzun yollar için bol etiketli, disk frenli, gidondan kilitlemeli havalı maşalı hi-tech tasarımlı alümünyum ağırlıklı bir bisiklet yerine, çelik kadrolu bu tarz bir bisiklet daha uygundur.

yav insan yine de bi değiştirir. Bu ne böyle, ne cimri insanlarmış

@Sait Hislioğlu

dünya turu yapan insanların pek maddi problemi olacağını düşünmüyorum, bu bir tercih zevk meselesi.

@İsa Öcel

Orası kesin ama bu bisikletlerle tur yaparak ne yapmayı amaçlıyorlar onu anlamadım. ''dünya turu artık ilginç değil biz de bu külüstürlerle tur yapalım ki daha çok dikkat çekeriz'' demişlerdir heralde.

Helal olsun diyorum.
Fakat yinede bisiklet sporunda güvenliğin son derece önemli olduğunu, özellikle uzun yolda bisikletin güven vermesi geretiğine inanlardanım.

Helal olsun italyan çifte, üstelik bu bisikletle. Benim de hep istediğim birşeydir bisikletle avrupa turu. Bisiklet sürmekten korkum yok, günde ortalama 80-100 km sürerek ve bazı şehirlerde konaklayarak rahatlıkla gideceğimden eminim. Vize işlemleri ve yol arkadaşı mevzusu biraz sıkıntılı. Yoksa gerisi problem değil..

Bisikletlere baktım da sünepe gözüküyor olmasının haricinde bisikletlerin üzerinde eski LX sistemlerden var ki ağırlık hesabı falan yapılan malzemeler değildi onlar , gerçekten de taş gibilerdi.. Kilitli pedal da var. Jantlar biraz falso sanırım. Ama şunu da ekleyeyim bu bisikletin üzerine GPS takip cihazı vs takmanıza gerek olmaz kolay kolay çalınmaz.. ki bence bir artıdır gösterişli olmamak...

Şu bisiklet ne güzel alet ya şununla bile kıta değiştirirsin dünyayı gezersin dedirtmedi mi hepimize :)

Sadece kadrosunun boyaları dökülmüş, çizilmiş diye de bir bisiklet dandik olacak diye birşey yok belli ki kaliteli bir kadro ki bu zamana kadar dayanmış... vites fren furç sonradan değiştirilmiş... full deore lx. sıfır almaya kalksan kimbilir ne kadardır 2007 de...

http://winnipeg.kijiji.ca/c-buy-and-sell-bikes-frames-parts-Brand-new-3x9-shimano-mountian-bike-complete-groupset-deore-LX-W0QQAdIdZ527229938 üstündeki parçaların 2013 yurtdışı fiyatı

2007 de tr almaya kalksanız üstündeki parçaları 2 bin liraya alamazdınız bu bisikleti...

• Beğen
Tepkiler: Robert Knepper
benmi lastiklerimi ters takıyorum yoksa okadar km yapmış, bu konuda usta diyebileceğim, tercihlerinide en ince ayrıntısına kadar hesaplamışda yola çıkmış bu çiftmi lastiklerini ters takmış? yada patlaya, patlaya artık boşver nasıl olsa 40 km sonra yine patlıcak ozaman yön takarımmı demiş?

yahu o zaman ben salcano istanbul m ile hiç korkmadan çıkayım tura. ne dersiniz? yavsiyeniz var mı? bende yaza doğru dağ bisikleti filan almayı planlıyordum

Kendilerini tebrik ediyorum! Bu arada sunu da gozden kacirmamak lazim. Turkiye'de de pek cok insan forumdaki cogu kisinin donup bakmayacagi bisikletlerle buyuk turlara imza atiyor, ulasimini sagliyor, 20 - 30 yil ayni bisikletle isini goruyor.
Ayrica son model bisiklet moda oldu son model araba alir gibi. Uluslararasi tur yapiyorsaniz zirt pirt bisiklet degistirmezsiniz zaten. İste ornek:
(link)
Daisuke Nakanishi - Dünya gezisine başlamadan önce 6 yıl çalıştı ve yolculuk için para biriktirdi. Yolculuğuna 23 Temmuz 1998'de Anchorage'den (Alaska) başladı. Bu tarihten beri 120,000 kilometreden fazla yolu kendi gücü dışında bir güç kullanmadan kat etti. Tümü de aynı bisikletin üzerinde olmak üzere bütün kıtalarda 100'den fazla ülkeyi ziyaret etti.
Bu da parcalari zaman zaman degismesine ragmen surekli kullandigi ayni kadrolu bisikleti (su matarasina ozellikle dikkatinizi cekmek isterim :) ):
https://www.bisikletforum.com/scaled/large/15/x94g.jpg
https://www.bisikletforum.com/scaled/large/824/7may.jpg
Son model kadrolar, son model ekipmanlar, marka seleler, marka cantalar vb. elbette guzel!
Paraniz varsa tamam ama isin icinde ruh yoksa hepsi yalan... Eger gercekten istiyorsaniz ve cahil cesareti ile hareket etmezseniz basinizi belaya sokmadan bir sekilde cok dusuk butcelerle de amaciniza ulasir ve herkesi hayran birakirsiniz :)

helal olsun..

azim olduktan sonra herşey olur

Geri