Scudo Sports

Bu bisikleti kontra pedala çevirebilir miyim?

Tepki
0
Bisiklet
Salcano
Merhaba arkadaşlar, kontra pedal bisikletlere merak saldım ve bodrumda duran bisikleti kontra bisiklet yapmak istiyorum. Ama pek bilgim yok bu konuda öncelikle bu bisikleti kontra pedal yapabilir miyim? Ayrıca deneyimlerinizi , önerilerinizi ve uyarılarınızı paylaşırsanız çok sevinirim. (link)

Scudo
hersey mumkun, fixie bolumune girersen orada bilgi bulabilirsin

Bir tavsiyede bulunayım kontra yaptıktan sonra her şey değişecek yani alıştığın sistem değil ve devamlı pedal pozisyonun her an fren yapacakmış gibi yola paralel durumda olacak bunun gibi biraz sıkıntıları var ama kontra nın tadı da güzeldir hani hele ki resimdeki gibi bir bisiklet ilr ;)

@Dogukanaksu

tamam, sakin

@Dogukanaksu
ne bileyim boyle bir "peh cahiill" edasiyla girdin de :D

• Beğen
Tepkiler: Uğur S.
:) Teşekkür ederim öncelikle. Kontra pedala zevk için geçicem yol bisikletim var şu an sadece çok hoşuma gidiyor bu tür bisikletler bi de boyasını falan kendimce yapmak ilgimi çekti.

Arka göbeği, kontra frenli bir göbek ile değiştirip jantı tekrar ördürmeniz gerek. Hem kontra frenli hem de 3 vitesli göbekler var, en mantıklısı onlardan almak olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Eray ADALI
@Yücel Solak

Arka göbek, jant çemberine, jant telleri (sizin bisikletinizde 32 adet yanılmıyorsam) ile bağlı biliyorsunuz. Mevcut göbeğin çıkartılıp yenisinin aynı şekilde teller ile bağlanması ve gerginliklerinin dengelenmesi gerekiyor. Zincir veya pedal değiştirmek gibi herkesin yapabileceği birşey değil, epey ustalık gerektiriyor. Ustalardan birinin anlatımı için:

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=70640

@Murat B.

Teşekkür ederim. Tanıdığım bir bisikletçiyle yapabileceğim bir şey

Geri