Scudo Sports

Bu bisiklet sıradan bir bisiklet değil

etkiliadam

Daimi Üye
Tepki
314
İsim
Oktay Yörük
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Sedona
Bisiklet türü
Yol bisikleti

Hayır anlamıyorum, neden pahalı bisikletler her seferinde "araba fiyatına bisiklet" diye gündeme geliyor? Sonuçta her ürünün en pahalısı vardır.

Uçak fiyatına otomobil de var, uzay mekiği fiyatına uçak da var. Ama şu an en ucuz sıfır araç fiyatına bir bisiklet olduğunu duyunca vıyyy araba fiyatına bisiklet mi olur.

Bi de amerikan üretimi diye vurgulamışlar. Yarın öbür gün bi devlet büyüğümüz çıkar "Bizim askerimize kurşun sıkan teröristlere silah veren ülkenin ürünü, bunu alan o ülkeye para kazandırıyor, BUNU ALAN VATAN HAİNİDİR" der. Vallahi der.

Scudo
Bu haber sıradan vatandaşların izleyeceği bilinerek; Onlara hitaben hazırlanıyor. Normalin dışında, haber niteliği taşıyan en önemli detayı da "Fiyatı" haliyle.
Eh, durum böyle olunca "Araba fiyatına" denmesinde alınganlık edecek bir durum göremiyorum :)

Amerikan malı olduğunu bir övünç kaynağı veya kalite ifadesi olarak anlatması konusunda haklısın, saçma olmuş. Ancak halka hitaben yapılan bir haber. Bu kadar yadırgamamak gerek.
A-Haber çöpten çıkan GTA şifrelerini Fetö ile bağdaştırdı; Bu örneklerden sonra yukarıdaki bisiklet haberine şükrediyorum :)

Birkeresinde su almak icin yine bir bakkala girmistim. Amca bana "amaney bunun dekernekleri cog ince, düşmuyonuz mu siz bunnag" demisti.
O amca geldi aklima :snzdglsn:

İşin vahim tarafi, o amcayla bu haber sunucusu bisiklet konusunda tam olarak ayni kafadalar :acpsnr:

O bakkal amca bana bisikletimin fiyatini da sormustu. 750 lira amcacim demistim "amaney benim motor o para" dediydi :eek:
Sana 650'ye birakirim amca dediysem de amca orali olmamis, pek yanasmamisti. Satamadan dukkandan cikmistim :D

Genel olarak her vatandaşın anlayabileceği bir dilde sunum olması gerekiyor.

Zaten bu şekilde her ay yakıta 20-30 kuruş zam gelirse çok ciddi oranda her çeşit bisikletin satılabileceğini düşünüyorum.

Biriside çıkıp bisiklete binmenin sağlığa faydalarını, insan cebinden yapılacak tasarrufu, hafta sonu işe yaramayan insanların bir işe yarayacağını anlatsa keşke. O kadar bisiklet farkındalık turları düzenleniyor, araçsız pazar günleri yapılıyor, bir kanalda çıkıp bakın halkım böyle böyle demiyor.
Bu haber ile halka kazandırılan algı ise şu şekilde olduğunu düşünüyorum;

Haber: - İşte bu bisiklet tam 68 bin lira onu özel yapan ise tamamen özel tasarım olması ....
Vatandaş: - Manyak la bunlar, hem o kadar para vereceğim hem bisiklete bineceğim bunun 0-100 kaç ki ehe ehe ehe

Ah ah şu haberi bisiklet süren bir editör yapsaydı inanın çok daha farklı olurdu ...

Arkadaşlar maalesef bu forumda ve genel olarak de kendi kişisel durumumuz ile ilgili Türkiye nin 81 milyon nüfusunun kaçta kaçı olduğumuzun farkında olalım.
Elbette ki hitap edilen çoğunluğa göre tasarlanacak haberlerde, gıdalarda, kitaplar, filmler ve ve neyse fazla uzatmayayım. Demokrasinin aksayan yanı bu işte; adı üzerinde çoğunluk rejimi...

O Trek güzel bir ağaç ise '' bisikletli yaşam'' ise orman.Ey medya sıradan bir ağacı görmeye çalışırken ormanı görmezden gelme!
İtibar yüklemesini bisiklete değil bisikletçiye yapın.

@etkiliadam Cebinde marlboro,zippo iphone evinde mac os veya windows var ama kahrolsun amerika ve israil diyenleride anmış olalım:D:D

Hökümet yakinda posukletten yillik vergi ister gibime geliyor . Arguman belli :"_ Benzin yoh , mazot yoh . yok oyle beleşten gezmek yassah gardesim "

@mariokaldato

Porschecilerden daha çok vergi alacağız deyip Tofaşçısından Renaultçusuna kadar herkesin vergilerini artırmışlardı:krnz:
Tirrekçileri görüp hepimizden vergi alırlarsa şaşırmam.Bilirsiniz hökümetimiz vergi konusunda ayrımı hiç sevmez:krktm:

• Beğen
Tepkiler: etkiliadam
@teo53

Bi de şuna yol açıyor, şu bisiklete bakınca sadece tasarımını gören halkım yarın öbür gün sokakta yine tasarımı hoş ama başlangıç seviyesinde 2-3 bin liralık bir bisiklet süren genç görünce "ne güzel hayat, bunlar zengin, biz sürünelim bunlar hayatı yaşasın" kafalarına girecek. Sabah işe bisikletle gidenleri görüp, işe gittiklerini değil de zengin bir insan gibi sabah sporu yaptığını düşünüp hayatını kıskanan vatandaşlar da araçlarını üstlerine sürüp, köşeye sıkıştırma çabasına girsin

Algıyı çok yanlış yaratıyorlar

Ben bu haberi hiç yadırgamadım, çünkü o bisikletin fiyatının aşırılığı dışında kaydadeğer bir özelliği yok.

• Beğen
Tepkiler: flat-6
@Murat B. işyerinde video açılmadığı için bisikleti göremedim kusura bakmayın ama yanılmıyorsam bu bisikletten bahsediliyor.(link) bu bisikletin mi kayda değer bir özelliği yok ? kayda değer bir özelliği yoksa (fiyatının dışında) hangi marka bir bisikletin kayda değer bir özelliği var ? teşekkür ederim

@burak gulyapan

Evet, o bisikletten bahsediliyor.

Daha pahalı olmak dışında Giant Propel Advanced SL'den, S-Works Venge'den, Cannondale Supersix Hi-Mod'dan, veya pro peletonda gördüğümüz onlarca farklı marka ve modelden ayırt edici bir özelliği var mı?

Önceki senenin modelinden 30 gram hafif veya %2 daha aerodinamik olması sizin ilginizi çekebilir, ana haber bülteni izleyicisinin umrunda olmaz...

@Gökhan Akkaya
Haberi yayınlayan kanala göre mi
Haberi anlatan kişiye göre mi
Yoksa haberin içeriğine göre mi yorumlayacağız!

Tamam, A Haber'in devletin gayri resmi yayın organı olduğunu biraz gören gözü olan insanlar görebiliyor da kıyasınız biraz yanlı olmuş sanırım.

Ben "etkiliadam" arkadaşa katılıyorum. İnsanların kafasında zaten "kötü" bir imajı olan bisiklet aracını bir de "çok pahalı" "bütçeniz yetmez" tarzında iletince, bizim bu forumlarda, sağda-solda millete bisikletin faydalarını anlatmakta zorluk çekiyoruz.

• Beğen
Tepkiler: etkiliadam
Geri