Bu bisiklet sizce nasıl arkadaşlar

pandelis

Üye
Kayıt
25 Mart 2015
Mesaj
54
Tepki
36
Yaş
42
Şehir
Almanya
arkadaşlar, merhabalar.
çocukluk yıllarımda bisikletim vardı ancak bunu fazla devam ettirmedim. en son bisikletim evin kapısında çalındıktan sonra üniversite falan derken fırsat olmadı hiç.

2 senedir de almanya'da ikamet ediyorum. 3 sene daha burada kalacağım aşağı yukarı. yaklaşık 5 ay önce de bir bisiklet aldım. o zamanlar fazla araştırmadım açıkçası. burada bir bisiklet mağazasına gittim, çocukları da taşımayı düşündüğümden arkasında oturma yeri olanlar daha uygun olur falan diye şöyle bir bisiklet aldım:

(link) (bunun erkek versiyonu tabii)

şimdi bunun ağırlığı 17-18 kilo var. benim bulunduğum yer de almanya'nın çok düzlük olan bir bölgesi değil. merkez düz olmakla birlikte, başka bir kasabaya gitmek için yokuş çıkıp inmek gerekiyor. açıkçası alırken fazla uzak yerlere giderim diye düşünmemiştim ama şimdi aklımda arkadaşlarla isviçre veya fransa'ya turlar yapmak var. isviçre sınırı 200 fransa sınırı 70 km mesafede...

soruma gelirsek bu bisiklet trekking bisikleti olarak geçiyor gerçi de.. bu ağırlıkla nasıl olur sizce? fazla idmanlı değilim ama yokuşlarda yoruyor elbette uzun süreli olunca. sizce böyle bir bisikletle, tabii kamp falan için min. ağırlıkta yükler de taşıyacağımızı düşünürsek, böylesi turlara çıkmak mümkün olur mu?

ben 90 kiloyum. 1.83 de boyum var. yani belki biraz daha zayıflasam iyi olacak herhalde :) 52 kadro idi sanırım bisiklet.
 
  • Beğen
Tepkiler: Osman Yener
Scudo

Safa Arslaner

Forum Demirbaşı
Kayıt
28 Haziran 2010
Mesaj
555
Tepki
223
Şehir
Samsun-Çorum-Hopa
Tabi ki mümkün hocam idman yaptıkça bisiklete alışırsınız illa ki zor gelecektir ama öyle sanıldığı kadar hantal kalacağını sanmıyorum
 
  • Beğen
Tepkiler: pandelis

ebayusuff

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Mart 2015
Mesaj
620
Tepki
384
Yaş
45
Şehir
Çanakkale
İsim
Mehmet
Bisiklet
Lapierre
Değiştirmeni öneririm. Neden boşuna hamallık yapıp bisikleti taşıyasınki o seni taşıyacağı yerde. Burada bile o kadar güzel alternatif bisikletler varken orada çok daha güzelleri vardır. Ghost öneririm alman malı. daha pek çok kaliteli tur için özel tasarım bisikletler var.

Bisiklete yeni baktım. Alırken çok okudum bifikket üzerine. bir kere baştan tur için hidrolik fren tavsiye edilmiyor. Gereksiz ağırlık olması yanı sıra başka nedenleri de var. Sonra amörtisor de hakeza. Zaten orada yollar çok saha iyidir ebelerimizin donu gibi yamalı değildir. Sırf bunlardan kurtulmuş olsan bile bisikleti değiştirerek kafadan 3 kg hafiflersin. Bir de hafif kompenent ve kadro seçen kış gibi gidersin. Hülasa paraya kıy hacı. Ölümlü dünya.
 
  • Beğen
Tepkiler: pandelis

pandelis

Üye
Kayıt
25 Mart 2015
Mesaj
54
Tepki
36
Yaş
42
Şehir
Almanya
paraya kıyarım, para sıkıntısından bunu seçmedim açıkçası. türkiye'ye dönerken bisikleti götürebilir miyim emin değilim. araçla götüreceksem araca bisiklet taşıyıcı taktırmam gerek ki o da en az 100 euro demek. şimdi bunu satmak istemiyorum. yani şeytan diyor sağlam bir şey al da, bu işin sonu yok o da malum. elimdekini en optimal şekilde nasıl kullanabilirim onu düşünüyorum. amortisör gereksiz diyorsunuz ama burada bisiklet yolları güzel ve düzgün genelde doğru ama bazen bisiklet yolları ormanlardan geçiyor sonuçta. o zaman iyi iş görüyor yani. bu bisikleti de yani iki taraflı kullanırım diye düşünerek almıştım. 400 vermiştim ben buna. gördüğüm kadarıyla vites sistemi falan iyi aslında. alivio vites var arka değiştirici mesela.

işin aslı diklerde yorulduğum anda zaten bisikleti taşıyorum, zorlamak istemiyorum fazla kendimi. neyse yorumlar için teşekkürler. şeytan beni dürtmeye devam etse de bununla devam ediyorum şimdilik :)
 
  • Beğen
Tepkiler: ebayusuff

Osman Yener

Forum Demirbaşı
Kayıt
20 Temmuz 2013
Mesaj
428
Tepki
643
Şehir
Bilecik
Bisiklet
Scott
@pandelis bence bisikletiniz amaçladığınız geziler için gayet uygun. Yeni bisiklet bakmanıza filan gerek yok. Yokus performansınızda kullandıkça zamanla artar merak etmeyin. Sonuçta performans sürüşü yapmıyacaksınız.
 
  • Beğen
Tepkiler: pandelis