Eski bisikletlerin ayrı bir güzelliği olduğunu düşünüyorum hele sizin ailede eskiid ise negüzel. Bununla birlikte eksi bir bisiklete bütçe ayırıp canlandırmak çok pahalıya geliyor.
Çünkü ister yeni olsun ister eski bütün yedek parçalar yeni bisikletin üzerinde alınırken ucuz. Parça parça alınsa pahalı oluyor
Şöyleki piyasada goreceginiz biraz ust sınıf bisikletin ozelliklerine bakın
Daha sonra aynı seviyede parçaların aynı firmanın aynı sitesindeki fiyatlarla karşılaştırın bir anda bisikletin toplama fiyatı belki 3 katına çıkacaktır.
Peki ne yapılabilir alternatif olarak ?
harcamayı planladığınız bütçe ile ikinci el freni vitesi olan ( yada vitesi olmayan) bir bisiklet alınır ve kullanılır. Bir arkadaşıma bakmıştık ufak tefek turlara gelsin diye. eski ama çalışır parçalı mtb ler ( çok alt segmentler) 50 ytl ye bulunuyor.
Bir diğer alternatif kadronuzu çok seviyorsanız yine 50 ytl ye bir ikinci el bisiklet alıp fren vites gibi parçaları sokup takmanız.
Eski bir kadroya pahalı parça takmak zaten rasyonel olmaz.
Aslında mantıksal olarak dogru soyluyorsun fakat 50 ytl'ye bır bısıklet bulabılecegımı sanmıyorum bende arkadasınızla aynı durumdayım.Bende turlara katılmak ıcın ole kucuk bır bısıklet arıyorum ama butceme uygun bulamadım onun ıcın bu cadıllacla ugrasıyorum
Bu arada sızı bırsey sormak ıstıyorum msn ekledım kabul edersenız ıyı olur teşekkurler...
50 ytl lik bisikletlere daha bu hafta baktık arkadaşla acil gerektiği için. Bu hafta bir tur planı vardı . www.sahibinden.com a girin bisikletler kısımında aralığı 50-80 ytl yazarsanız pekçok bisiklet seçeneği gelecektir. Elbette bunlar istanbulda ama bu genel ikinci el raici hakkında bilgi verir.
Bu arada forumda kontra sahibi olduğunuzu onu çıkarmak istediğinizi gordum. Bu konuda sizin fikrinizi değiştirmek için anlatacak çok şey var aslında. Ben mevcut hussarımı bile kontra yaptım yapacagım derken mevcut bir kontra bozulması beni uzdu. O bisikleti kontra ile kullanın bence ne vites ne başka şey bir de garanti için on fren olur tamamdır.
Vitese karşıyım. Düz yolda zaten gitmesi kolay yokuş aşağı zaten hızlı gidiliyor. Sorun yokuşlarda onda da benim formülüm hiç dizlerimi sakatlarcasına yüklenmek değil Onun yerine iniyorum bisikletten bisikletimle birlikte yan yana çıkıyorum.
Düşük viteste yüksek devirde çıkış hızımın 6-7 km olduğu çıkışşarda yürüyerek de 5 km hızla çıkabiliyorum. Inış ve düzlük tekrar bisikletle
Dolayısıyla uzun turlarda vs vites olmasada olur. Onemli olan bence hafifliktir çunku pat diye kaldırıp bir çiti geçmeniz yada duvardan atlatmanız gerekebilir yada. Bir hendeği bisikleti omzunuza alıp geçmeniz gerekebilir.
Boyle durumlarda hafif olan bir sade bisiklet daha avantaj sunar. kontra pedalda hem güvenli bir freniniz olur hem de vites ve rulmanların kolların ağırlığından kurtulursunuz.
Zaten su anda bısıkletım geregınden agır forumda 5-6 kısıye sordum ve bana kontra olarak kullanmamı soyledıler vıtes - fren - gobek - attırıcı - aktarıcı falan derken bır dunya masraf cıkacagını soyledıler sızde boyle deyınce ıkı sorunumuda halletmıs oldum boylece hem vıtes hemde fren on frenım su anda ıyı denıcek kadar tutuyor zaten...
Ama tek sorun var o da buyuk turlarda falan ben ılgı cekermıyım :S yanı dıslanırmyım ?
Forumun ileri gelen buyuklerınden ve bısıkletden anlayan arkdaşların tavsiyesıne uyuyorum ve bısıkletımı bu halıyle bırakıyorum kontra pedal olarak hayatına devam edecezz...
Herkeze degerlı yorumlarından dolayı tesekkur ederım....
O zaman insanlar boşuna 27 vitesli bisikletler kullanıyor?! Yorumlarınızda doğruluk payı göremiyorum. Bisikletle o 6-7 km hızla dediğiniz yokuşlar çıkılmayacaksa bisikletin manası nedir? Uluslararası turlara gitmiş abilerimiz var onlar sizden az bilmiyor
@NKORHANK
yw arkadaşım sürenin amacı nede sürsün bayıra doğru tabii ki orda amaç bacak kaslarını geliştirmek yoksa dolmuşa minibüse binipde gidebilir o zaman hiç bi masrafada gerek kalmaz yazın antalya mtb yarışına girdiğinde yokuşu bisklet elinde saate 5 km hızlamı çıkcak?
Jumper en doğru kararı verdin. Ayda 10 TL kenara koymaya çalış, yaza doğru bisikletini 50-60 TL'ya elden çıkar, 120-150 TL'ya bir başka bisiklet al. İhtiyacın olan bisikleti bu şekilde çok daha kolay elde edebilirsin.
Jumper en doğru kararı verdin. Ayda 10 TL kenara koymaya çalış, yaza doğru bisikletini 50-60 TL'ya elden çıkar, 120-150 TL'ya bir başka bisiklet al. İhtiyacın olan bisikleti bu şekilde çok daha kolay elde edebilirsin.